16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınHobiEvde gelin çiçeği buketi nasıl yapılır?

Evde gelin çiçeği buketi nasıl yapılır?

İçerikleri

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğünler başlamakta ve beraberinde birçok ihtiyaç doğurmaktadır. Gelinlik, damatlık, düğünün yapılacağı mekan ve düğün sırasında ikram edileceklerin dışında gelin çiçeği gibi sembolik bir ihtiyaç da ortaya çıkmaktadır. Gelin çiçeği hazır bir şekilde satın alınabileceği gibi evde gelinin kendisi tarafından evde gelin çiçeği yapımı taktikleri ile yapılabilmektedir.

Gelin çiçeği olarak genelde canlı çiçekler tercih edilse de bazen yapay çiçeklerde kullanılabilmektedir. Düğün çiçeğinin yapay çiçekler kullanılarak yapılması düğün karmaşasında çiçeğin unutulmasına karşı önceden hazırlanmasına olanak sağlamaktadır. Gelin çiçeği tasarlanırken tarza göre renk seçimi yapılmalı eğer daha gösterişli bir gelin çiçeği isteniyorsa daha pastel ve uçuk tonlarda renkler tercih edilmektedir. Buna ilaven genelde çiçeklerde yeşil renk yaprak kullanımı göze çarpmaktadır.

Eğer gösterişli bir gelin buketi yapılmak isteniyorsa şakayık çiçeği gibi iri çiçeklerin kullanımı gerekmektedir. Bu gibi büyük çiçeklerin kullanımın dışında son dönemde iğne oyaları ve dantelli modellerin moda olduğu göze çarpmaktadır. Gelin çiçeği farklı kurdele ve renklerle süslenebilmekte eğer yapılacak çiçeğin romantik bir buket olması isteniyorsa pembe veya kırmızı tonlarda tül kullanılabilmektedir. Evde gelin çiçeği yapımı zahmetli gibi görülse de hem istenilen modelin tasarlanmasına olanak sağlamakta hem de çiçeğin daha büyük bir anlam taşımasına olanak sağlamaktadır.

Evde Gelin Çiçeği Yapımı Ve Süsleme

Gelin çiçeği yapılırken farklı tondaki renkte tüller ve kurdelelerle süsleme işlemi yapılabilmektedir. Çiçek hazırlanırken hazırlanan buketi süslemek için pembe ve beyaz tonlarda fon kullanımı daha güzel görünmesini sağlamaktadır. Eğer sade bir gelin çiçeği modeli hazırlanmak isteniyorsa parlak renkler yerine beyaz renklerin kullanımı çiçeğin daha sade görünmesine imkan vermektedir. Evde gelin çiçeği yapımı ve süsleme sırasında çiçeğin ve süslerin gelinliğin üzerindeki renklere uygun olması daha estetik bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Evde Gelin Çiçeği Yapımı Firmaları

Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan bu iş günümüzde sıkça dile gelmeye başlamıştır. Yapılması çokta zahmetli olmayan gelin çiçekleri ek gelir elde etmek isteyen ev hanımları tarafından büyük ilgi toplamaktadır. Yalnızca düğün organizasyonlarında değil aynı zamanda kına gecesi, mezuniyet ve bekarlığa veda partisi gibi organizasyonlarda bu tarz çiçekler kullanılabilmektedir.

Ek gelir elde etmek isteyen hanımlara bu işle ilgilenen firmalar tarafından gerekli malzemeler sağlanmakta ve istenilen modelden istenilen sayıda sipariş verilmektedir. Ev hanımları model ve siparişe göre çiçekleri hazırlamakta ve yaptığı çiçeklerin model ve sayısına göre para kazanıp aile ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu firmalar genelde iş yüklerini azaltmak için iş ilanını oluşturup iş arayan kişinin başvurmasını beklemektedir. Belirli sayıda çiçek yapılması ya da verilen siparişin tamamlanması sonunda ev hanımlarına ücretleri ödenmektedir. Bu işi yapmak isteyen hanımlar bu işle uğraşan firmaların internet siteleri ya da iş ilanlarının paylaşıldığı ortak sitelerde bu işlere başvuru yapabilmektedir.