16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöz Altı Şişlikleri Nasıl Geçer? Sabah Şişen Gözler İçin Doğal Çözümler!

Göz Altı Şişlikleri Nasıl Geçer? Sabah Şişen Gözler İçin Doğal Çözümler!

Göz altı şişliği ve göz altı torbaları ile ilgili doğal çözümler mi arıyorsunuz? İşte sabah şişen gözler ve göz altı torbaları için uygulayabileceğiniz doğal çözümler.

İçerikleri

Birçok insanda sabah uykudan kalktığında göz altı şişlikleri görülebilir. Özellikle kadınlar sabah şişen gözler için doğal çözümler ararlar. Göz altı şişliklerinin birçok nedeni bulunmaktadır. Yorgun bir günün ardından uykuya dalmak, göz altlarında ödem oluşumu ve vitamin eskikliği bu sebeplerden bazılarıdır. Ancak evde ve tamamen doğal malzemelerle uygulayacağınız bazı yöntemler, göz altı şişlikleri probleminden kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Göz Altı Şişlikleri ve Sabah Şişen Gözler İçin Doğal Çözümler

Süt

Süt, göz altı şişlikleri için faydalı olduğu gibi, göz çevresinde oluşan kırışıklıkların da azalmasına yardımcı olmaktadır. Eğer süt ve süt ürünlerine karşı alerjiniz yoksa, bir pamuğa az miktarda süt damlatabilir ve göz çevrenizi silebilirsiniz. Bu yöntemi düzenli şekilde uyguladığınızda, göz altlarınızda oluşan şişlikler kaybolacaktır.

Buz

Buz, vücudun herhangi bir yerinde görülebilecek şişliklerin hepsinde etkili bir yöntemdir. Ancak göz çevrenize buz uygulaması yaparken bu bölgedeki derinin hassas ve ince olduğunu, bu nedenle uygulamayı kısa süreli yapmanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Bir parça buz ile göz çevrenize dairesel masaj hareketleri yaparak kan akışını hızlandırabilir ve göz altı şişlikleri ile vedalaşabilirsiniz.

Göz Altı Morlukları İçin Patates

Geçmişten bugüne, atalarımızın şişliklerden kurtulmak için uyguladığı bir diğer yöntem ise patates kompresidir. Vücutta oluşan bütün şişliklerde fayda sağlayan patates, göz şişliklerini gidermede de en bilinen kurtarıcılardan biridir. Bunun için bir adet patatesi buzdolabında bekletmeniz ve ardından dilimleyerek şiş bölgelerin üzerine koymanız yeterli olacaktır. En fazla 15 dakika boyunca yapabileceğiniz patates kompresi sayesinde, göz altı torbaları ortadan kalkacaktır.

Poşet Çay

Misafirlerinize, sevdiklerinize ikram ettiğiniz çaylar tüketildiğinde, arda kalan çay poşetini bir tabağa alın ve buzdolabında bekletin. İşte göz altı torbaları için etkili bir çözüm önerisi daha sizlerle! Buzdolabında 15 dakika beklettiğiniz çay poşetlerini, şişliklerin üzerine gelecek şekilde gözlerinize yerleştirin. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra, işlemi sona erdirebilirsiniz. Çay poşetleri hem şişliklere iyi gelecek hem de göz altı kararmalarını sona erdirecektir.

Yemek Kaşığı

Doğal malzemeler dışında, evinizde kullandığınız bir mutfak aleti olan yemek kaşığı da, şişlikler için anlık çözüm olarak kullanabileceğiniz bir malzemedir. Buzlukta ya da buzdolabının uygun bir bölümünde 15 dakika beklettiğiniz yemek kaşığını, kaşığın bombeli kısmını göz altı şişliklerinde gezdirmek suretiyle kullanabilirsiniz. Bu işlem sayesinde de göz altında oluşan şişliklerden kurtulmanız mümkün olacaktır.

Göz Altı Morlukları ve Göz Altı Torbaları İçin 5 Doğal Reçete