28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınİlişkilerİlk Buluşmada Sorulabilecek 20 Soru

İlk Buluşmada Sorulabilecek 20 Soru

İçerikleri

Bir kişiye güvenebilmek için onu gerçekten iyi tanıyabilmek, hangi durumda neler yapabileceğini ya da sizin yanınızda olmayı gerçekten hak edip etmediğini bilmek gerekiyor. İşte bu bakımdan karşınızda ki kişinin direkt olarak söylediklerinin, kendi hakkında anlattıklarının, sorularınıza verdiği cevapların doğruluğu için  jest ve mimiklerinin altında saklanan gerçeği çok net görebilmek lazım.

Yaşadığımız bu dünya üzerindeki neredeyse hiçbir kimseyi tam olarak tanıyabilmenin mümkün olmadığının farkındayım. Ancak yine de ne olursa olsun ilk buluşma, hemen hemen herkes için çok heyecanlı geçer. Buluşmadan önce tedirginliğe başlarsınız, konuşacak konu bulabilir miyim ? , Beni beğenir mi? Ya ben beğenmezsem?… Gibi birçok örnekler uzar gider.

Gerginliğinizi azaltacak pek bir şeyim yok ancak karşınızdaki kişiyi biraz daha iyi tanımanıza yardım edecek nitelikte  sorularım da yok değil. Belki de bu sorunlarınızın cevaplarını aldığınızda dünyanız değişmeyecek, ama en azından karşınızdaki kişi hakkında bilgi edinmenize yardımı olacak.

İlk buluşmada sorabileceğiniz sorular;

1. İlk olarak okuduğu okul/bölüm veya ne iş yaptığı hakkında sorular sorarak başlayabilirsiniz. Ve bu konuyu uzatabilirsiniz de , bu bölümün onun için önemi nedir, işinden memnun mu? Bu tarz konuyu uzatabilirsiniz.

2. Ailesiyle arasının nasıl olduğunu öğrenmekte ilk buluşma da sorabileceğiniz önemli bir husus… Çünkü ailesine karşı davranışlarından ve tavrından kişiliğini az çok tahmin edebilirsiniz.

3. Muhabbet ilerledikçe yapmaktan hoşlandığı şeyleri ve yaptığı aktiviteleri öğrenebilirsiniz.

4. Kendisi hakkında en beğendiği huyunun ya da özelliğini ne olduğunu sorun.

5. Seyahat etmeyi ve gezmeyi sevip sevmediğini öğrenebilirsiniz.

6. Gittiği şehir ve ülkeleri anlatmasını isteyebilirsiniz.

7. Karşı cinste sevmediği huyları öğrenmek ilk buluşmada oldukça işinize yarayabilir. Ona göre ona karşı davranışlarınızda düzenlemeler yapabilirsiniz

8. Hayvanları sever misin ? En sevdiğin hayvan ne? Gibi sorular sorabilirsiniz. Hayvanları seven birinin merhameti yüksektir, emin olabilirsiniz.

9. Kaç kardeşsin? En büyüğü sen misin? Gibi ailesini tanımaya yönelik sorular sorabilirsiniz.

10. Bir ilişkiden beklentisinin ne olduğunu da öğrenmek kesinlikle gelecekte devam ederse işinize yarar.

ilk bulusmada sorulacak sorular İlk Buluşmada Sorulabilecek 20 Soru
İlk buluşmada sorabileceğiniz sorular

Kişiyi daha iyi tanımak için sorabileceğiniz sorular:

Diyelim ki buluşmanız iyi gitti ve hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorsunuz. Onun için de sorabileceğiniz soruları buraya derledim.

1. En sevdiğin yemek hangisi?

2. En çok dinlediğin ve etkilendiğin şarkı hangisi?

3. En sevdiğin özlü söz hangisi?

4. Yapmayı en sevmediğin ne iş nedir?

5. Günün en sevdiğin ayı/yılı ve ya günü ne zamandır ?

6. En sevmediğin ulaşım aracı nedir?

7. Kitap okumayı sever misin? En son hangi kitabı okudun?

8. Kavgacı biri misindir? En son ne zaman kavga ettin?

9. Hiç tatmadığın yiyecekler neler?

10. Hiç unutamadığın bir olay var mı?

Kişinin bu günü tabi ki önemlidir. Ancak her birimizin bu günü aslında dünden kalan olayların etkisi altındadır. Bu bakımdan karşınızdaki kişinin geçmişle ilgili sorular sormak, onun karakterine dair öngörüler edinmenizi sağlayabilir. Özellikle de geçmişe dair soruların yanıtları genellikle özel konular olduğu için , tanıştığınız kişi ile aranızda derin bir güven duygusu oluşmasını sağlar.

ilk bulusma İlk Buluşmada Sorulabilecek 20 Soru
Kişiyi daha iyi tanımak için sorabileceğiniz sorular