19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöz Altı Morlukları Neden Olur? Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Göz Altı Morlukları Neden Olur? Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Her yaştan kişinin başına gelebilecek inatçı problemlerden biri olan göz altı morlukları neden olur, ne iyi gelir, göz altı torbalarına bitkisel çözümler.

İçerikleri

Göz altı morlukları ya da göz altı torbaları, göz çevresinde meydana gelen mor halkalar şeklinde tanımlanır. Kişinin yorgun ve solgun görünmesine neden olan göz altı morluklarının nedenleri nelerdir? Göz altı morluklarına iyi gelen bitkisel çözümler nelerdir?

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Genelde yorgunluğun bir belirtisi olarak algılanan göz altı morlukları ciddi hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu nedenle göz altı morlukları nedenleri araştırılarak bu nedenleri tedavi edecek uygun yöntemler belirlenmelidir. Genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen göz altı morluklarının meydana gelmesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltteki melanin pigmentinin artması
  • Yaşın ilerlemesi
  • Vücutta bulunan katojen maddesinin azalması
  • Alkon, sigara ve kafein tüketiminin artması
  • Su tüketiminin azalması
  • Genetik etkenler
  • Burun akıntısı
  • Alerji
  • Yetersiz beslenme
  • Vitamin eksikliği
  • Dehidratasyon
  • Uykusuzluk
  • Stres
  • Kozmetik ürünler

Aniden ortaya çıkan göz altı morlukları nedenleri araştırılmalıdır. Susuzluk ya da uykusuzluk gibi basit nedenlere bağlı olarak oluşan göz altı morlukları bazen hastalık habercisi olabilmektedir. B, C, E, K vitaminleri yönünden eksiklik yaşayan kişilerde bu sorun görülmektedir. Böbrek üstü bezlerin görevini yerine getirememesi durumunda da göz altı morlukları ortaya çıkmaktadır.

Göz altı morluklarının neye bağlı olduğunu evde basit birkaç adımla kendiniz de test edebilirsiniz. Göz altındaki cildi gerecek şekilde parmak uçlarınız ile 30 saniye hafif bir baskı yapın. 30 saniye sonunda göz altınıza baktığınızda mor halkalar daha da koyulaşır ise göz altı morluklarının nedeninin yaşlılık ve genetik olduğu anlaşılmaktadır. Koyu halkaların rengi ve yoğunluğu değişmediyse sorun alerjiye ya da ultraviyole ışınlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Morluk oranı azalırsa damarsal yapılarda meydana gelen bir sorun olduğu düşünülmektedir.

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Hem erkeklerde hem de kadınlarda meydana gelen göz altı morlukları özellikle kadınların dert ettiği sorunlardan biridir. Dış görünümü etkileyen gözler iletişim kurulan ilk organdır. Bu nedenle gözlerin ve çevresinin kusursuz görünmesi istenmektedir. Bu sorundan kurtulmak isteyen bireyler göz altı morluklarına ne iyi gelir araştırmaktadır. Eğer sağlık açısından bir eksiklik nedeni ile bu sorun meydana geliyorsa, öncelikle neden belirlenmeli ve uygun ilaç tedavisi yapılmalıdır. Ancak sorun genetik olarak görülüyorsa doğal çözümler ile sorun giderilebilmektedir.

Sürekli çalışanlar ve uykusuz kalan kişilerin uyku düzenini oluşturması gerekmektedir. Vücudun ihtiyacı olan uyku ortalama 6 – 7 saattir. Uykunuzu düzene oturtursanız, yorgunluğa bağlı ortaya çıkan göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz. Bununla beraber alkol, sigara ve kafein tüketimini en aza indirmeniz gerekmektedir. Doğru beslenme düzeni de göz altı morluklarının tedavisinde etkilidir.

Göz Altı Morlukları İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Göz altı morlukları tedavisi için birçok kozmetik ürün piyasada yerini almaktadır. Bu ürünlere yüksek meblağlar ödemek yerine evinizde yapabileceğiniz doğal kürler ile sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bitkisel çözümler ile kısa sürede sonuç alırken cildinize de herhangi bir zarar vermezsiniz. Göz altı morlukları için evde yapabileceğiniz bitkisel çözümler şunlardır:

Nar Çekirdeği Yağı:

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen nar çekirdeği yağı ile 2 – 3 hafta içerisinde göz altı morlukları sorundan kurtulabilirsiniz. Akşamları yatmadan 2 saat kadar önce nar çekirdeği yağını göz altlarınıza soğuk pres şeklinde uygulayın.

Salatalık Kürü:

Göz altı morluklarının tedavisinde salatalık çok etkilidir. Bir tane salatalığı kabukları ile beraber dilimleyin ve gözlerinizin üzerine koyun. Ortalama 10 dakika kadar gözlerinizde beklettiğiniz salatalığı kaldırın ve ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu kürü günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Patates Kürü:

Patates içerisinde bulunan elementler sayesinde göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz. Ayrıca gözlerde ortaya çıkan şişliğin de giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Patatesi soyun ve rendeleyin. Temiz bir tülbent içerisine rendelenen patatesleri ekleyin. Tülbenti sıkın ve patateslerin suyunun bir kaba akmasını sağlayın. Temiz bir pamuğu patates suyuna batırın ve 20 dakika kadar gözlerinizde tuttuktan sonra ılık su ile yıkayın. Bu işlem her gün tekrarlanabilir.

Göz Altı Morlukları ve Göz Altı Torbaları İçin 5 Doğal Reçete