19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerHemoroit hastalığının çaresi patlıcan sapı

Hemoroit hastalığının çaresi patlıcan sapı

Bu yazımızda bir basur tedavi yönteminden bahsetmek istiyoruz. Bu tedavi ile ilgili olumlu sonuçlar alındığının kanıtı da , bu tedavinin tarifini uygulayanların bıraktığı yorumların olumlu olması. Biz de bu yorumlara bakarak sizleri de bu doğal bitkisel tedaviden haberdar etmek istedik.

İçerikleri

Basur (Hemoroid) sorunu çekenler nasıl bir illet olduğunu bilirler. Her an sanki tuvaletin gelmiş gibi bir his. Tuvaletin geldiğinde ise bir işkence odasına girer gibi “Can Batması” yada “Bıçak Kesiği” gibi yarım yada 1 saat resmen doğum sancısı çekme ve ardından bütün gün acı ve ağrı hissi.

İlaçla tedavisi olmayan, krem ve bitkilerin yetersiz kaldığı, cerrahi işlemin acılı ve tekrarlanan bir sorun olan Basur – Hemoroid ve makat çatlağı sorununun şifasını  yaradan patlıcan sapının içerisine gizlemiş. Bu sorunu çekenler mutlaka denemeli, üstelik tekrarını engelliyor. Hem kolay hem de çok ucuz ve %100 etkili bir yöntemdir.

Patlıcan Sapı Kürü İle Basur Problemlerine Son!

Malzemeler;

  • 10 adet patlıcan sapı,
  • 10 bardak soğuk su,

Yapılışı:

Öncelikle patlıcan saplarını güzelce yıkıyoruz ve 10 bardak su ile kaynatıyoruz. Kaynadığında altını kısıp yarım saat kapağını hiç açmadan yarım saat kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuduğunda Kapağı açıp patlıcan saplarını çöpe suyu ise buz dolabına kaldırıyoruz.

Uygulanışı:

Bu suyu sabah ve akşam aç halde bir su bardağı içiyoruz. İlk kullanımda etkisini görecek 5. gün tamamen kurtulacaksınız.

Ayrıca bu kürü kullandığınız 5 gün boyunca sirke, domates, acı biber, bulgur, çilek, turşu yememeli, çorapsız ve demir sandalyeye oturmamalısınız. Tedaviden sonra hepsi yenebilir. Soğuk yerlere oturmak ve basmak yasak.

Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır. Eskiden oluşmuş Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap olmaktadır. Bu yüzden vücut o iltihabı geri çekemez. Bu durumda Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı yok etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik edebilirsiniz.

Patlıcan Sap Suyunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Bilinmeyen faydaları nedeniyle yıllardır çöpe atılan patlıcan sapının inanılmaz özellikleri var. Doğal tedavi yöntemleri arasında giderek daha fazla kullanılan patlıcan sapının faydaları özellikle kalp damar sağlığı üzerinde etkilidir. Patlıcan suyu kan dolaşımını hızlandırır ve damar sertliğini önler.

Patlıcan sapı suyunu hazırlarken doğranmış yenilebilir sapları kullanabilirsiniz. Ancak en güçlü flavonoid antioksidana sahip patlıcanın soyulmuş dış kabuğunu suda haşlamak için kullanmak gerekebilir.
Eklem iltihabı da dahil olmak üzere tuvalete gitmeyi kolaylaştıran patlıcan sapının hemoroide faydaları vardır. Sabah ve akşam bardak olarak içilen patlıcan sapının bağırsakları gevşetici etkileri olduğu bilinmektedir.

Kullanıcı Yorumu 

Doktora her gittiğinde bir sürü ilaç ve geçmeyeceğini bile bile umut bağlama. Aktardan alınan bitkiler ve yine kremler artık umudumu kestiğim bir dönemde cerrahi işleme başvurmayı düşündüm. Fakat bunun tekrarlayacağını bildiğim içinde içimde bir umutsuzluk vardı.

Kulaktan duyma denilen yada kocakarı ilacı olarak da geçen bir tedavi yöntemini duydum. Tabi ki o kadar şeyi denedikten sonra onu da deneyecektim. İlk kullandığım andan itibaren acı çok fazlasıyla azaldı ve 5. günde tamamen iyileşmiştim.

Patlıcan Sapının Faydaları Neler?

Çoğu kişi tarafından bilinmediği için hiç kullanılmadan kesilip atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok önemli faydaları vardır. İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı bize yardımcı olur. A, B1, B2 ve C vitaminlerini içeren patlıcan sapı hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve hatta bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

  • A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığına katkı sağlayan patlıcan sapı, lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek olur.
  • C vitamini ile cilde parlaklık verir ve solunum yolu hastalıklarına karşı korur.
  • İçerdiği doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyenlere kolaylık sağlar.
  • Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcan sapı, yorgunluğu giderir ve demir emilimini artırır.
  • İnsülin direncini dengeler.
  • Antioksidan yapı bakımından zengin olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.