19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınİlişkilerSevgilinin Ailesiyle Tanışacaklara 4 Önemli Uyarı!

Sevgilinin Ailesiyle Tanışacaklara 4 Önemli Uyarı!

İçerikleri

Bu yolculuk öyle ki hem çok riskli hem de çok önemli. İlk tanışma! Çünkü her anne-babaya göre kendi evladı; onların hala bebeği gibi korunmaya ve ilgilenilmeye ihtiyaç duyar. Siz ise bu konuda hem kendinizi kanıtlamalısınız hem de o ailenin bir parçası olabileceğinizi hissettirmelisiniz. Peki bu kadar önemli bir aşamada sizin ne gibi tavırlar sergilemeniz gerekiyor? Nelerden kaçınıp, nelerin üstüne düşmeniz gerekiyor? Hep birlikte bunları inceleyelim ve hiçbir olumsuzlukla karşılaşmamak adına nasıl bir duruş göstermemiz gerektiğini inceleyelim.

1. İlişkinizden emin olun

Bu ilk adım sizin hayatınız için oldukça önem taşıyor. Siz bu başlangıca hazır mısınız? Partnerinizle birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz? Bu gibi sorulara cevap verebilmeniz oldukça önemlidir. Zira bu adım ilişkinizin görünmeyen ilk belgesi niteliğinde. Bundan sonraki herhangi bir sorunda bile ailelerin olaya dahil olması gibi bir durum söz konusu olacak. Olası bir ayrılık olduğunda veya biraz uzaklaşmak istediğinizde, bu durum aileler tarafından hoş karşılanmayacaktır.

-Acele etmeyin: Zamana ihtiyacınız varsa bunu sevgilinize mutlaka açıklayın. Belki bazı noktalar vardır ve bu konuları bilmek isteyebilirsiniz. Öncelikle ikinizin arasında her şeyin yolunda olduğuna inanmanız ve bir sonraki adım için hazır olduğunuzu hissetmeniz gerekir.

-Sevgilinizin ailesi hakkında bilgi edinin: Nelerden hoşlanırlar, nelerden hoşlanmazlar, meslekleri ve ilgi alanları, bazı hayat tecrübe ve görüşleri sevgiliniz tarafından size anlatılmalıdır. Böylelikle bazı ortak noktalar bulacak ve konu      bulmanızda size fayda sağlayacaktır.

sevgilinizin ailesi 1 Sevgilinin Ailesiyle Tanışacaklara 4 Önemli Uyarı!
İlişkinizden emin olun

2. Klişe ama gerçek: Saygı konusu

Normalde biz ve kendi ailelerimiz her konuda aynı fikirde olmayabiliriz. Ancak onların bizi her hâlükârda kabul edeceğinden kuşkumuz olmaz. Ancak farklı bir aileye dahil olmak herkes için kolay olmayabilir. Bazı konularda zıt düşünceler meydana gelebilir, çağ sebebiyle farklılıklar olması muhtemeldir. Ancak bu durumun sizin avantajınız haline gelmesi için tutumunuza dikkat etmelisiniz. Ne olursa olsun karşınızda sevdiğiniz insanın ailesi olacak, bir rakip veya yenilmesi gereken düşmanlar değil. İlk buluşmalarda konuşmaktan çok dinleyin. Herkesi ve her şeyi tanımaya, öğrenmeye odaklanın. İtiraz veya yanlış anlaşılmanıza sebep olacak tepkiler vermeyin.

-Gülümseyin: Evet. Bir nevi bu da bir fotoğraf karesi gibi hatıralarınızda olacak. İlk izlenim çok önemli çünkü sizi ilk kayda almaları bugün başlayacak. Somurtmanızı hatırlamalarını istemezsiniz, öyle değil mi? Abartıya kaçmadan bir tebessüm sizin için pozitif bir etkiye sebep olacaktır.

-Çok konuşmayın: Size söz hakkı doğacak durumlarda etkileyici olmanız için sürekli konuşan insanmış gibi olmamanız lazım. Söylediğiniz her kelimenin akıllarda yer etmesi için, o gün az ve öz konuşmalısınız. Ancak bu çok sessiz olmanız gerektiği anlamına da gelmediğinden, dozu iyi ayarlamalısınız.

3. Dış görünüşünüze özen gösterin

Günlük hayatınızda yırtık kot pantolonlar ya da çok dekolteli kıyafetler giyiyor olabilirsiniz. Takılarınızı veya piercinglerinizi havalı buluyor olabilirsiniz. Ancak bugün için, olabildiğince sade olmanızda fayda var. Yüzünüzle ön planda olmalı ve çok dikkat çekici olmamalısınız. Tertemiz dişler, saçlar, tırnaklar olmazsa olmazlardan. Örneğin; önceden vegan bir ailesi olduğundan bahseden partnerinizin ailesiyle tanışmaya kürkle gitmemelisiniz. Ya da çok günlük bir pantolon ile sıradan bir gömlekle gitmemelisiniz. Sizin bugün için ince düşünceli ve duyarlı olmanız, ilerde size aynı saygının gösterilmesine sebep olacaktır.

-Ucuz değil, şık olun: Basitlik ve sadelik, ucuz görünmek anlamına gelmez. Sadece bir takıyla bile oldukça stilinizi ağırlaştırabilirsiniz.

-Aşırı parfümden uzak durun: Öyle ki bazı kimselerin astımı, alerjisi olabilir. İlk günden kötü bir etki yaratmamak adına çok ağır parfüm kullanmayın. Sadece temiz kokmanız bile yeterli olacaktır.

-Spor ayakkabı giymekte ısrarcı olmayın: Kadın ya da erkek fark etmez herkesin tercihi spor ayakkabılarıdır. Ancak bir günlüğüne şık olmak sizden bir şey eksiltmeyecek, karşınızdaki insanlara karşı kendinize özen gösterdiğiniz anlamına gelecektir.

4. Kendiniz olun, rol yapmayın

Bu listedeki belki de en önemli husus kendiniz olmanızdır. Çünkü söyledikleriniz, ilgi alanlarınız, mesleğiniz, bazı siyasal görüşleriniz sizi siz yapan konulardır. İlerde karşınıza çıkacak konularla alakalı yanlış bilgi vermek en çok sizi rahatsız eder. Gerginliği bir kenara bırakıp, kendiniz olun ve sizi bu yönlerinizle sevmelerini bekleyin. Siz ne kadar rahat olursanız, sevgilinizin ailesi de size o kadar rahat davranacaklardır. Sizi tanımak adına sorduğu sorulara daima gerçek cevaplar verin ve rahatlayın.