19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriKanserin bu erken belirtilerini yok sayıyoruz, ciddiye alın!

Kanserin bu erken belirtilerini yok sayıyoruz, ciddiye alın!

Uzmanlar kanseri işaret edebilecek birçok basit belirtinin olduğunu ve bunların ciddiye alınması gerektiğini belirttiler.

İçerikleri

Çağın hastalığı kanser herkesi korkutuyor. Erken dönemde yapılan  teşhisin hayat kurtardığı kanserle ilgili yapılan araştırmalar, toplumun büyük bir çoğunluğunun bu öldürücü hastalığın erken uyarılarından habersiz olduğunu ortaya koyuyor.Vücudumuz, bize bir şeylerin yanlış olduğunu bildiren belirtiler olarak sinyal gönderir. Ne yazık ki, çoğumuz böyle işaretler görüyoruz ancak önlem almak yerine her şeyin yoluna gireceğini düşünüyoruz.

Aşağıda yer alan belirtilerden herhangi birini kendinizde ya da yakınlarınızdan birinde görürseniz, hemen telaşa kapılmayın. Bu belirtilerin birçoğu çok farklı hastalıklarla ilgili olabilir ancak yine de bir doktora danışmak en iyisi.

Kanserin Erken Belirtileri Neler?

1- Deride kızarıklıklar

Neoplazmalar deri veya meme kanseri belirtileri olarak düşünülür. Diğer semptomlar şunları içerir. Göğüste ve / veya koltuk altlarındaki sert düğümler. Bir gıda veya kozmetik alerjiyle ilgili olmayan tahriş veya bilinmeyen orijinli kızarıklıklar. Neoplazmanın merkezinde ıslak bir ülser ortaya çıkıyor. Bir doğum lekesi büyümesi veya şekli değişir.

2- Sürekli öksürük

Uzun süren bir öksürük, diğer bulgularla ilişkili olabilen bir akciğer hastalığının semptomlarından biridir. İştah azalması. Ani vücut ağırlığı kaybı. Daha sonraki aşamalarda, akciğer kanseri kan ve öksürüğe neden olabilir.

3- Deri döküntüleri

Çoğu durumda, deri döküntüleri tümörlerle ilişkili değildir, ancak klinik deneyim belirli bir bağlantıyı göstermektedir. Uterus neoplazmı genital kaşıntıya neden olur. Beyin kanseri burun deliklerinde kaşıntıya neden olabilir.

4- Bağırsaklarda fonksiyon değişikliği

Bağırsak hastalığı aşağıdaki semptomlara neden olabilir. Tuvalette kan görme Mukus veya pürülan sekresyonları.

5- İdrar yaparken zorlanma

Bu, diğer bazı belirtilerle de ilişkili olan bir böbrek kanseri belirtisi olabilir. İdrar yaparken kan. Yüksek tansiyon. Böbreklerde ağrı. Kronik zayıflık.

6- Ani kilo kaybı

Mide kanseri olduğunda açıklanamayan bir kilo kaybı meydana gelebilir. İlk aşamalarında, klinik olaylar o kadar açık değildir. Bununla birlikte, takip eden belirtiler oldukça yaygındır: Ete karşı nefret ediyorum. Erken doymuş (aslında çok az yemek yediğiniz zaman çok fazla yemiş hissi). Anemi. Bağırsakta yemek hareketinin zorluğu.

7- Boğaz ağrısı

Boğazın uzun süren acısı, aşağıdakilerle de ilişkili olan larenks kanseri semptomu olabilir. Solunum ve yutma güçlüğü. Boğazda bir yumru hissi neoplazmanın büyümesiyle birlikte ortaya çıkar. Konuşmanın susama, ses kaybına yol açar. Kan dökmek, ağız kokusu almak.

Bu gözlemler, diğer hastalıklarla ilişkili olabileceği için kendinizi teşhis etmek için kullanılmamalıdır, ancak, yukarıdakilerden herhangi birini fark ettiyseniz onları görmezden gelme. Doktorunuza mutlaka danışın.

Hangi Kanser Ne Tür Belirti Verir?

Kanser türleri değiştikçe ortaya çıkan belirtiler de değişiklik göstermektedir. Kanser hastalığında temel olarak kanserli hücreler çoğalmaktadır. Ancak kanser hücrelerinin oluştuğu yere göre belirtiler de farklılaşmaktadır. Bazı kanser türlerinde hiçbir belirti olmaz ve hastalık çok ileri evrelerde fark edilir. Ancak bazı kanser türlerinde belirtiler sayesinde hastalık hemen fark edilerek tedaviye başlanmaktadır. Kanser türlerine göre hangi belirtilerin olduğu aşağıda aktarılmıştır.

Over kanseri belirtileri:

Karın ve kasık ağrısı, karın çevresinde artan şişkinlik, çabuk doyma hissi, yemek yeme güçlüğü, idrara çıkma ihtiyacının artması.

Boyun ve baş kanseri belirtileri:

Baş ve boyun bölgelerinde şişlik, dudakta ve dilde geçmeyen yaralar, ses kısıklığının uzun süre devam etmesi, çift görme.

Mide kanseri belirtileri:

Karın ve mide bölgesinde ağrı, kilo kaybı, midede dolgunluk, karında sıvı birikmesi.

Rahim ağzı kanseri belirtileri:

Anormal vajinal akıntı, cinsel ilişki esnasında ağrı ve kanama.

Safra kesesi kanseri belirtileri:

Safra kesesinde kronik iltihaplar, zayıflama, iştahsızlık.

Prostat kanseri belirtileri:

İdrar yapmada sorunlar, sık idrara çıkma, idrarı yaparken ya da durdururken zorlanma.

Karaciğer kanseri belirtileri:

Karından sırta vuran ağrı, karında şişlik hissi, ciltte sararma.

Kan kanseri belirtileri:

Kansızlık, ateş, mikrobik hastalıklar, ciltte çürükler meydana gelmesi.