24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaCinsellikDiş macunu geciktirici olur mu? Cinsel organa faydası var mı?

Diş macunu geciktirici olur mu? Cinsel organa faydası var mı?

Bu makalemizde, birçok erkeğin merak ettiği ve sıklıkla araştırdığı diş macunu geciktirici olur mu, penise diş macunu sürülür mü, diş macunun cinsel organa faydası var mı? sorularını yanıtladık.

İçerikleri

Diş macunu geciktirici olur mu sorusu son dönemlerin en fazla araştırılan konuları arasında. Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler bu sorunlarına çözüm bulmak adına farklı arayışlara giriyorlar. Erken boşalma, boşalma sıvısının sizin veya eşinizin istediğinden daha erken serbest bırakılmasını ifade eder. Ancak Amerikan Üroloji Derneği’ne göre , erken boşalmanın tanımı üzerinde bir fikir birliği yoktur, yani belirli bir süre yoktur.

Diş Macunu Geciktirir Mi?

Erken boşalmanın ne kadar yaygın olduğu göz önüne alındığında, erken boşalma problemini ortadan kaldırmayı vaat eden internet tedavilerinin bol olması asla şaşırtıcı değildir. Bunlardan biri de penisinize diş macunu sürtmektir. Tam da burada diş macunu geciktirici olur mu sorusu akıllara gelir.

Bazı YouTube videoları ve bloglar, diş macununun ereksiyonların 30 dakika sürmesine yardımcı olabileceği bilgisini paylaşıyorlar.

Deneyerek kaybedecek bir şeyiniz olmadığını düşünüyorsanız hemen baştan söyleyelim ki penisinize diş macunu sürmek erken boşalmayı tedavi etmeyecektir. Ayrıca , başka bir internet iddiası olan erektil disfonksiyona da iyi gelmeyecektir.

“Diş macununun içindeki maddeler orgazmı veya kalıcılığı etkileyemez. Aslında cinsel organlara diş macunu sürmek zararlı olabilir ve asla denenmemelidir.”

Bu efsaneyi çürütmenin yanı sıra, bu makalede penisinize diş macunu sürmenin neden tehlikeli olabileceğini açıklayacağız. Ayrıca çok yaygın olan erken boşalma sorununa gerçek çözümler sunacağız.

Diş Macunu Geciktirici Olur Mu?

Hayır, diş macunu geciktirici olarak kullanılamaz. Penisinize diş macunu sürmek geciktirmeyeceği gibi cinsel yaşamınızı da iyileştirmez

Diş Macununun Cinsel Organa Faydası Zararı Var Mı?

Ürologlara göre, penise diş macunu sürmek risksiz değildir. Bir defa denemeden bir şey olmaz yanılgısına kapılmayın. Çünkü,  diş macunlarında kostik ve hassas cildi yakabilen kimyasallar, ağartıcı ve nane yağı gibi yağlar vardır.

Cildinizde bir sorun oluşursa, potansiyel olarak ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olan selülit bile alabilirsiniz. Bazı durumlarda bu, peniste yara izi gibi şekil bozukluklarına neden olabilir. Bütün bunlar da duyu kaybına yol açabilir. Bütün bunları göz önünde bulundurarak cinsel organa diş macunu sürmek zararlıdır diyebiliriz.

Diş Macunu Erkek Cinsel Organa Sürülür mü?

Cinsel aktiviteden önce erkek cinsel organa yada kadın cinsel organa diş macunu sürmek cinsiyeti ne olursa olsun partnerinizi olumsuz etkileyebilir. Diş macunu geciktirici olur mu? diye düşünürken diş macunundaki kimyasallar ve ağartma maddeleri cinsel organınızı tahriş edebilir, vajinanızda veya anüsünüzde enfeksiyon oluşmasına yol açabilir.

Erken Boşalma İçin Güvenli Ev İlaçları Neler?

Diş macunu geciktirici olur mu? araştırmak yerine evinizde bulunan daha güvenli şeylere yönelebilirsiniz. Erken boşalma oluşumunu azaltmak veya ortadan kaldırmak için deneyebileceğiniz bir dizi güvenli ev ilaçları vardır.

Tıbbi sınıf lidokain kremini doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Lidokain hissinizi ve aşırı duyarlılığınızı azaltır. Partnerinize bulaşmasını önlemek için  c*nsel ilişkiden önce anestezik kremi yıkadığınızdan emin olun. Kremi yıkamadan önce 15 ila 30 dakika cildinizde tutun. Bu, kremin etkisini göstermesini sağlayacaktır. Bazen krem ​​kullanıcıdaki hissi çok fazla azaltarak orgazmı zorlaştırabilir. Bu nedenle, biraz deneme yanılma gerektirebilir.

Uzmanlar ayrıca daha az sürtünmeye neden olan c*nsel pozisyonları denemeyi önerir. Bunlar, birinin ilişki esnasında üstüne uzanmasını içerir.

İlişki sırasında prezervatif takmak sansasyonu azaltmaya ve boşalmayı geciktirmeye yardımcı olabilir. Lidokain gibi uyuşturucu maddeler içeren bu amaç için özel olarak tasarlanmış prezervatifler vardır. Kalın prezervatifler de bu etkiye sahip olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalı?

Oldukça yaygın görülen erken boşalma sorunu tam olarak anlaşılmamıştır. Biyolojik, psikolojik veya her ikisi de olabilen birçok potansiyel nedeni vardır.

Erken boşalma, yaşam boyu (birincil) veya edinilmiş (ikincil) olarak sınıflandırılabilir. Yaşam boyu erken boşalma, zamanın tamamında veya çoğunda meydana gelen ve en erken cinsel karşılaşmalarınızla başlayan erken boşalma olarak tanımlanır.
Edinilmiş erken boşalma ise yaşamın ilerleyen dönemlerinde, aylarca veya yıllarca cinsel aktiviteden sonra başlayan boşalma sorunlarını ifade eder. Her iki erken boşalma sorunu da başarıyla tedavi edilebilir.

Erken boşalma hayati tehlike oluşturmaz. Bu durum sadece ara sıra sizi etkiliyorsa ve siz veya eşiniz üzerinde aşırı strese neden olmuyorsa, tedavi aramanız gerekli olmayabilir.

Bununla birlikte, erken boşalma aşağıdakileri etkiliyorsa bir doktor veya terapist ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz:

  • Yaşam kalitesi
  • Özgüven
  • İlişki

Bu durum genellikle reçete ile tedavi edilebilir. Ürologlar bazen erken boşalmayı tedavi etmek için etiket dışı seçici serotonin geri alım inhibitörlerini (SSRI’lar) kullanırlar, çünkü gecikmiş orgazm bu ilaçların yaygın bir yan etkisi olabilir.

Erektil disfonksiyonu tedavi etmek için kullanılan Vi*gra (sildenafil) veya Cialis (tadalafil) gibi ilaçların da erken boşalmanın tedavisinde faydaları olabilir. Tıbbi tedaviye ek olarak, bir terapistle görüşmek faydalı olabilir.

Aloe Vera ve Diş Macunu Karışımı Geciktirir Mi?