25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkKıl kurdu kilo aldırır mı, zayıflatır mı, nasıl geçer evde?

Kıl kurdu kilo aldırır mı, zayıflatır mı, nasıl geçer evde?

Kıl kurdu, hem dünyada hem de ülkemizde en sık görülen bağırsak kurdu enfeksiyonudur. Beyaz renkli ve ince bir görünüme sahip olan kıl kurdunun uzunluğu 6 – 13 mm arasında değişmektedir. En çok okul çağındaki çocuklarda görülen kıl kurdunun ne gibi zararları vardır? Kilo almayı engeller mi? Kıl kurdu hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabileceksiniz.

İçerikleri

Kıl kurdu yumurtalarının yanlışlıkla yutulması ya da nefes alma esnasında vücuda girmesi ile oluşmaktadır. Çok küçük olan bu yumurtalar bağırsaklara yerleşerek çatlar ve birkaç hafta içerisinde yetişkin bir solucana dönüşür. Bu gibi durumlarda neler yapmanız gerektiğini öğrenmeniz, yaşayacağınız sorunu ortadan kaldıracaktır. Kıl kurduna ne iyi gelir bitkisel tedavisi var mıdır? Kıl kurdundan kurtulmanın yolları nelerdir?

Kıl Kurdu Nasıl Görülür?

Yaygın bir bağırsak paraziti olan kıl kurdu nasıl görülür? Genelde çocukluk çağında görülen kıl kurdunun çocuklar arasında yayılması çok kolaydır. Üremek ve hayatta kalmak için insan vücudunu kullanan kıl kurdu hayvanlarda görülmemektedir. Kıl kurdu küçük ve iplik parçası şeklinde görülmektedir.

Altı hafta kadar yaşayabilen kıl kutları çok küçüktür. Bu nedenle gözle görülmesi çok zordur. Kıl kurdu görülen kişilerde kaşıntı ile rahatsızlık hissinden başka bir rahatsızlık görülmez. Kıl kurdu yumurtalarının genel olarak bulunduğu yerler şunlardır:

  • Havlu
  • Yatak örtüsü
  • Tuvalet
  • Kıyafetler
  • Bardaklar
  • Yiyecekler
  • Mutfak tezgahı
  • Oyuncaklar
  • Okul sıraları
  • Kum havuzları

Kıl Kurdu Zararları Nelerdir?

Özellikle çocuklarda görüldüğü için kıl kurdu zararları nelerdir merak edilmektedir. Tipik kıl kurdu enfeksiyonlarının ciddi bir soruna yol açmadığı söylenmektedir. Ancak çok nadir olarak yoğun bir şekilde görülen kıl kurdunun kadın üreme organlarında enfeksiyona neden olacağı belirtilmektedir. Çok sık olmamakla beraber kıl kurdunun zararları şu şekilde sıralanabilir:

Kilo Kaybı: Şiddetli bir şekilde görülen kıl kurdu enfeksiyonu, vücut için önemli olan besinleri emerek kilo kaybına neden olmaktadır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu: Ağır kıl kurdu istilasında kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu görülmektedir. Mesaneye giren solucan sistite neden olmaktadır.

Apandisit: Kıl kurtları apandisite neden olabilmektedir.

Karın Boşluğunda Enfeksiyon: Anal bölgeden girerek fallop tüplerine ve vajinaya ulaşan kıl kurtları çeşitli enfeksiyonlara neden olmaktadır.

Cilt Enfeksiyonu: Şiddetli bir şekilde görülen kaşıntı, ciltteki enfeksiyon oranını artırmaktadır.

Kıl Kurdu Vajinaya Zarar Verir Mi?

Genelde kadınlarda ve çocuklarda görülen kıl kurdunun zararlarını anlattık. Bununla beraber kıl kurdu vajinaya zarar verir mi? Merak ediyorsanız, kıl kurdunun düşük bir ihtimal olsa da vajinaya zarar verebileceği söylenmektedir. Kadınlarda anal bölgesinden vücuda giren kıl kurdu ilk olarak vajinaya, oradan fallop tüplerine ve pelvik organlarının çevresine ulaşabilmektedir. Bu durumda vajinada iltihap ve enfeksiyon görülme riski artmaktadır.

Kıl Kurdu Kilo Kaybı Yapar Mı? Kıl Kurdu Kilo Almayı Engeller Mi?

Bağırsaklarda yaşayan parazitlerin birçok farklı türü bulunmaktadır. Bu türler aynı anda bir kişide görülebilmektedir. Bu nedenle doğru teşhis için tahlil yapılması önerilmektedir. Kıl kurdu görülen kişilerde kilo kaybı olduğu gözlenmektedir. Bu nedenle kıl kurdu kilo kaybı yapar sorusuna evet cevabı verilebilir. Bağırsaklara yerleşen kıl kurtları, buradaki besin maddelerini tüketirler. Bu durum kilo kaybına neden olabileceği gibi kişinin kilo almasına da engel olur.

Kıl Kurdu Dışarı Çıkar Mı?

Birçok kişinin korkmasına neden olan kıl kurdunun genelde ciddi bir zararı olmaz. Ancak yine de insanları tedirgin eden bu durumda kıl kurdu dışarı çıkar mı merak edilmektedir. Bağırsaklarda oluşan kıl kurdu parazitleri ilerleyerek anüsten dışarıya çıkabilmektedir.

Kıl Kurdu Nasıl Geçer Evde?

Kıl kurdundan yakınan kişiler, evde bu sorundan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. Kıl kurdu yaşanması durumunda yumurta incelemesi yapılarak o yumurtaya etki eden ilaç reçete edilmektedir. Ancak kıl kurdu nasıl geçer evde doğal yöntemleri var mıdır? Kıl kurduna evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler bulunmaktadır. Kabak çekirdeği yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlarla kıl kurdunu geçirebilirsiniz.

