28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkKetem randevu nasıl alınır? Ketem sonuç nasıl öğrenilir?

Ketem randevu nasıl alınır? Ketem sonuç nasıl öğrenilir?

KETEM, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi olarak kanser hastalıklarını erken dönemde belirlemek için kurulmuştur. Son dönemlerde kanser hastalıkları arttığı için KETEM nedir? Ketem ne işe yarar? KETEM'de hangi testler yapılır? Ketem randevusu nasıl alınır? Gibi soruların yanıtları çok sık araştırılmaktadır. Bu makalemizde sizleri Ketem konusunda bilgilendirmek istiyoruz.

İçerikleri

Kanser hastalıklarında erken teşhisin önemi çok büyüktür. Bu nedenle Ulusal Kanser Kontrol Programı ile beraber yürütülen KETEM kurulmuştur. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığında yürütmektedir. Pekiyi, Ketem ne demek, Ketem randevu nasıl alınır?

KETEM Ne Demek?

Son günlerde Ketem ne demek öğrenmek isteyen kişi sayısının arttığını görüyoruz. Birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan kanser hastalıkları artmıştır. Kanser tedavisinde erken teşhisin önemi çok büyüktür. Bu nedenle kurulan Ketem sayesinde kanser taramaları yapılarak kanser hastalığı erkenden teşhis edilmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Ketem ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. 2008 yılında kurulan bu sistem ile birçok devlet hastanesinde hizmet verilmektedir. Türkiye genelinde ortalama 124 tane kanser tarama merkezi bulunmaktadır.

KETEM Nedir, Ne İşe Yarar?

Sizlere Ketem nedir, ne işe yarar detaylı olarak aktarmak istiyoruz. Ketem, Sağlık Bakanlığı bünyesinde ücretsiz bir şekilde hizmet veren önemli bir merkezdir. Kanserde erken teşhisin hayat kurtarması nedeni ile kurulan bu merkezde rahim ağzı, meme ve kolorektal kanseri ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Ketem’de kanserden korunma yolları detaylı olarak aktarılmaktadır. Bu amaçla çeşitli eğitimler düzenlenmektedir. Verilen eğitim ile kanser hastalığı, korunma yolları ve tedavisi anlatılmaktadır. Ketem’in temel amacı, toplumu bilgilendirerek kanser hastalıklarını azaltmaktır.

KETEM'de Yapılan İşlemler Neler?
KETEM’de Yapılan İşlemler Neler?

KETEM’de Yapılan İşlemler Neler?

Ketem’de yapılan işlemler nelerdir merak edilen bir konudur. Ketem’de bilgilendirmeler dışında kanser taramaları yapılmaktadır. Bu taramalar sayesinde varsa kanser izleri tespit edilerek hastanın tedavisine hemen başlanmaktadır.

Ketem’de meme kanseri teşhisi için mamografi yapılmaktadır. Bu teste hedef kitle 40-69 yaş arası kadınlardır. Mamografi işleminin iki yılda bir yapılması tavsiye edilmektedir. Rahim ağzı kanseri taramasında ise hedef kitle 30-65 yaş grubu kadınlardır. Bu testin 5 yılda bir yapılması tavsiye edilmektedir. Kolon kanseri taramasında ise hedef kitle 50-70 yaş aralığındaki kadınlar ve erkeklerdir. Bu testin de iki yılda bir yapılması tavsiye edilir.

KETEM’de Yapılan Testler Neler?

Ketem’de kanser taramaları yapılarak ve Obezite ile mücadele konusunda destek verilmektedir. Meme kanseri için mamografi, rahim ağzı kanseri için smear testi ve kolon kanseri için taramalar yapılarak kanser hastalığı erkenden teşhis edilmektedir. Bununla beraber obezite konusunda eğitimler ve bilgiler verilerek sağlıklı beslenme düzeni kazandırmak hedeflenmektedir.

KETEM’e Neden Gidilir?

Ketem’in temel amacının kanseri erken teşhis etmek olduğunu anlattık. Ketem’de bireyler birçok konuda bilgi sahibi olabilmektedir. Burada korunma yöntemleri de aktarılmaktadır. Ketem’e giderek kanser taramalarınızı yaptırabilirsiniz. Bununla beraber obezite konusunda destek alarak sağlıklı beslenmeyi öğrenebilirsiniz.

KETEM’e Ne Zaman Gidilir?

Ketem’e ne zaman gidilir önemli bir konudur. Ketem’e kadınların 30 yaş sonrasında beş yılda bir rahim ağzı kanseri için gitmesi tavsiye edilmektedir. 40 yaş sonrasında ise her iki yılda bir meme kanseri taraması için gidilmesi belirtilmektedir. 50 yaş üstü kadın ve erkeklerin ise iki yılda bir kolon kanseri taraması için gitmesi önerilmektedir.

KETEM Kimler Başvurabilir?

Ketem’de hedef kitle rahim ağzı kanseri için 30 yaş üstü kadınlardır. Meme kanseri için 40 yaş üstü kadınlar hedef kitle olurken kolon kanseri için 50 yaş üstü kadın ve erkekler hedef kitledir. Yaş aralığı uyan herkes Ketem’e başvuru yapabilir.

KETEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ketem devlet hastanelerine bağlı olarak ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Ketem randevu nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır öğrenmeniz gerekmektedir. İnternet üzerinden https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/Ketem adresine girerek başvuru yapmak gerekmektedir. Uygun gün ve saatte randevu alınarak zamanı geldiğinde randevuya gidilebilir. Bir diğer ulaşım yolu ise telefondur. 0344 415 04 26 nolu numarayı arayarak randevunuzu alabilirsiniz.

KETEM Randevusuz Gidilir Mi?

Ketem randevusuz gidilir mi merak konusudur. Ketem’e randevusuz da gidilebilir. Ancak yoğunluk nedeni ile uzun süre beklememek için randevu almak daha mantıklıdır.

KETEM Randevu Nasıl Alınır?

Ketem için randevu almak isteyen kişilerin yapması gereken işlemler çok basittir. İnternet üzerinden randevu alınabileceği gibi telefon aracılığı ile de randevu almak mümkündür.

KETEM Randevu Al

Yukarıda verdiğimiz internet adresinden Ketem randevu al menüsüne tıklayarak randevunuzu alabilirsiniz. Bu bölümde uygun olan gün ve saatler sıralanmıştır. Size uygun olan tarihi seçerek randevunuzu alabilirsiniz.

KETEM İçin Randevu Nasıl Alınır?

Kanser taramaları yapan Ketem için randevu nasıl alınır telefon yoluyla aktarmak istiyoruz. Ketem’e ait vermiş olduğumuz numarayı arayarak hangi bölüm için randevu almak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Uygun gün ve saatte randevunuz kısa sürede oluşturulmaktadır.

KETEM Randevu Al İstanbul

İstanbul’da yaşayan kişilerin Ketem İstanbul merkezlerinden randevu almaları gerekmektedir. İstanbul’da Ketem merkezi sayısı fazladır. Hangi merkezden randevu almak istiyorsanız o merkezin numarasını arayabilirsiniz.

KETEM Ankara Randevu

Ankara’da birçok ilçede Ketem merkezi bulunmaktadır. İnternet üzerinden istediğiniz merkezi seçerek randevunuzu alabilirsiniz. Dilerseniz telefon aracılığı ile de randevu almanız mümkündür.

KETEM Bursa Randevu

Bursa il sağlık müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ketem’den randevu almanız çok kolaydır. İlgili merkezi arayarak randevu alabilirsiniz. Ayrıca Ketem internet adresinden Bursa’yı seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

KETEM İzmir Randevu

Ketem İzmir randevu için de yapmanız gereken işlemler aynıdır. Randevu almadan İzmir KETEM’e gidebilirsiniz. Ancak çok beklememek adına randevu almak daha doğru olacaktır.

MHRS KETEM Randevu Alınır Mı?

Birçok kişi sık sık kullandığı MHRS üzerinden MHRS Ketem randevusu alınır öğrenmek istemektedir. MHRS üzerinden Ketem randevusu verilmemektedir.

KETEM Hangi Hastanelerde Var?

Ketem birçok devlet hastanesinde bulunmaktadır. Yaşadığınız şehrin il sağlık müdürlüğüne giriş yaptığınız zaman hangi hastanelerde Ketem hizmeti olduğunu görebilirsiniz.

KETEM Mamografi Yaş Aralığı Nedir?

Ketem mamografi sayesinde meme kanseri erkenden teşhis edilmektedir. Ketem mamografi yaş aralığı 40-65 olarak belirlenmiştir.

KETEM Mamografi Randevu Nasıl Alınır?

Ketem merkezinin internet adresine giriş yaptığınız zaman bölümlerden meme kanseri taramasını tercih ederek mamografi randevusu alabilirsiniz.

KETEM HPV Testi Nedir?

Kadınların çoğu Ketem HPV testi nedir bilmiyor. HPV yani smear testi ile rahim ağzı kanseri teşhisi yapılmaktadır. Cinsel yolla bulaşan virüsler nedeni ile HPV hastalığına yakalanmak mümkündür. Bu nedenle Ketem’de sağlıklı korunma yöntemleri hakkında da bilgi verilmektedir.

KETEM HPV, Mamografi Sonucu Ne Zaman Çıkar?

Ketem’de tarama mamografi sonucu ortalama iki hafta sürede çıkmaktadır. Ancak teşhis amaçlı mamografi sonucu hemen çıkmaktadır. HPV sonucunun çıkması ise 20 günü bulmaktadır.

KETEM Sonuç Nasıl Öğrenilir?

Ketem’de sonuç öğrenmek için interneti kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden Ketem adresine girdiğiniz zaman istediğiniz sonuç bölümüne giderek istenilen bilgileri ekrana girdikten sonra sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

KETEM Merkezleri Ücretli Mi?

Ketem merkezleri Sağlık Bakanlığı bünyesinde ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Ketem’deki hiçbir işlem için ücret ödemenize gerek yoktur.

KETEM Hangi Günler Açık?

Ketem hafta içi mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir. Ancak çalışan ve sadece hafta sonu müsait olan kişiler için Cumartesi günü de hizmet verilmektedir.

KETEM Cumartesi Açık Mı?

Ketem Cumartesi açık mı diye çokça meral edilmektedir. Ketem Cumartesi günleri açıktır. Ketem’e Cumartesi günleri de gidebilirsiniz.

Ketem’de Ücretsiz Kanser Taramanızı Yaptırdınız mı?

İlginizi Çekebilir:

Ketem randevu nasıl alınır? Ketem sonuç nasıl öğrenilir?