19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınGenital Bölgenin Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Genital Bölgenin Hijyeni Nasıl Sağlanır?

İçerikleri

Genital enfeksiyonlar akıntılar, istenmeyen koku, kaşıntı ve yanma hissi gibi birçok soruna yol açabilir. Cinsel ilişki, çeşitli salgılar ve hormonal değişiklikler de bu bölgeyi enfeksiyonlara açık hale getirmektedir. Bu nedenle bu hassas bölgenin hijyeni hem sağlık hem de kişisel bakım açısından önemlidir. Doğru temizlik, doğru ürün kullanımı ve düzenli kişisel bakım alışkanlıklarıyla genital bölgenizin sağlığını koruyabilirsiniz.

İşte sizler için genital hijyen konusunda dikkat etmeniz gereken önemli noktalar:

Tuvalet sonrası temizlik mutlaka önden arkaya doğru yapılmalıdır. Arkadan öne doğru yapılması kalın bağırsak bakterilerinin anüs çevresinden vajinaya doğru geçişine neden olabilir.

Genital bölge temizliği için piyasada satılan yıkama sabunları ve jellerini kullanmamalısınız. Çünkü bu ürünler o bölgenin doğal florasını bozarak mantar oluşumuna neden olabilir. Temizlik için su yeterli olmaktadır. Ancak vajina içine su tutmaktan kaçınmalısınız.

Genital bölgenin enfeksiyon kapmaması için kuru kalmasına özen gösterilmelidir. Duş sonrası havluyla yumuşak bir şekilde kurulanması sağlanmalıdır. Ayrıca havuz ve denizden sonra ıslak mayoyla uzun süre kalmamaya özen göstermelisiniz.

İç çamaşırı tercihinizi pamuklu olanlardan yana kullanmalısınız. Sentetik iç çamaşırları bölgenin hava almasına engel olmaktadır.

İç çamaşırı mutlaka günlük olarak değiştirilmelidir. İhtiyaç duyulduğunda günlük pedler kullanılabilir ancak uzun süre kullanılması bölgenin hava almamasına neden olur.

  • Hijyenik pedlerin beyaz renkte ve kokusuz olanları tercih edilmelidir.
  • Hijyeninden emin olmadığınız salonlarda ağda ve epilasyon yaptırmayı tercih etmeyin.
  • Kıl temizliği için jilet kullanacaksanız aynı traş bıçağını uzun süre kullanmamaya özen gösterin.
  • Çok dar pantolon ve külotlu çoraplar giymekten kaçınılmalıdır.