19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoğal güzelliğinizi yok eden 7 kötü alışkanlık!

Doğal güzelliğinizi yok eden 7 kötü alışkanlık!

İçerikleri

Güzelliğine düşkün kadınlar, güzel görünmek adına kozmetik ürünlere ve cilt uygulamalarına avuç dolusu para harcarlar. Ancak çoğu kez, bilinçsizce yaptıkları zararlı alışkanlıklar nedeniyle kendi elleriyle güzelliklerini yok ederler. Bu yazımızda sizlere doğal güzelliği yok eden ve terk etmeniz gereken 7 kötü alışkanlık hakkında bilgi vereceğiz.

Doğal Güzelliği Yok Eden Alışkanlıklar Neler?

Bu yazıyı okuduğunuzda güzelliğinizi etkileyen bu alışkanlıkları siz de yaptığınızı fark edeceksiniz. Günlük rutininizi gözden geçip, onlarla ilgili ufak tefek değişiklikler yaparak, doğal güzelliğinizi koruyabilirsiniz. İşte doğal güzelliğinizi yok eden 7 kötü alışkanlık;

Yüze dokunmak;

Yüzünüzü her zaman temiz ve ipeksi tutmak istiyorsanız, gün içinde yüzünüze dokunmayın. Çünkü ellerdeki kir ve mikroplar yüz derisine temas ettiğinde bağışıklık sistemi onunla savaşmaya başlar. Sonuç olarak, cildin gözenekleri tıkanır ve bu da akne ve kızarıklığa yol açar.

Sıcak su ile banyo yapmak;

Sıcak su ellerin, boynun ve yüzün cildini etkileyebilir. Aşırı sıcak su, cildin koruyucu kısmını da soyarak cildi bakterilere karşı daha duyarlı hale getirir. Soğuk banyo yapamıyorsanız, en fazla 15 dakikalık sürede sıcak bir banyo yapmayı deneyin.

Makyaj ile egzersiz ve spor yapmak;

Kadınlar egzersiz yaparken bile çekici görünmek isterler. Ancak yüzünüze çeşitli makyaj ve pudralar uygulamak gözeneklerinizi tamamen tıkayabilir. Sonuç olarak, gözenekleriniz iltihaplanacak ve yüzünüzde sivilceler oluşacaktır.

Cilt tipine uygun olmayan kremler kullanmak;

Paradan tasarruf etmek için birçok kadın, tüm cilt tiplerine uygun besleyici bir krem veya evrensel kremler kullanır. Ancak hiçbir ürünün tüm cilt tipleri için uygun olmadığını asla unutmayın. Evrensel kremler, aynı zamanda kuru ve yağlı ciltler için uygun olan vitaminler içerir ve cildinize uygun değilse zararlı olabilir.

Kremler gece ve gündüz olarak sınıflandırılır. Gündüz kremleri cildi çeşitli bakterilerden korumak için tasarlanırken, gece kremleri cilt hücrelerinin yenilenmesinden sorumludur. Bu yüzden güzelliğinizi korumak istiyorsanız cilt tipinize uygun bir krem satın alın.

Kat kat makyaj yapmak;

Abartılı kontür, fazlasıyla belirginleştirilmiş yüz hatları ve koyu çizilmiş kaşlar yüzün doğal görüntüsünü tamamen değiştirerek doğallığınızı yok ediyor. Bunu yerine, cildinizi ve doğal güzelliğinizi sevmenizi öneriyoruz. 2020’de kadınlar artık daha doğal ve parlaklığa dayalı makyaja odaklanılıyor. Sayıca daha az ama güçlü makyaj ürünleriyle doğal güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Bronzlaşmak için yağ kullanmak;

Kadınlar güneşlenmek yerine yağ kullanıyorlar. Ancak bu yağlar gözenekleri tıkayabilir ve hatta cilt kanserine bile neden olabilirler.

Doğal güzelliğinizi yok eden 7 kötü alışkanlık!