24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınForma girmek için profesyonel balerinlerden 10 tavsiye

Forma girmek için profesyonel balerinlerden 10 tavsiye

İçerikleri

Çoğumuz sıkı bir vücuda sahip olmanın kişinin ne kadar sağlıklı ve güzel olduğunun bir kanıtı olarak düşünüyoruz. Ancak profesyonel balerinler kariyerlerinin başarısı için sürekli olarak sıkı ve ince bir vücuda sahip olmak zorunda. Konu beslenme ve egzersiz olduğunda profesyonel dansçıların gerçek uzmanlar olduğuna şaşırmamak gerekiyor. İşte, Rus balerinlerle yapılan söyleşilerden derlenen forma girmek için tavsiyeler:

1- Çorba Ana Yemek ve Akşamları Tıka Basa Yemek Yok

Eğer tüy kadar hafif olmak istiyorsan yediğin şeylerin miktarını azaltmak zorundasın. Beslenme programından hamuru ve tuzu çıkartıp, yerine daha fazla sebze koymak yapabileceğin en iyi şey. Ancak abartmamaya özen göstermeli ve dengeli ve doğal beslenmeyi unutmamalısın çünkü aksi takdirde tatlı yemek için sinir krizleri geçirmeye başlayabilirsin.

2- Sağlığın İçin Faydalı Ürünleri Bilmek Zorundasın

Beslenme uzmanları ve diyetisyenler somon, badem, zeytin, avokado ve dolmalık biber gibi besinleri öneriyor. Bu gibi yiyecekleri beslenme programına dahil edersen, kısa süre içerisinde enerji seviyende büyük bir artış gözlemleyeceksin.

3- En İyi Esneme Yolu Bacaklarını Ayırırken Bir Şeyler Okumaktır

Forma girmek için yapılması gerekenler arasında sıkılaşmak da var. Eğer yapamıyorsan bacaklarını tamamen açmaya çalışmana gerek yok. Sadece yere otur ve bacaklarını olabildiğince açtıktan sonra en sevdiğin kitabını okumaya başla. Yine eğer istersen televizyon da izleyebilirsin. Zaman içerisinde bacaklarını daha çok açmaya başlayacak ve bacaklarının sıkılaşmasını sağlayacaksın.

4- Yediklerinin Günlüğünü Tut

Yememen gereken bir tatlıyı yediğinde ve bunu tutuğun günlüğe yazmak zorunda olduğunda her seferinde suçluluk hissedeceksin. Bu yüzden çok lezzetli ama sağlıksız şeyler yeme alışkanlığından kurtulmak için bunların kayıtlarını tutabilirsin.

5- Balerin Gibi İnce Uzun Bacaklar İstiyorsan Çok Çalışmaya Hazır Ol

Her gün en az üç dakikanı ayırıp, kesintisiz olarak ip atlayarak kalori harca. En sevdiğin şarkıyı aç ve şarkı boyunca durmadan ip atla. Eğer istersen plie adı verilen bir balerin hareketini de yapabilirsin. Bunun için ayakta dik dur ve ayakların omuz genişliğinden biraz daha geniş bir şekilde kalsın. Parmak uçlarını vücudunun dışına doğru döndür ve çömelmeye başla. Ağırlığının tamamını topuklarına vermeli ve topuklarını yerden kaldırmamalısın. Başlarda çok zor gelecek olan bu egzersizle kısa süre içerisinde harika sonuçlar alacaksın.

6- Daha Çok Su İç

Bol miktarda su tüketmek bir zorunluluk. Eğer genelde su içmeyi unutan biriyse evde, iş yerinde, yatak odanda, kısacası yaşadığın her yerde su dolu şişeler bulundur. Sabahları evden çıkmadan önce çantana mutlaka bir şişe su at. Eğer suyun tadından hoşlanmıyorsan içine meyveler atarak suyu tatlandırman mümkün. İçine çilek veya elma dilimleri atabileceğin gibi tarçın gibi çeşitli baharatlar da ekleyebilirsin.

7- Uyuşuk Durmayı Bırak

Güzel bir duruş senin olduğundan daha ince görünmene yardımcı olur. Eczanelerden duruş bozukluklarını tedavi etmek için satılan ürünlerden alabilir veya omurganızı güçlendirmek için egzersiz yapmayabilirsin.

8- Sıkılmana İzin Verme

İster bale yapmaya başla ister bir spor salonuna kaydol, kısa bir süre içerisinde forma girmek için yaptığın çalışmadan sıkılmaya başlayacaksın. Bu yüzden çalışmalarına farklı deneyimler katarak onu eğlenceli bir hale getirmeye çalış. Örneğin artık spor salonlarında birçok farklı ders veriliyor. Bu derslerin saatlerini öğrenip, günlük çalışmalarını bu derslere göre ayarlayabilirsin. Bu sayede bugün dans kursuna, yarın yoga kursuna ve sonraki gün de yüzme kursuna katılabilirsin. Bu sayede forma girme çabaların sıkıcı bir rutine binmemiş olur.

9- Karaktere Bürün

Kendine forma girdiğinde giymek istediğin güzel bir elbise, gömlek veya şort satın al. Bunları her gün görebileceğin bir yerde muhafaza etmek seni her gün daha çok motive edecektir. Bu sayede spor yapmak gözünde büyümeyecek ve kendine koyduğun hedefleri başarmak için daha çok çalışacaksın.

10- Toplu Taşımada Dengede Durmayı Öğren

İnsanın dengede durmak için çaba harcarken çalıştırdığı kasların sayısı spor salonundayken çalıştırdığı kasların sayısından daha fazla. Örneğin, sıklıkla metro kullanmak zorundaysan, bunu bir egzersize dönüştürmen mümkün. Bacaklarını omuz genişliğinde aç ve mümkün olduğunca bir yere tutunma. Dengen üzerinde çalışmak ve bacaklarını ve kaslarını sıkılaştırmanın bir diğer harika yolu ise yoga yapmak. Evde bile kolaylıkla yapacağın yoga ile forma girmen çok kolay.

Ee, sen ne düşünüyorsun? Yukarıda balerinler tarafından önerilmiş olan bu 10 tavsiyeden kaçını günlük hayatında kullanmayı planlıyorsun? En azından artık forma girmek için ne yapmam gerek diye kendine sormana gerek kalmadı, değil mi? Fikirlerini bizimle yorum yaparak paylaşabilirsin.