22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıDiş tartarı nasıl yok edilir? Doğal çözüm nedir?

Diş tartarı nasıl yok edilir? Doğal çözüm nedir?

Diş tartarı herkesin ortak problemi. Diş tartarı nasıl yok edilir? Sadece bir maddeyle dişlerinizdeki tartarları temizleyerek ağzınızdaki bakteri yok edin!

İçerikleri

Herkes bilir ki, ağız sağlığına dikkat etmek çok önemlidir. Ağzınızı temiz tutmanız ve dişlerinizi fırçalamanız, maalesef ağzınızda doğal olarak yaşayan tüm bakterilerden kurtulacağınız anlamına gelmez. Bakteriler, protein ve gıda parçacıkları ile karıştığında dişlerinizde plak ve tartar oluşturmaya başlar. Plak çoğu insan için büyük bir problem gibi görünmeyebilir ancak diş eti çekilmesi ile ciddi bir soruna neden olabilir.

Diş Tartarı Nasıl Yok Edilir? Doğal Çözüm! Evde

Tartar ve plak birikimini ortadan kaldırmak için birçok doğal yol vardır.

Aloe Vera Diş Tartarı ve Plakları Temizler

Aloe Vera, tartar ve plağı nazikçe temizlediği için ağız bakımında mutlaka kullanılması gereken bir bitkidir. Aloe Vera jelini dişlerinizdeki tartar ve plağı temizlemek için güvenle kullanabilirsiniz. Aloe Vera jelini kullanmanın başka bir yolu da, sebze gliserin, limon ve kabartma tozu ile karıştırmaktır.

Peynir Diş Tartarı ve Plak Oluşumunu Engeller

Yemeklerden önce peynir yerseniz, peynir dişlerdeki plak üretimini etkileyen asidi nötralize ederek plak oluşumunu engeller.

Çilek ve Domates İle Dişlerinizi Ovun

Çilek ve domates C vitamini açısından zengin bir kaynaktır, bu yüzden çilek ve domates ile dişlerini ovuşturmak harika sonuçlar ortaya çıkarır. Çilek ve domates ile dişlerinizi ovuşturun, on beş dakika bekledikten sonra suyla yıkayın. Diş tartarı probleminize ne kadar iyi geldiğinizi fark edeceksiniz.

Kabartma Tozu Bakterileri Yok Eder

Diş fırçanıza az miktarda kabartma tozu ekleyerek dişlerinizi fırçalayın. Diş tartarı oluşumunu engelleyerek bakterileri yok eder ve sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar.

İncir Tükürük Bezlerini Uyarır

İncir dişlerinizde var olan plakları temizlediği gibi tartar oluşumunu da engeller. 3-4 incir alın ve yavaşça çiğneyin. İncir tükürük bezleriniz uyarır, böylelikle iyi bir ağız ve diş bakımı yaparak tartar oluşumunu engeller, bakterileri yok eder.

Portakal Kabuğu Plakları Yok Eder ve Dişlerinizi Beyazlatır

Tartarın temizlenmesi için başka bir doğal ilaç, portakal kabuğudur. Portakal kabuğu ile dişlerinizi ovun. Gece boyunca temizlemeden dişlerinizde bırakın. Portakal kabuğu, tartar oluşumuna neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur ve ayrıca dişlerinizi beyazlatır.

Sirke Harika Ağız Bakımı Yapar

Sirke ile ağzınızı çalkalama, diş  tartarı oluşumunu engellemeye ve oluşan tartarları yok etmeye yardımcı olur. İki yemek kaşığı sirke ile bir çorba kaşığı tuzu 1 bardak suya ekleyin ve gargara yapın. Dişlerinizdeki tartarları ve bakterileri temizleyerek harika bir ağız bakımı yapacaktır.

Sadece 3 Günde Evde Diş Beyazlatma