28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaYaşamGeçmiş olsun Türkiye

Geçmiş olsun Türkiye

İçerikleri

WhitePress ailesi olarak, on binlerce gönüllü gencimizin bir araya gelerek oluşturduğu Açık Yazılımcı Ağı’nı maddi manevi olarak destekliyoruz. Açık Yazılımcı Ağı, kar amacı gütmeyen ve teknoloji alanında çalışan gönüllü yazılımcılardan oluşan bir topluluktur. Depremin ardından, depremzedelerin yerlerinin belirlenmesi, su, barınma, ısınma gibi ihtiyaçlara sahip olanlara gerekli yardımların ulaştırılması ve bu ihtiyaç sahiplerine erişmek isteyen gönüllülerin organizasyonunu hızlandırmak için oluşturulmuş bir takım siteler bu yazılımcı ağı tarafından geliştirildi.

AFAD ve AKUT gibi resmi yardım kuruluşlarına, teyit edilmiş bilgiler sağlanması amaçlanarak bazı web siteleri kuruldu.

Bu websiteleri kısaca:

1- Deprem.io: Depremin ilk anından itibaren enkaz altında kalanların yerlerinin belirlenmesi, arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunulması, yardım ve destek taleplerinin tek bir yerde toplanması amacıyla kurulmuştur.

2- Afet Harita (afetharita.com): Afet harita ile tüm sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar ve yardım çağrıları anlamlı veriler haline getirilerek sahada çalışan kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla kurulmuştur.

3- Ben İyiyim (beniyiyim.com): İletişim ağının verimli işlemediği bölgede bulunan afetzedeler ve bu kişilerin yakınları arasındaki irtibatı sağlamak için geliştirilmiştir.

4- Afet Bilgi (afetbilgi.com): Afet bölgesindeki barınma alanları, toplanma alanları, yemek dağıtım noktaları, kan bağışı alanları gibi ihtiyaç hasıl olabilecek tüm bilgilere tek link üzerinden ulaşılmasını sağlayabilmek üzere geliştirilmiştir.

5- Deprem Yardım (depremyardim.com): Enkaz altında kalan depremzedelerin ya da onların adres bilgisine sahip yakınlarının konumlarını bildirmesi ve bu bilginin hızlı bir şekilde yetkili kurumlara aktarılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Gelecekte benzer olayların yaşanmaması en büyük temennimiz. Ancak yaşadıklarımızdan ders çıkarmak ve ileride yaşanacak olumsuzluklara hazırlıklı olmak da en büyük sorumluluğumuzdur. Bu nedenle, afetlerde ülkemize bugün ya da yarın yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bu girişimleri ileriye taşımak için desteklerinizi bekliyoruz.