Kıl Kurduna Ne İyi Gelir Bitkisel?

Bütün rahatsızlıklarda faydalanılan doğal bitkiler, kıl kurdu sorunundan da kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Kolay bir şekilde bulabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz bu bitkisel yöntemler şunlardır:

Zerdeçal: Bağırsak kurtlarını en kısa sürede vücuttan atmanıza yardımcı olan zerdeçal doğal bir antibiyotiktir. Yediğiniz besinlerin üzerine zerdeçal ekleyerek tükettiğiniz zaman dışkı yoluyla kıl kurdundan kurtulabileceksiniz.

Kekik: Vücudu arındırarak kıl kurtlarından temizleyen kekik suyunu hem sabah hem de akşam düzenli olarak içmelisiniz.

Papatya Çayı: Bir diğer doğal bitki olan papatyayı sabah ve akşam olmak üzere bir fincan tüketerek kıl kurduna fayda sağlayabilirsiniz.

Yeşil Çay: Sık sık idrara çıkmayı sağlayan yeşil çay ile vücudunuzdaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.

Sarımsak: Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan sarımsağı kıl kurdu tedavisinde de kullanabilirsiniz. Sarımsağı çiğ olarak tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirerek kıl kurdunun yayılmasını engellemektedir.

Kıl Kurdu Vazelin Nasıl Kullanılır?

Vazelinin içeriğinde bulunan güçlü kimyasallar, kıl kurdunun büyümesini ve yayılmasını engellemede oldukça etkilidir. Bu nedenle kıl kurdu vazelin nasıl kullanılır bilinmesi gerekmektedir. Hint yağı ile vazelini karıştırarak enfekte deriye eşit şekilde uygulayabilirsiniz.30 dakika bekledikten sonra sabun ve ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Yetişkinlerde Kıl Kurdu

Genelde çocuklarda görüldüğü için yetişkinlerde kıl kurdu görülür mü pek bilinmemektedir. Çocuklarda daha sık görülse de, yetişkinler de bu sorun ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Bulaşıcı bir özelliği bulunan kıl kurdunun tedavisinde bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Ancak kıl kurdu ilerlediği zaman mutlaka bir hekime görünmeniz gerekmektedir.

Sirke Kıl Kurdunu Düşürür Mü?

Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan sirke kıl kurdunu düşürür mü? Doktora gitmek istemeyen kişiler evde sirke kullanarak kıl kurdunun düşmesini sağlayabilirler. Bilimsel bir kanıtı bulunmamasına karşın sirke kullanan kişilerin kıl kurdunun düşmesini sağladığı görülmektedir. Sarımsak ile elma sirkesini bir kavanozda beklettikten sonra içebilirsiniz. Sarımsak tüketmek istemeyenler bir bardak su içerisine iki tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek içebilirler.

Kıl Kurdu Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu

Bitkisel tedavi denildiği zaman akıllara ilk gelen isim olan İbrahim Saraçoğlu, kıl kurdundan kurtulmak için de bitkisel bir tedavi yöntemi olduğunu belirtmiştir. Kıl kurdu bitkisel tedavisi İbrahim Saraçoğlu tarifi aşağıda aktarılmıştır. Tarif için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kekik 1 bardak su ile yutulmalıdır. Bu karışımı hem öğleden önce hem de öğleden sonra tüketmelisiniz. Bununla beraber, kıl kurdu tedavisinde kabak çekirdeği yağı kullanılması da önerilmektedir. Bir tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağını salatalarınıza ekleyerek kullanabilirsiniz.

Vücuttaki Parazit Nasıl Temizlenir?

Hayatın içerisinde herhangi bir yerde ve şekilde bulaşabilen parazitler kişilere rahatsızlık vermektedir. En yaygın bağırsak kurdu olan kıl kurdu, okul çağındaki çocuklar arasında çok kolay bulaşabilmektedir. Bu nedenle vücuttaki parazit nasıl temizlenir önemlidir. Parazit tedavisi son derece kolaydır. Parazitler tespit edildikten sonra yeniden oluşmasını önlemek için tedavi uygulanmaktadır. Bu aşamada tüm ailenin parazit tedavisi görmesi önerilmektedir. Doktor tarafından önerilen ilaçlarla tedavi sonrasında parazitler vücuttan temizlenir. Bununla beraber, yukarıda söylediğimiz bitkisel tedavilerle vücudunuzdaki parazitleri temizleyebilirsiniz.

3 Saatte Kıl Kurdu Nasıl Dökülür?

Kıl kurdunun etkilerinden kurtulmak isteyen kişiler, 3 saatte kıl kurdu nasıl dökülür öğrenmek istemektedirler. Kıl kurdundan kısa sürede kurtulmak için sabahları aç karına bal ve kudret narı karışımından 1 çorba kaşığı tüketebilirsiniz. Ayrıca sabahları aç karına çiğ kabak çekirdeği yemekte kıl kurdunun dökülmesine yardımcı olmaktadır.

Kıl Kurdu İlacı Fiyatı Eczane

Kıl kurdu tedavisinde önerilen çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. Bazı ilaçlar reçetesiz alınabilirken bazı ilaçlar doktorun reçete etmesi ile kullanılabilmektedir. Kıl kurdu için kullanılan ilaçlar Sitrax, Kontil, Nidazol, Pirantel Pomat ve Andozol olarak değişmektedir. Kıl kurdu tedavisinde kullanılan bu ilaçların fiyatı oldukça uygundur. Eczanelerden temin edebileceğini bu ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Kıl kurdu kilo aldırır mı, zayıflatır mı, nasıl geçer evde?