24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınEvde tırnak uzatmanın püf noktaları neler?

Evde tırnak uzatmanın püf noktaları neler?

İçerikleri

Tırnakların kusursuz ve sorunsuz şekilde uzaması için kırılma ve soyulma oranının düşük olması gerekmektedir. Tırnakların güçsüz olmasından kaynaklanan kırılma ve soyulma durumlarını tırnak bakımı ile dengelemek mümkündür.

Evde Tırnak Uzatmanın Püf Noktaları Neler? Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Evde tırnak uzatmanın püf noktaları vardır. Tıpkı cilt gibi tırnaklarında bakıma ihtiyacı olduğunu tüm kadınlar bilmektedir. Tırnak bakımının periyodik aralıklar ile yapılması gerekmektedir. Tırnakların en çok ihtiyaç duyduğu şey nemdir. Nemsiz kalan tırnaklar incelerek soyulmaktadır. Bu durumu azaltmak için öncelikle tırnakların nemlendirilmesi önerilmektedir. Tırnaklar ojeli veya ojesiz olarak nemlendirilebilir. Tırnakları nemlendirmek için ise yoğun içerikli bir nemlendirici kullanılması gerekmektedir. Yoğun içerikli nemlendiricilerin yanı sıra doğal yağlarda tırnakların güçlenmesine olanak sağlamaktadır.

Bakım Yağları Ve Nemlendiriciler

Doğal içerikli birçok yağ tırnak eti ve tırnak bakımı için kullanılabilmektedir. Yağların içerisinde bulunan vitamin ve mineraller tırnakların güçlenmesine olanak sağlamaktadır. Manikür suyuna damlatılan birkaç damla yağ ile tırnak etlerini yumuşatmak ve aynı zamanda tırnakları güçlendirmek mümkündür. Ele sürülen nemlendiricilerin tırnak etlerine de sürülmesi kısa sürede sonuç veren bir işlemdir. Tırnak yapısı tamamen genetiktir. Kimi insanların tırnakları sert bir yapıya sahipken kimilerinin ki ince bir yapıya sahip olabilir. Bu durumda yapılması gereken şey ise tırnakların ihtiyaç duyduğu nemi vermektir. Tırnakların nemlendirilmesi büyük ölçüde tırnak kırılması ve soyulması durumunu azaltmaktadır.

Törpüleme Şekli

Nemlendirme işleminin yanı sıra tırnakları törpüleme şeklide önemlidir. Tek bir yöne doğru törpülenen tırnaklarda kırılma oranı çok daha azdır. Kırılan bir tırnağı kesmek yerine törpülemek gerekmektedir. El tırnaklarının törpülenme şekli oval olmalıdır. Tırnakların özellikle kenarlardan kırıldığı düşünüldüğünde badem şeklinde ki tırnak şekli kırılma seviyesini minimuma indirmektedir.

Tüm detaylara dikkat edilmesine karşın tırnaklar hala güçsüz ve kolay kırılıyor ise tırnak bakım yağlarına başvurulmalıdır. Tırnak sertleştiriciler veya güçleştiriciler bu konuda kesin sonuç veren ürünlerdir. Kozmetik marketlerden kolaylıkla temin edilebilecek olan bu ürünlerin düzenli kullanımı önemlidir. Kullanıldığı süre içerisinde sonuç veren ürünler tırnakların sadece kırılmasını değil kusursuz şekilde uzamasını da sağlamaktadır. Her kadının istediği uzun ve bakımlı tırnak görüntüsü için tırnak bakımının yapılması gerekmektedir. Tırnak bakımına özen gösterilmesi halinde tırnaklar kısa süre içerisinde uzayabilmektedir.