28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKaraciğeri Temizleyen Ev Yapımı Tarifler

Karaciğeri Temizleyen Ev Yapımı Tarifler

Karaciğer, bakteriler, virüs ve toksinler ile, vücuda zarar verebilecek böcek ilacı kalıntıları gibi maddeler ve ilaçların zararlı kalıntıları gibi maddelerden kurtulmayı sağlayan, çok önemli bir organdır. Bu kadar iş gören bir organın, kimi zaman tıkanıp temizlenmeye ihtiyaç duyması da normaldir.

İçerikleri

Peki karaciğeri nasıl temizleriz? Bu yazıda, karaciğeri temizleyen demleme bitki tarifleri vereceğiz.

Tıpta, bir hastalığı iyileştirmenin ilk aşaması onu toksinlerden arındırmak olarak kabul edilir.  Böylece vücut, daha sağlıklı bir dengeye kavuşur. Karaciğer rahatsızlığı çekmemek için, ayda bir ya da iki kez karaciğerinizi, doğanın bize bahşettiği ve iyileştirici gücü mükemmel olan kimi besinlerlerle temizlemeniz gerekmektedir.

Karaciğerimi Temizlemem Gerektiğini Nasıl Anlarım?

Karaciğeriniz toksinlerle dolduğunda, iltihaplandığında veya tıkandığında bazı sorunlar yaşarsınız. Bu sorunların belirtileri, aşağıdaki gibi olabilir.

Karın bölgesinde ağırlık İştahsızlık Yemek yedikten sonra rahatsızlık veya mide bulantısı hissetmek İshal Ateş. (Vücudun ateşlenmesi, vücutta iltihaplanmanın olduğununun göstergesidir) Bağırsak gazı Baş ağrısı Karaciğer etrafında ağrı. (Karaciğeriniz diyaframın hemen altında, sağ üst köşede bulunmaktadır) Sivilcelenme Ağız kokusu

Karaciğeri Temizlemek için Tarifler

Enginar Çayı

Bu karışım, karaciğeri ve olası rahatsızlıkları temizlemeye yardımcı olur. Bu karışım, folik asit, A1, B1, ve C vitaminleri, magnezyum, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, çinko ve lif içerir. Her 15 günde, 5 gün boyunca sabahları bu karışımı içebilirsiniz. Böylece karaciğeriniz düzenli olarak temizlenecektir.

Yapılışı;

2 kuru enginar yaprağını bir bardak suda kaynatın. 15 dakika dinlendirin ve yavaş yavaş için. Karaciğerinizle ilgili bir rahatsızlık yaşıyorsanız, bu karışımı günde 3 kere içebilirsiniz.

Deve Dikenli Karışım

Deve dikeni bitksinin sırrı tohumlarındadır. Flavanoid ailesinden silymarin adı verilen bir madde içerir ve bu madde, antioksidan görevi görür. Karaciğerin yenilenmesini sağlarken, yağların sindirimini kolaylaştırır. Ayrıca toksinlerin karaciğere girmesini engeller. Detox için eşsiz bir bitkidir.

Yapılışı;

Deve dikeni tohumlarını, sağlıklı ürünler satan marketlerde bulabilirsiniz. Bu bitki, en çok satan bitkilerden biridir. Faydasını tam olarak görmek için demleyerek tüketmeniz gerekir. Çünkü içindeki maddeler böyle açığa çıkar. Bazı uzmanlar, deve dikeni kapsülleri almayı önerirler. Yine de deve dikeni çayı içmeyi tercih ederseniz, küçük bir çorba kaşığına deve dikeni tohumları koyun ve biraz ezdikten sonra bunları bir bardak suya atın. 20 dakika demlenmelerini sağladıktan sonra tüketmelisiniz. Adaçayı
Adaçayı, toksinlerden kurtulmak ve böylece karaciğer rahatsızlıklarını temizleyip gidermekte birebirdir. Adaçayını yemeklerden sonra tüketebilirsiniz.

Yapılışı;

Adaçayı, kolay bulunan bir bitkidir. Bir çok insan tarafından da yetiştirilir. Adaçayını marketlerde de kolayca bulabilirsiniz. 4 gram adaçayı yaprağı ve çiçeğine, 1 bardak kaynamış su ekleyip, 15 dakika demlenmeye bırakın.

Kara Hindiba

Kara hindiba, karaciğeri temizlemeye yardımcı olur ve işlevini kolaylaştırır. Çayını, akşam yemeklerinden sonra tüketmek, sindirime yardımcı olur.

Yapılışı;

Bir avuç kurumuş kara hindiba bitkisini, bir bardak suya atın ve demlenmesini bekleyin. Günde iki bardaktan fazla tüketmeyin.

Boldo

Peumus boldus adı da verilen bu bitki, hazmı kolaylaştıran özellikleri sayesinde, hem karına, hem bağırsaklara iyi gelir ve karaciğeri korumaya yardımcı olur.

Yapılışı;

Boldo bitikisi de, sağlık ürünleri satan dükkanlarda bulunabilir. Bir çay kaşığı kurumuş boldoyu, bir bardak kaynamış suya ekleyin. Dinlendirdikten sonra tüketin. Tok karnına almaya dikkat edin.