19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınEvde ağda nasıl yapılır? Bal ile kolay ağda yapımı

Evde ağda nasıl yapılır? Bal ile kolay ağda yapımı

İçerikleri

Vücuttaki fazla kıllarımızdan kurtulmak için hepimiz bir güzellik salonuna gideriz veya mağazadan hazır “Ağda” satın alarak evde kendimiz uygularız. Tabii ki hazır ağda pahalıdır ve düzenli olarak kullanılamaz. Peki, her evde bulunan basit malzemeleri kullanarak bir ağda yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Evde ağda nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı bal
  • 1 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sitrik asit

Evde bal ve şeker ile ağda yapmak çok kolay. Bir tavayı ısıtın ve içerisine şekeri koyarak eritin. Sıvı bir hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra üzerine bal ve sitrik asiti ekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken şey malzemeleri tahta bir kaşık ile karıştırmak. Ev yapımı ağda sert ise üzerine 1 bardak su ekleyin ve iyice karıştırın. Kullanmadan önce soğutun.

Vücudunuzda tüylerin 3 mm’den daha uzun olduğu bölgeler ev yapımı ağda ile alınmalıdır. Ağrıyı azaltmak için kılların alınacağı bölgeye bebek pudrası uygulayabilirsiniz. Ev yapımı ağdayı bir tahta kaşıkla uygulayın. Üzerine ince bir bez koyarak kurumasını bekleyin. Çıkarırken 90 derecelik bir açıyla çok hızlı bir şekilde çekin. Kendiniz yapamıyorsanız, birisine yaptırmanız önerilir. Fazla ev yapımı ağdayı buzdolabında saklayabilir ve daha sonra kullanılabilirsiniz.