24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerGreve giden sağlık çalışanlarından halka destek çağrısı

Greve giden sağlık çalışanlarından halka destek çağrısı

İçerikleri

Hekimler ve sağlık personelinin haklarını düzenleyen yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. Bu yasa teklifini protesto amacıyla 11 meslek örgütünün çağrısıyla sağlık sektörü 15 Haziran Çarşamba günü bir günlük greve gidecek. Bu grev öncesinde Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından halka bir çağrı yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından halka yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi;

“15 Haziran tarihinde acil durumlar haricinde sağlık kuruluşlarına müracaat etmeyerek halkımızdan bize destek vermesini bekliyoruz. Taleplerimizin gerçekleşmesinin yanı sıra sağlıksız değil, sağlık üreten sağlık sisteminin inşası için halkımızla el ele vermeliyiz. Geçmiş tarihlerde yapılan grev etkinliklerinde olduğu gibi bu grevde de yaş fark etmeksizin acil hastaların, diyaliz hastalarının, acil gebelerin ve yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmekte olan hastaların tedavisinde ve muayenesinde hiçbir aksama yaşanmayacağı gibi Covid-19 ya da Covid-19 şüphesiyle sağlık kuruluşlarına müracaat eden hastaların muayene işlemleri de yapılacaktır.”

Sabrımız Kalmadı

Mevcut sağlık sisteminde yıllardır biriken sorunlar artık çığa dönüştü. Sağlık hizmetleri üretmeye çalışan sağlık personelinin sabrının kalmadığına da değinen TTB tarafından halka yapılan çağrıya şöyle devam edildi;

“Sağlıkta Dönüşüm Programı, toplumun sağlını ön planda tutmaktansa şirket karını ön plana çıkaran sağlık politikalarının ürünüdür. Bu program, halkı nitelikli sağlık hizmetlerinden yoksun kıldığı gibi bizleri de her gün yeniden boğmak suretiyle sağlık hizmetlerinde yıkımı getirdi.

Bu sıkışıklığın içerisinde bir nebze olsun nefes alabilmek, insanca yaşayabilmek adına gerekli koşulları sağlayabilmek için sağlıkta şiddetin son bulması, sağlığımız için uygun çalışma koşullarının sağlanması ve sağlık personelinin yoksulluğa mahkum olmaması için ücret taleplerimizi her fırsatta ifade ettik.

Bu taleplerimiz sadece bizleri kapsamamakta olup, halkımızın da nitelikli sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacaktır. Aylardan beri sesimizi yetkililere duyurmak için eylemlerimize devam ederken, hayatta kalmakta dahi güçlük çektiğimizi yetkililer görse de algı yönetimine ve oyalama politikalarına ısrarla devam ediliyor.”

Bu Yasa Teklifi Kabul Edilemez

TBMM’de görüşmeleri süren düzenlemenin, 2021 Aralık ayı içerisinde Meclis’e getirildikten sonra hızla geri çekilen düzenlemeden çok daha geri bir düzenleme olduğunun altının önemle çizildiği açıklamada, “Bu yasa teklifi emeğimize hürmetsizliğin açık bir göstergesi olduğu için tarafımızdan asla kabul edilemez. Hakkımızı elde edene dek susmayacağız.” ifadelerine de yer verildi.