16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınHobiKarantinada evde yapılabilecek aktiviteler listesi neler?

Karantinada evde yapılabilecek aktiviteler listesi neler?

Karantinada evde yapılabilecek şeyler listesi, karantina aktiviteleri, pandemi sürecinde evde yapılabilecek aktiviteler haberimizde.

İçerikleri

Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle evde kalmak zorunda kaldığımız şu günlerde çocukları oyalamak, kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmek istiyor ve karantina da yapılabilecek aktiviteler nelerdir? sorusuna yanıt arıyorsanız, işte bu karantinada evde yapılabilecek aktiviteler listesi tam size göre.

Karantinada Evde Yapılabilecek Şeyler/Aktiviteler Listesi

Konserler ertelendikçe, spor etkinlikleri iptal edildikçe, okullar ve turistik noktalar kapatıldıkça, uzmanlar bu küresel salgın döneminde hastalık belirtisi göstermeyenlerin bile evde kalmasını tavsiye ediyor.

Doğru: Kendi kendini karantinaya almanız tavsiye edilir. Evde kalmak, kendinizi ve başkalarını koronavirüsten korumanın iyi yolu ve sağlık sistemimize baskı yapan günlük vakaların azalmasına yardımcı olmak için önemli bir önlem olsa da, can sıkıntısına ve depresyona neden olabilir.

Karantinada evde sıkışıp kaldığınızda yapacak ne var? Evde kaldığınız dönemden mümkün olduğunca ilginç ve hatta verimli bir şekilde zamanı geçirmenize yardımcı olmak için Karantinada evde yapılabilecek aktiviteler listesi derledik.

1- Yeni Yemekler Deneyin

Evde kalmak zorunda olduğumuz, yeni kısıtlamaların geldiği şu günlerde anneler ev kadınları sürekli yemek yapmaktan şikâyetçidirler. Onlarında sırtında ki bu yükü hafifletmek adına yemekleri beraber yapıp, daha önce yapmadığınız yemekleri deneyebilirsiniz. Hem beraber kaliteli zaman geçirip hem de yeni lezzetler öğrenip, tatmak paha biçilemez bir aktivitedir.

2- Sessiz Sinema Oynayın

Karantina da evde yapılabilecek aktiviteler arasında çok güzel bir seçenektir. Eşiniz ve çocuklarınızla gruplaşıp, belirlediğiniz bir filmi sessiz şekilde anlatmaya çalışın. Aldığınız enteresan cevaplar çok hoşunuza gidecek.

Evde yapılabilecek hobiler neler? En trend hobiler ile zaman artık daha eğlenceli!

3- Şarkı Gecesi Yapın

Özellikle şarkı söylemeyi seven bir aile iseniz bu seçenek tam size göre. Karantinada yapılabilecek aktivitelerden biri. Şarkı geceleri düzenleyin. Sesinizin güzel olup olmaması hiç önemli değil. Unutmayın amaç, eğlenmek. İçinizden geldiği gibi şarkılar söyleyip karantinayı eğlenceli hale getirebilirsiniz.

4- Film İzleyin

Kocaman bir kova mısır patlatıp ailecek ekran karşısına geçin. Hepinizin ortak karar verdiği ve sevdiği bir film açın ve anın tadını çıkarın. Film seçeneğinin çok fazla olduğu platformları deneyip karantina da ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz.

5- Kitaplarınıza Gömülün

Karantina da yapılabilecek aktiviteler arasında en güzelidir kitap okumak. Çünkü kitaplarınıza gömüldüğünüzde, o süre içinde dünyadan soyutlanırsınız. Kitabınızın içinde yaşarsınız. Bu hem kafayı boşaltmanızı, hem de vakit geçirmenizi sağlar. Ailecek kitap okuma saatleri yapıp hepiniz aynı anda kitap okuyun. Hepinize özellikle çocuklara çok iyi gelecek.

6- Yeni Bir Şeyler Öğrenin

Karantina da çok boş vaktiniz var. Bu boş vakitleri yeni bir şeyler öğrenerek değerlendirebilirsiniz. Online platformlarda İngilizce öğrenebilirsiniz. Uzun zamandır öğrenmek isteyip de vakit bulamadığınız her ne varsa, karantina çok iyi bir fırsat. Ailenizi de işin içine katmak değişik ve eğlenceli olacaktır.

7- Akrabalarınızı Arayın

Uzun zamandır görüşmediğiniz bir arkadaşınızı arayın. Aile bireylerinizle görüşün. Bu günlerde onların iyi olduğunu bilmek sizi de motive edecektir.

Evde yapılabilecek uğraşabileceğim hobiler neler? Ev hanımları ve erkekler için hobiler!

8- Çocuklarınızın Oyunlarına Dâhil Olun

Onlara yeterince vakit ayıramadığınızdan şikâyetçiyseniz, şimdi bunun tam zamanı. Onların oyununa dâhil olun vaktin nasıl geçtiğine siz bile şaşıracaksınız.

Kendinizi dinlemek, hayat koşturmacasından sıyrılıp içinize dönmek için bu günleri değerlendirin. Karantina da yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

9- Kendin Yap Projeleri Yapın

Hiç şüphe yok ki, evinizin etrafında biraz süslenmeye ihtiyaç duyabilecek pek çok şey var. Kilerinizi yeniden düzenlemek, bir kapı çerçevesini boyamak veya portatif raflar kurmak istiyorsanız, bu küçük ev güncellemeleri ortamı ve dolayısıyla ruh halinizi iyileştirecek (ayrıca sizi meşgul edecekler).

10- Sanal Gezilere ve Turlara Katılın

Elektronik aletler kullanarak seyahat etmenin mümkün olacağını hiç düşündünüz mü? Yaşlılar, ünlü simge yapılarda sanal turlara çıkarak bugün mevcut olan teknolojiyi kullanabilir. Bu, özellikle karantina önlemleri alınmadığında bile tüm bu siteleri ve müzeleri ziyaret etmekte güçlük çekenler için elverişlidir.

Bunları diğer ailelerle birlikte ayarlamak ve siteleri görüntülemek için video görüşmesini ekran paylaşmak, yaşlılar ve diğer aile üyeleri için güzel bir bağ kurma etkinliği olabilir.

11- Yeni Bir Sanatsal Hobi Edinin

Karantina, yaş grubu ne olursa olsun, sanat ve zanaatla uğraşmak için iyi bir zamandır! Yaşlıların ilgisine bağlı olarak, beceri seviyelerine uygun faaliyetlerde bulunmayı seçebilirler. Yetişkinler için boyama kitapları kadar basit bir şey işe yarayabilir ve bunların çoğu için stres giderici bir araç olduğu kanıtlanmıştır. Dilerse sevdiklerine el yapımı giysiler yaratmak için yapabilecekleri örgü veya tığ işi gibi başka projeler de var.

Bir başka harika fikir, ya en sevdikleri konularla ya da belki de geçmişten hatıralarla dolu temalı albümler oluşturmaktır.