19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıEllerdeki lekeler nasıl yok edilir?

Ellerdeki lekeler nasıl yok edilir?

Aloe vera haricindeki diğer bütün tedavilerin gece uygulanması tavsiye edilir, zira gün içinde güneş daha fazla leke oluşmasına sebep olabilir. Pekiyi, ellerdeki lekeler nasıl yok edilir? İşte detaylar..

İçerikleri

Ellerdeki lekeler genellikle yaşınız ilerledikçe meydana çıkar. Ama bu lekelerin çıkmasında başka faktörler de olabilir. Mesela güneş. Sık sık doğal güzelliği vurguluyoruz ve bazen de bu kusurları ortadan kaldırmak için bakımlara fazlasıyla para harcıyoruz. Peki elde beliren lekeleri yok etmek için daha kolay ve ekonomik birkaç çözüm daha öğrenmek ister misiniz?

Ellerdeki Lekeler Nasıl Yok Edilir?

1- Aloe vera jeli

Bildiğiniz gibi ellerimiz birçok harici saldırıya maruz kalıyor. Sonuç olarak güneş ve kuruluk başta biz farkına dahi varamadan bu siyah noktaların oluşmasına sebep olabilir, ve sonra ufak ufak bu noktalar daha da görünür hale gelirler. Bizi daha yaşlı, daha kırılgan gösterirler ve ellerimiz birden bize daha az güzel gözükürler.

Eğer her gün biraz aloe vera jel uygularsanız, cildinizin ufak ufak yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu doğal jel onarıcı ve kuvvetlendirici etkisiyle lekeleri yok ederek el derisini tedavi eder. Her gün kullanıldığı takdirde en iyi ve en işe yarayan tedavidir. Cildinizi güneşten korur ve ellerinizde vaktinden önce oluşabilecek yaşlılık belirtilerinin oluşmasını önler.

2- Limon suyu

Limon suyu antik çağlardan beri oldukça basit bir mucize yaratmak için çokça kullanılan doğal bir malzemedir: cilt beyazlatmak. Bunu kullanarak ellerinizdeki lekeleri ufak ufak yok edebilirsiniz. Fakat bunu gece vaktinde kullanmanız çok önemli. Eğer limon suyu ile kaplı cildimiz güneş ile temasa geçerse oldukça zararlı olabilir.

O yüzden limon suyunu şöyle kullanmalıyız: yarım limonun suyunu iki dilim salatalık ile karıştırın. Ardından limon suyu ile ıslanmış salatalık parçalarını ellerinizin üzerine koyun ve 20 dakika tutun. Sonrasında ellerinizi normalde olduğu gibi yıkayın.

3- Elma sirkesi

İşte inanılmaz etkili ve mucizevi bir taktik daha. Büyük bir ihtimalle hali hazırda evinizde elma sirkesi vardır ve bu ürünün sağlığa olan müthiş yararlarından da haberdarsınız. Şimdi bu sefer ellerinizdeki lekeleri yok etmeye yarayacak.

Peki ne yapmamız gerekiyor? Çok kolay. Bir yemek kaşığı elma sirkesini alın ve bir yemek kaşığı nemlendirici krem ile karıştırın. Normalde elleriniz için kullandığınız bir kremi kullanın. 10-15 dakika ellerinize masaj yapın ve gece boyunca ellerinizde bırakın. Ellerinizdeki lekeleri ortadan kaldırmak için oldukça yararlı bir yöntem.

4- Oksijenli su

Bu tedavi yöntemi ile dikkatli olmamız gerekiyor. Bazı insanlar oksijenli suya iyi tepkiler vermiyorlar, kaşıntıya ve tahrişe sebep olabiliyor. Kullanıp kullanamayacağınıza kendiniz karar vermelisiniz. Kullanma şekli ise oldukça basit: akşam oksijenli suya batırılıp ıslatılmış bir parça pamuğu ellerinizin üzerine koyun ve cildin oksijenli suyu çekmesini bekleyin. Ellerinizi yıkamayın, geceleyin bırakın ve tesir etmesine izin verin.

Gördüğünüz gibi yöntemlerin çoğu gece uygulanmak için, böylece ellerinizi güneşin negatif etkilerinden korumuş olursunuz. Yalnızca aloe vera jeli güneşe karşı bir koruma sağlar. Ellerinizdeki lekeleri ortadan kaldırmaya yarayan bu basit tedavi yöntemlerini denemekten çekinmeyin.