20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınİlişkilerEşimin ilgisizliği karşısında neler yapabilirim?

Eşimin ilgisizliği karşısında neler yapabilirim?

İçerikleri

İlişkilerde eşlerin birbiri ile uyumu eşlerin karşılıklı saygı, sevgi ve ilgisinden geçer. Eşlerin birbirine karşı olan ilgi ve düşkünlüğü ilişkinin daha sağlam olması için kaçınılmazdır. İki taraftan birinde ilgisizlik durumu söz konusu ise o ilişkinin pek uzun ve sağlam olduğu söylenemez. İkili ilişkilerde özellikle bayanlar hep eşinin ilgisizliğinden şikayet etmekte ve bu konuda çözüm arayışına girmektedir. Eşimin ilgisizliği karşısında ne yapabilirim diyorsanız öncelikle onunla bu durumu açık bir şekilde konuşmanız ve bu durumdan rahatsız olduğunuzu dile getirmeniz gerekmektedir.

İlgisini Çekmeyi Deneyin

Eşimin ilgisini nasıl çekerim diyorsanız ilk etapta onun hoşlandığı tarzda davranışlarda bulunmayı deneyin. Bakımlı olmak her zaman karşı tarafın ilgisini çekmeyi başarır bu nedenle kendinize biraz daha özenerek bakım yapmak, tarzını değiştirmek ve onun hoşlandığı şekilde ona yaklaşım sağlayarak ilgisini çekmeyi deneyebilirsiniz. Eşinizle ilgilendiğinizi belli etmek için ona gün içerisinde bol bol mesaj göndermeyi, küçük jestler yapmayı ve onu sevdiğini sıklıkla söylemeyi ihmal etmemek gerekir. Bunun yanı sıra ona her zaman olumlu ve pozitif yaklaşım sağlamanız da aranızdaki bağı güçlendirecektir. Eşler arasında karşılıklı saygı her şeyden önce gelir. Bu nedenle ona karşı saygılı bir yaklaşım sergilemeniz ve onu dinleyerek hareket etmeniz aranızdaki aşkı daha da büyütecektir.

Evlilik Aşkı Bitirir Mi?

Bazı kişiler her ne kadar evliliğin aşkı bitirdiğini düşünse de bu yanlış bir düşüncedir. Eşlerin birbirine karşı olan ilgi ve hayranlığı bitmediği ve devam ettiği sürece aşk dolu mutlu bir evlilik sürdürebilirler. Evlilikte çiftler eşinin nasıl göründüğünden değil genel olarak davranış şekilleri ve yaşam biçimlerine göre eşlerine hayranlık beslerler ve evliliklerini bu yönde devam ettirmeye çalışırlar. Eşinizle kavga etmek yerine ona pozitif yaklaşmak, ona güvendiğinizi ve onun eşsiz olduğunu ona yansıtmak, gereksiz eleştiriler yerine onu her zaman hoş tutmak ve beraber ortak olarak sevdiğiniz aktiviteler ile eşinizin size karşı ilgisinin artmasını sağlayabilir ve aranızdaki aşkı günden güne güçlendirerek vazgeçilmez ve tutkulu bir ilişki yaşayabilirsiniz.