18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedaviİltihap ve Şişkinlikle Mücadelede 8 Doğal Yol

İltihap ve Şişkinlikle Mücadelede 8 Doğal Yol

İçerikleri

Karın bölgesinde iltihap ve şişkinlik sadece estetik olarak hoş olmayan bir görüntü vermenin ötesinde bir sorundur. Bu sorunu yaşayan birçok kişi nasıl göründüklerine odaklanırlar, çünkü karınlarının düz ve ince görünmesini isterler.

Bu sorun genellikle kötü yemek tercihleri veya aşırı yemek yeme yüzünden ortaya çıkan sindirim problemleri kaynaklıdır. Ayrıca, vücudun sebze, et ve süt ürünleri gibi belli gıdaları sindirememesinden dolayı da oluşabilir.

Son olarak, bu sorunun bir diğer kaynağı da adet öncesi sendromu ve bağırsakta biriken gazdır.

Şimdilik semptomları azaltacak ve şişkinliğe iyi gelecek bazı ilaçlar mevcuttur, fakat bu tür tedaviler %100 etkili değildir ve yan etkilere sebep olabilecek kimyasalları içermektedirler.

Neyse ki, ağrıyı azaltmak, iltihap ile mücadele etmek ve karında şişkinliğe iyi gelecek herhangi bir risk taşımayan doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Bunların neler olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?

1. Su ve elma sirkesi

Büyük ihtimalle şişkinlik ve iltihaplanma sorununuz asidik gıdalar veya ağır bir yemek sonrasında ortaya çıkmıştır.

Su ile karıştırılmış elma sirkesi midedeki asit seviyesini düşürmek, genel vücut fonksiyonlarını iyileştirmek ve iltihaplanmayı azaltmak için uygun bir yöntemdir.

Nasıl hazırlanır?

Bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve bunu yemeklerden önce ve sonra için.

2. Tarçın çayı

Tarçın içinde vücut detoksunu destekleyen, karın şişkinliğini ve gaz sorununu tedavi eden sindirime yardımcı özellikler barındırmaktadır.

Nasıl hazırlanır?

Bir bardak suyu ısıtın ve içine bir çay kaşığı tarçın ekleyin. 10 dakika demleyin ve içine bal katın, afiyet olsun.

3. Papatya çayı

Papatya içinde bağırsak sağlığını iyileştirici ve mide ağrısını giderici iltihap karşıtı özellikler barındırmaktadır.

Nasıl hazırlanır?

Bir bardak su ısıtın ve içine iki çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği ekleyin. 15 dakika demlemeye bırakın.Ateşten alın ve öğle yemeğinden sonra için.

4. Zencefil Çayı

Zencefil sağlığınıza birçok yönde katkıda bulunan ve herkesçe bilinen iltihap karşıtı özelliklere sahip bir bitkidir. Zencefil karın ağrısını azaltır, bulantıya iyi gelir ve metabolizmayı hızlandırır.

Zencefil termonejik olması sebebiyle özellikle kilo vermek isteyenlere tavsiye edilir, termonejik vücudun kalori yakma kabiliyetini arttırmak anlamına gelmektedir.

Nasıl hazırlanır?

Yarım çay kaşığı zencefili rendeleyin ve bir bardak kaynar suya ekleyin. İçmeden önce 10 dakika demlenmesini bekleyin.

5. Keten tohumu

Yüksek lif ve önemli yağ asitlerini içermesi sayesinde, keten tohumu sindirimi arttırır ve gaz ile mücadele ederek şişkinlik ve iltihap oluşumunun önüne geçer.

Nasıl tüketilmelidir?

Bir yemek kaşığı keten tohumunu gece boyunca bir bardak suya yatırın ve sabah olunca (suyla beraber) için.

6. Domates

Domates, vücudunuzu temizleyen, atıkların atılmasını sağlayan ve birçok organın işleyişini iyileştiren yüksek miktarda antioksidan içerir.

Yağ yakmak için düzenli olarak domates tüketilmesi tavsiye edilir çünkü lif ve bitkisel besleyicilerin yanı sıra önemli miktarda su içerir.

Nasıl tüketilmelidir?

Beş organik domatesi, yarım bardak suyu ve biraz limon suyunu bir blendere koyun. Gün içerisinde dilediğiniz zaman bu karışımı tüketin.

7. Yeşil çay

İltihap ve karın bölgesinde biriken yağlarla mücadelede bu içecek oldukça büyük bir üne sahiptir.

Bu faydalarının yanı sıra, yeşil çay kolesterolü düzenleyen ve sizi serbest radikallerden koruyan çok sayıda antioksidana da sahiptir.

Nasıl hazırlanır?

Birkaç yemek kaşığı yeşil çayı bir bardak kaynar suya ekleyin. İçmeden önce 10 dakika demlemeye bırakın.

8. Nar suyu

Nar suyu sahip olduğu yüksek antioksidan konsantrasyonu sayesinde güçlü bir iltihap sökücü görevi görüyor. Vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya ve oksidatif stresi önlemeye yardım ediyor. Nar suyu antioksidanlar serbest radikallerin atılmasını sağlayarak iltihaplanmayı azaltıcı etki gösteriyor. Ayrıca narda bulunan flavonollerin kireçlenme rahatsızlığının iyileşmesine de olumlu katkı sağladığı söyleniyor.

8. Ananas ve salatalık suyu

Bu tamamen doğal içecek toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlayan, aynı zamanda karın bölgesinde iltihaplanmayı azaltan iki muhteşem idrar sökücüyü bir araya getirmektedir.

İçerdikleri besleyiciler, vitaminler ve mineraller sayesinde bu meyve suyu kilo vermek ve daha iyi bir cilt sahibi olmak için tavsiye edilmektedir.

Malzemeler;

  • 3 dilim taze ananas
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 bardak su (100 ml)

Nasıl hazırlanır?

Tüm malzemeleri blendere ekleyin ve pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Süzmeden ister aç karna isterseniz de ana yemeklerden sonra için.