28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıDiş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Size dişçi koltuğu stresi yaşatmadan, evde diş çürükleriyle başa çıkmanın formülünü veriyoruz.

İçerikleri

Dişlerin sağlamlığı, vücut sağlığınla doğrudan orantılıdır. Dişleriniz ne kadar çürükse sağlığınız da bir o kadar tehlikededir. Yani çürükler sadece görüntü bozmaktan ibaret değil, çok daha ciddi bir mesele…

Diş Çürümesinin Sebepleri Neler?

Vitamin eksikliği. Çürümeler genelde A ve D vitaminini eksikliğinde meydana gelir. Mineral eksikliği Paketlenmiş ve işlenmiş ürünlerin sıklıkla tüketimi Fitik asit oranı yüksek besinleri tüketmek. Fitik asite sahip gıdalar; baklagiller ve sert kabuklu yiyeceklerde mevcuttur. Bu asidin oranını azaltmak için gıdaları birkaç saat önceden limonlu su ya da sirkede bekletmenizde fayda var.

Çürüğe giden yolun nereden geçtiğini yukarıdaki 4 madde ile öğrendik. Sadece bu 4 kurala dikkat etseniz bile çürüklerin önüne geçmeyi başarabilirsiniz. Tabii düzenli diş fırçalamayı da ihmal etmemek gerekiyor.

Öğrendiklerimizle yetinmiyor, doğal yollarla bu çürüklerden nasıl kurtulacağımıza bakıyoruz:

dis curumesinin onune gececek dogal yontemler 2 Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Baş düşmanımız: Şeker, şeker, şeker!

Küçüklükten beri öğrendiğimiz şey şeker tüketiminin dişlere zarar verdiği. Ağız sağlığını tehlikeye sokan bakteriler şeker sayesinde beslenerek çürüklerin oluşumuna neden olur. Aynı zamanda şekerin fazla asidik oluşu da diş minerallerini yok eder.

dis curumesinin onune gececek dogal yontemler 3 Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Hindistan cevizi yağı burada da işe yarıyor

Hindistan cevizi yağıyla 20 dakika boyunca dişlerinizi temizleyin. Bu yöntem sayesinde diş eti iltihabından kurtulmanız mümkün. Dilerseniz diş macununun içerisine bir miktar hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

dis curumesinin onune gececek dogal yontemler 4 Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Yeşil yapraklı sebzeler tüketin

Yeşil yapraklı sebzeler, avokado veya Hindistan cevizi gibi gıdalar tüketmeye özen gösterin. Bahsettiğimiz yiyecekler yağda çözünebilen vitamin ve mineraller içerir. Bu vitaminler ise çürük oluşumuna kalkan oluşturur.

dis curumesinin onune gececek dogal yontemler 5 Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Diş fırçalarken karbonat kullanın

Özellikle asitli gıda tüketimi sonrası dişlerinizi karbonat ile fırçalayın. Yalnız bu işlemi her gün değil, sadece haftanın birkaç günü gerçekleştirin. Karbonat ile diş fırçalamak hem dişlerinizi beyazladır hem de diş eti iltihabı oluşumunu önler.

dis curumesinin onune gececek dogal yontemler 6 Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Diş macunu seçimini dikkat!

Flörür içermeyen diş macunları kullanın. Tartışmalı bir madde olan flörür, az kullanıldığında diş çürüklerini önler. Hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna bile katılmıştır. Fakat bazı ülkelerde ise flörür tamamen yasaktır. Yapılan araştırmalar sonucu yüksek flörür kullanımı üreme sistemine, erken ergenliğe, troid hormonlarının dengesiz çalışmasına sebep olabilir. Çocukların diş macununu yutma olasılığı düşünüldüğünde, flörür tüketimi bir hayli zararlı hale gelebilir.