28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriEllerinizin sağlığınız hakkında söylediği 7 şey!

Ellerinizin sağlığınız hakkında söylediği 7 şey!

Ellerinizin günlük faaliyelerinizdeki işlevlerinden çok da fazlası için size ipuçları verebileceğini biliyor muydunuz? Elleriniz aslında ne kadar sağlıklı olduğunuzu gösteren göstergelerdir. Ellerinizin sağlığınız için size ne söylediğini merak ediyorsanız mutlaka haberimizi okuyun.

İçerikleri

Ellerimiz bize şu anki sağlık durumumuz hakkında çok şey söyleyebilir. Parmaklarda veya avuç içinde hissedilen hisler, vücudun diğer bölgelerindeki sorunları gösterebilir ve böylece göz ardı edilmemesi gereken sinyaller haline gelebilir. Bugün size sunduğumuz belirtiler bazı çok spesifik hastalıklardan veya beslenme yetersizliklerinden kaynaklanıyor olabilir.

Ellerinizin Sağlığınız İle İlgili Verdiği 7 İşaret

1- Vitamin eksikliği
Vitamin eksikliği

1- Vitamin eksikliği:

Elinizde bir karıncalanma hissi yaşadığınızda, yeterince B1, B6, B12 ve / veya E vitamini almadığınız anlamına gelebilir. Gerçekten vitamin eksikliğiniz olup olmadığını anlamanın tek yolu kan testi yaptırmaktır. Test pozitifse, doktorunuz uygun bir vitamin takviyesi yazabilir.

 

2- Dolaşım sorunları
Dolaşım sorunları

2- Dolaşım sorunları:

Sağ el parmaklarında karıncalanma hissi, bir sinir üzerindeki baskının sonucu olabilir, ancak aynı zamanda bir kardiyovasküler hastalığı da gösterebilir.

 

3- Diyabet
Diyabet

3- Diyabet:

Genellikle bacaklarda başlayan ve ellere kadar uzanan bir karıncalanma hissi, diyabet belirtisi olabilir. Nedeni, sinir uçlarına zarar verebilecek kan dolaşımının azalmasıdır. Diyabet genellikle ayaklarda başlar ve sonuna kadar devam eder.

 

4- Yorgunluk
Yorgunluk

4- Yorgunluk:

Düzenli olarak ağır nesneleri kaldırırsanız veya bileğinizi rahatsız bir pozisyonda tutarsanız, cilt yüzeyine yakın duyu sinirlerine çok büyük bir baskı uygulanır. Bu parmaklarda karıncalanmaya neden olabilir. Dinlendiğinden emin ol. Yeterince uyumak ve stresi azaltmak da önemlidir.

5- Omurga sorunları
Omurga sorunları

5- Omurga sorunları:

Omurgadaki bir yaralanma, sinir yollarında sorunlara neden olabilir ve bu da elimizde beliren semptomlara yol açar. Yoga veya yüzerek sırt kaslarınızı güçlendirmek bunu düzeltmeye yardımcı olabilir. Ayrıca uzun süre oturmamaya da çalışmalısınız.

6- Karpal tünel sendromu
Karpal tünel sendromu

6- Karpal tünel sendromu

Çoğu insan uzanırken ve eklemlerini dinlendirirken ellerinde bir gıdıklanma hisseder. Ayrıca, eldeki bazı sinirlerin hasar gördüğünü ve uygun tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu gösteren karıncalanma ve ağrıya da yol açabilir. Bu belirtilere sahipseniz, kalıcı bir zararı önlemek için mümkün olan en kısa sürede doktorunuza görünmelisiniz.

7- Burger hastalığı
Burger hastalığı

7- Burger hastalığı

Parmaklarınız uyuşmuşsa ve beyaz hatta mavi görünüyorsa, Burger hastalığından muzdarip olabilirsiniz. Bu durum, küçük ve orta boy kan damarlarında enfeksiyonun artmasına neden olur. Bu genellikle sigaranın sonucudur ve ciddi vakalarda sigarayı bırakmazsanız uzuvların kesilmesine de yol açabilir.

Gördüğünüz gibi ellerimiz vücudumuzda uyarı merkezleri olarak işlev görüyor ve bize gönderdikleri sinyallere dikkat etmemiz gerekiyor. Bu semptomları fark ederseniz, doktorunuza danışmalısınız.

Ellerinizin sağlığınız hakkında söylediği 7 şey!