28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGelin ojesi nasıl olmalı? Düğünde ne renk oje sürülmeli?

Gelin ojesi nasıl olmalı? Düğünde ne renk oje sürülmeli?

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Tırnaklara oje uygulamasını günlük hayatında yapmayanlar bile evlendikleri zaman ojelere bir göz atmak zorunda kalıyorlar çünkü eller bir gelinin en dikkat çeken yanları arasında olduğu için sık sık fotoğraf ve videolarda kendilerine yer buluyorlar. İmzalar atılırken, yüzükler takılırken, fotoğraf çekimleri yapılırken ve hatta düğünde oynanırken bile gelinin elleri büyük bir dikkat çeker ve bu nedenle tırnak bakımı ile gelin ojesi nasıl olmalı sorusu akılları çelmeye başlar.

Gelinler ojeden önce elbette ellerine gerekli bakımları yaptırmalı ve tırnaklarını en güzel haline getirmeliler. Zira güzel durmayan tırnaklara uygulanacak bir oje, yeteri kadar iyi görünmeyecektir ve bu da ellerinizin güzelliğine sekte vuracaktır. Manikür uygulamasını kendiniz yapmayı bilmiyorsanız işinin ehli bir kuaföre giderek yaptırabilirsiniz. Manikürünüz tamam olduğunda artık ojenizi düşünme sırası gelmiş demektir.

Gelinlerin oje seçiminde en dikkat edilmesi gereken konu, gelinin karakteri ve genel olarak gelinliğinin tarzı. Cesur ve agresif tasarımlı bir gelinliğe sahip olup da şuh bir duruş sergilemek isteyenlerde french oje uygulaması kötü dururken, sevimli durmak isteyen ve yumuşak bir gelinlik tercih etmiş olan gelinlerde ise kırmızı gibi çok iddialı renkler kesinlikle uyumsuz olacaktır. Dolayısıyla genel tarzınızın ojenize yansıtmanın çok önemli olduğunu unutmamalısınız.

French Oje

Dolayısıyla french oje yapacak olanlar yani tırnaklarının ucunda beyaz alanlar olacak olanlar, biraz daha yumuşak tonlardaki pembeleri, ten rengine yakın turuncuları hatta nude ojeleri tercih edebilirler. Renkli ojeler uygulamak isteyenler ise french tarzından uzak durmalılar ve mümkünse kısa tırnaklar ile düğüne katılmalılar. Zira renkli ve uzun tırnaklar 20 sene önce çok popülerdi ancak artık oldukça demode kabul ediliyorlar.

Renklerin yanında tırnakların simlerle biraz daha detaylı hale getirilmeleri de mümkün. Ancak tüm tırnağa sim sürmek yerine bölgesel bir uygulama yapmanız daha güzel olacaktır. Tırnakların dip kısımlarına veya uç kısımlarına doğru serpilmiş olan bir miktar sim, ellerinizin çok daha hareketli görünmesine yardımcı olacak.

Ombre Oje

Son dönemlerde tırnak diplerinin ve üst kısımlarının farklı renk olduğu geçişli oje modelleri de ortaya çıktılar ancak bunları bir gelin için fazla renkli buluyoruz. Eğer sıra dışı bir düğün yapıyor ve tarzınızı uçlarda yaşıyorsanız elbette bu ombre oje uygulamasını da değerlendirebilirsiniz ancak standart bir gelinlikte fazla uçuk kaçacaktır.

Gelin ojesi nasıl olmalı? Düğünde ne renk oje sürülmeli?