28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş Sağlığı1 malzeme ile ışıl ışıl dişlere kavuşacaksınız

1 malzeme ile ışıl ışıl dişlere kavuşacaksınız

Diş lekeleri, tartar, ağız enfeksiyonları ve iltihaplı diş hastalıklarına iyi gelir..

İçerikleri

Dişler üzerinde tartar oluşumu arttıkça, dişlerde çürüme ihtimali daha da fazlalaşır. Bakteriler diş eti iltihaplanmasına neden olurlar. Diş eti iltihabı genellikle ağrısızdır ve diş etlerinde kanama meydana getirir.

Diş Taşı Neden Oluşur?

Diş taşının oluşumunda olmazsa olmaz faktörlerden biri de tükürüktür. Tükürüğün yapısına göre diş taşı daha fazla miktarda ya da daha sık sürelerle oluşabilir. Diş taşı miktarı arttıkça, diş eti çekilmesi de artar. Dişlerin araları açılır. Açılan bölgelere diş taşı birikimi devam eder. Çekilme daha da artar. Birikimin fazla olduğu yerlerde çürük başlangıcı da olabilir. Olayın sonunda aslında kemik erimesi de olmuştur, fakat diş taşı, dişlerin hareketini ve diş eti çekilmeleri sonucu arada oluşan boşlukları kamufle eder.

Birçok kişi diş taşıtı nedeniyle diş hekimine gider, ancak bu problem sebebi ile diş hekimine gitmek istemeyenler için kanıtlanmış harika bir doğal önerimiz var. Hiçbir doğal formül dişçiniz kadar hızlı bir şekilde diş taşı problemini çözemez, fakat sürekli kullanımı ile tartar probleminden kurtulabilirsiniz..

Diş Taşı Nasıl Yok Edilir?

Birazdan anlatacağımız bu kolay yöntem ile evinizde kolayca tartarları temizleyebilirsiniz. Üstelik sadece ceviz kabuğu kullanarak. Tüm dünyada çok yaygın kullanılan, doğal bir diş tedavisi yöntemidir bu. Kendi diş hekiminiz kendiniz olun. Temel ağız hijyeni çok önemlidir.

1- Ceviz Kabuğu

Malzemeler:

  • 40 gr kuru ceviz kabuğu
  • 250 ml su

Yapılışı ve uygulanışı:

Kuru ceviz kabuklarını yaklaşık 20 dakika suda kaynatın. 20 dakika sonunda ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bu suyun içine diş fırçanızı batırarak dişlerinizi tamamen 5 dakika boyunca iyice temizleyin. Ara sıra çözeltiye fırçayı yeniden daldırın. Bu işlem günde üç defa tekrarlanabilir. Yani her diş fırçalamanız esnasında bunu uygulayabilirsiniz.

Hazırlanan karışım en fazla iki gün kullanılmalıdır. 2 günün sonunda aynı tarif ile yeninden hazırlayın. Kabuklu ceviz, tartarları ve diş lekelerini temizlemeye yardımcı olan güçlü bir antibakteriyel şifadır. Bu uygulama, kanamalara maruz kalanlar için de yararlıdır. Kullandığınız da iltihap hızlı bir şekilde kaybolur.

2- İbrahim Saraçoğlu Önerisi Karbonat + Tuz

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Her iki malzeme harmanlanıp, iyice karıştırılır. Karnonat aktifleşerek antimikrobiyal özelliği devreye girer. Bu sayede diş arasında saklanan mikrop ve bakteriler ölür. Dişler 7 gün boyunca bu karışımla fırçalanır.

3- İbrahim Saraçoğlu Önerisi Portakal Kabuğu

Malzemeler:

  • Diş fırçası
  • Kurutulmuş 1 adet portakal kabuğu

Hazırlanışı:

Kurumuş portakal kabuğu toz forma gelene kadar blendırdan geçirilir. Diş fırçası bu toza batırılarak, dişler fırçalanır.

Diş Tartarı Önlemenin Yolları Nelerdir?

Diş tartarı önlemenin yolu nelerdir diye soranlar diş temizleme alışkanlıklarını gözden geçirmelidir. Bu alışkanlıkların ilki sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere dişlerin fırçalanmasıdır. Fırçalama iki dakikadan az olmamalıdır.

Diş hekiminden korkanlar bilmelidir ki bir tek korkan onlar değildir. Diş tartarı düzenli diş randevularından hoşlanmaz. Ancak 6 ayda bir diş kontrolünü yaptırmak gerekir. İnatçı diş plakları için florür tedavisi gerekebilir. Bu tedavi aynı zamanda diş çürüklerini önler. Bunun yanında şeker oranı düşük gıdalardan beslenilmelidir.

Şeker, bakteri üretimini hızlandırır. Yağsız proteinler ve taze sebzeler diş sağlığında destekleyicidir. Son olarak diş bakımı sadece diş fırçalamak değildir. Mutlaka destekleyici ürünler kullanmak gerekir. Ağız bakım suyu, diş ipi, dil ve diş arası fırçası ve diş çubuğu ağız temizliğinde en etkili yardımcılardır.