19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınEvlenmeden önce kusursuz bir güzellik için estetik yaptırmak!

Evlenmeden önce kusursuz bir güzellik için estetik yaptırmak!

İçerikleri

Hepimizin nikah ve düğünümüze olabildiğince güzel bir şekilde katılmak istediğimiz ortada. Ancak bazen her konuda makyaj işe yaramayabiliyor ve bu nedenle daha radikal çözümlere, yani estetik operasyonlara başvurmak mecburi olabiliyor. Evlenmeden önce estetik yaptırmak tam da bu nedenle büyük önem kazanıyor ancak bu operasyonların niteliğine göre belli bir zaman öncesinden hazır olmak gerektiğini de unutmamak lazım. Dolayısıyla evlilik öncesi kadınların en çok geçirmek istedikleri estetik operasyonlara hep beraber göz atalım.

Evlenmeden önce kolaylıkla uygulanabilen estetik işlemler arasında tabii ki ameliyat gerektirmeden uygulanan işlemler bulunuyorlar. Genellikle ameliyatlı yöntemlere göre daha hafif etkileri olan bu operasyonlar, küçük kusurları düzeltmek için idealler ve herhangi bir kesik bulunmaması iyileşme sürecinin de daha hızlı olmasını sağlıyor.

Kadınlar bu noktada kırışıklıklar için botoksu, hacimsiz yerler için dolguları, cilt gevşeklikleri için ultrason tedavilerini, kırışık ve lekeler için lazerleri, yağlardan kurtulmak içinse lipolizi tercih edebiliyorlar. Herhangi bir ameliyat olmadan uygulanan bu yöntemler yine de en iyi sonucun elde edilmesi için belli bir sürenin geçmesini gerektiriyorlar ve bu süre de genel olarak bir ayı bulabiliyor. Dolayısıyla evliliğe dair tüm olaylar başlamadan en az bir ay önce kararınızı verip gerekli estetik operasyonları geçirmeniz gerekiyor. Aksi taktirde sonuçlar istediğiniz gibi olmayacaklardır ve bu nedenle sıkıntılar yaşamanız mümkün.

Ameliyat gerektiren estetik operasyonlarda ise tahmin edebileceğiniz gibi iyileşme süreci daha uzun olabilmektedir. Göğüs büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonları, liposuction ile yağlardan kurtulma, yağ enjeksiyonu gibi tüm operasyonlarda minimum bir aylık, maksimum 3 ayı bulabilen iyileşme süreleri olabiliyor. Bu nedenle evlilik kararı verildiği anda hangi tercihi yapacağınızı değerlendirmeli, bir an önce doktorunuzla konuşarak iyileşme dönemi hakkında bilgi edinmelisiniz. Zira iyileşme dönemi bitmeden nikahın veya düğünün gelmesi büyük sorunlara yol açma potansiyeline sahip.

Evlilik öncesinde bu kararı vermeden önce müstakbel eşinizi bilgilendirmeniz ve onun da estetik operasyon taleplerinize olumlu bir yanıt vermesi elbette çok önemli. Zira sizin görünümünüzü doğrudan değiştirecek olan bu operasyonlarda onun da söz hakkının olması, gelecekte yaşanabilecek sorunların önlenmesini sağlayacaktır.