28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınDoğru tedavi ile kısırlığa son!

Doğru tedavi ile kısırlığa son!

İçerikleri

Günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında kısırlıkta yer almaktadır. Kısırlık çözümü olmayan bir rahatsızlık değildir. Uygulanacak doğru tedavi yöntemi ile çiftler, çocuk hasretine son verebilirler.

Yardımcı üreme yöntemi olan tüp bebek tedavisi ile kısırlığın önüne geçilebilmektedir. Çiftlere tüp bebek tedavisi uygulanabilmesi için bir yıldan beri korunmasız ilişkiye girdikleri halde hamilelik durumunun gerçekleşmemesi gerekir.

Hamilelik Gerçekleşmiyorsa Nedeni Önemli

Hamilelik durumu bir türlü gerçekleşmiyorsa bunun nedenlerinin çok iyi araştırılması gerekir. Kadının yumurtlamasının olup olmadığı, tüplerinin açık olup olmadığı ve hormonlarının düzenli olup olmadığı bir kadının hamile kalmasındaki üç ana etkendir. Erkeklerde de sperm sayısının, hareketinin ve şeklinin yeterli olup olmadığı incelenmelidir. Ayrıca yumurta ve sperm kadın vücudunda buluştuğundan dolayı kadının kanallarının açık olup olmadığı da incelenmelidir. Bu etkenlerin herhangi birinde var olan hata tedavi ile giderilemiyorsa tüp bebek tedavisi uygulanır. Ayrıca sebepsiz kısırlıkta da genetik olarak incelenen embriyolardan dolayı tüp bebek tedavisinin uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Gebelik Şansını Kaliteli Embriyo İle Yükseliyor

Gebelik şansını kaliteli embriyo çok yükseltmektedir. Kadınlarda 30 yaşın ardından kontroller kesinlikle yapılmalıdır. 35 yaşın üstündeki kadınlarda ise tüp bebek tedavisi için vakit kaybedilmemesi gerekiyor. Varikosel olarak adlandırılan damar genişlemesi erkeklerde sperm sayısını azaltmakta, şeklini bozmakta ve hareket azlığına yol açmaktadır. Hormonal eksikliğin veya enfeksiyon olması halinde de medikal tedavi, ilaç tedavisine başlanır.

Erkeklerde spermin hiç olmaması ve bu rahatsızlığın tedavi edilememesi halinde tüp bebek tedavisi uygulanır. Tüp bebek tedavisi esnasında sperm bulma operasyonları ile sperm elde etmek olanaklıdır.