Ana SayfaKadınCilt BakımıEvde Kişisel Bakım Hem Kolay Hem Pratik! Güzellik Sırları İçin Tüyolar

Evde Kişisel Bakım Hem Kolay Hem Pratik! Güzellik Sırları İçin Tüyolar

Evde kişisel bakım ve güzellik sırları için pratik ve doğal çözüm önerilerini merak edenlere harika tüyolar hazırladık. Doğal güzelliğin sırlarını sizler için derledik.

İçerikleri

Güzellik salonlarının, kadınların kendileri için özel zaman ayırdıkları yegane yerlerden olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki, zaman ayıramayanlar veya para ayıramayanlar kişisel bakım için ne yapabilir? Böyle bir durumda evde mucizelere merhaba diyebilirler. Hem de küçük güzellik sırları sayesinde bu oldukça kolay olacak! Hadi gelin bu minik güzellik sırları hakkındaki detayları birlikte görelim…

Vücudunuzu Şımartın

Fırçalayarak sıkılaşma ve toparlama:

Banyoya girdiğinizde selülit görüntüsünün azalması ve kan dolaşımının artması için vücut fırçasıyla cildinizi fırçalayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan bu işlemin masaj etkisiyle sizi rahatsız eden görüntüdeki azalmayı fark edeceksiniz.

Yumuşak bir cilt için:

Ilık suyla doldurulmuş bir küvete, banyo yağı dökerek hem kendinizi dinlendirmiş hem de cildinizi yumuşatmış olursunuz.

Pürüzsüz bir cilt için:

Küvette keyif yaptıktan sonra, küvetten çıktığınız zaman dizler, ayak topukları ve dirsekleri ovalayarak daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.

Nemli bir cilt için:

Bakımla ilgili vücudunuzda zorlandığınız bölgelere nemlendirici kremle masaj yapabilirsiniz. Bu sayede o bölgelerin de bakımı atlanmamış olur ve daha yumuşak bir cilde sahip olursunuz. Tıpkı ayak bilekleri gibi.

Ayak bakımı:

Meyve asitleriyle zenginleştirilmiş kremi ayak topuğundan başlayarak parmak uçlarına kadar masajla yedirerek ve pamuklu bir çorap giyerek ayak bakımı yapabilirsiniz. Bu uygulamayla pedikürünüzün kalıcılığı uzamakla birlikte, ayak topuklarınızın yumuşamasını da sağlarsınız.

Cilt Bakımı İçin 5 Adım

Yüz temizliği:

Cildinize uygun bir temizleyiciyle, yüzünüzü bir uzmanın önerdiği şekilde aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerle masaj yaptıktan sonra ılık suyla durulayarak temizleyin.

Kan dolaşımı:

Yüzünüzü temizlerken yaptığınız dairesel masaj hareketleriyle başlattığınız kan dolaşımı hareketlenmesinin etkisini uzatmak için; ılık suyun içine cilt yapınıza uygun bir esans dökerek tek kullanımlık cilt temizleme beziyle hafif baskı uygulayın. Bu uygulamayı 4 ya da 5 kez tekrar edebilirsiniz.

Peeling:

Yüzünüze yapacağınız düzenli peeling sayesinde, cildinizi ölü tabakadan arındırırsınız. Aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerle ve hafif bir baskıyla uygulayacağınız cildinize uygun peeling ürünü sayesinde, cildinizin canlanmasını ve de aydınlanmasını sağlarsınız. Boyun bölgesine kadar yayabileceğiniz peeling ürününü masajla cildinize yedirdikten sonra, ılık suyla yüzünüzü yıkayarak temizleyebilirsiniz. Haftada 1 defa peeling yapabilirsiniz.

Cildinize uygun maske veya serum:

Cildin ihtiyacına yönelik maske ya da serum kullanılması yüz bakımı için önemlidir. İhtiyacınıza göre killi maske kullanarak tıkanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlayabilir, su bazlı maskeler sayesinde ise cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Cildinizi sakinleştirin:

Yapılan işlemlerden sonra hareketlenen cilt yapısını sakinleştirmek ve yatıştırmak için, yoğun cilt bakım kremi kullanabilirsiniz. Bu kremler cildinizin yumuşamasına yardımcı olacaktır.

Saç Bakımı İle Işıldayan Saçlar

Doğru renk seçimi sizi mutlu eder:

Eğer ki düzenli aralıklarda saçınızı boyuyorsanız, doğal saç renginize yakın tonları tercih etmelisiniz. Titiz davrandığınız kişisel bakım uygulamalarınızdaki özeni, saçlarınızda da devam ettirmeniz bütünlük sağlayacaktır.

Boya lekeleriyle cildinizi de boyamayın:

Boyama işlemi öncesinde saç diplerine ve kulak çevresine süreceğiniz vazelin sayesinde cildinizin de boyanmasının önüne geçmiş olursunuz. İşte size güzellik sırları arasında bulunan bir minik sır daha vermiş olduk. Deneyin işe yaradığınızı göreceksiniz, saçını boyayanların bu yöntemi zaten bildiklerine eminiz. Biz henüz saçlarını boyamaya başlayanlar için fayda sağlasın istedik.

Saçınızı bölümlere ayırarak boyayın:

Hem kolay hem de daha kalıcı sonuç elde etmek için saçınızı eşit parçalara ayırarak boyayabilirsiniz. Bu işlem size vakit kazandıracağı gibi işinizi de kolaylaştıracaktır.

Bakım kremi kullanmayı unutmayın:

Saç boyası için tavsiye edilen bekleme süresi bittikten sonra, saçınızı durulayarak boyadan iyice arındırın. Saçınızdan boyanın tamamen aktığını, duştan akan suyun berraklaşmasıyla anlayabilirsiniz. Ardından boyayla birlikte aldığınız bakım kremini mutlaka kullanın. Bu krem saçınızı yumuşatır ve aynı zamanda bakım yaparak rengin korunmasını sağlar.

Kadınlar için kişisel bakım, daima pratik ama etkili olmalıdır. Yukarıda paylaşılan tüm detaylar ve güzellik sırları, evde kendiniz için vakit ayırabileceğiniz kolay, etkili ve rutin bakımlarınızla kombinleyebileceğiniz türdendir. Artık kendinizi evde de şımartabileceksiniz!

Evde %100 Doğal Cilt Bakımı | Tonik, Peeling, Maske