1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıDermokozmetik nedir, cilt açısından ne gibi faydalar sunuyor?

Dermokozmetik nedir, cilt açısından ne gibi faydalar sunuyor?

Kişisel bakım ürünlerine göz atarken, en çok karşılaşılan kavramlardan biri dermokozmetik. Peki dermokozmetik nedir, hangi ürünler dermokozmetik sınıfında yer alıyor ve gibi fırsatlar sunuyor?

İçerikleri

Dermokozmetik, kozmetik ile dermatoloji sözcüklerinin birleşiminden doğan bir kavram. Dermatoloji, kapsamı cilt hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi olan, deri bilimi olarak da bilinen bir alandır. Kozmetik ise, daha bakımlı ve çekici olmak adına tercih edilen, bakım ürünlerini de kapsayan bir dünya. Krem, losyon, serum gibi birçok madde dermokozmetik içinde yer alırken, belirttiğimiz gibi kozmetik ve dermokozmetik arasındaki temel fark, dermokozmetik ürünlerin kozmetik ürünleri gibi yalnızca güzel ve çekici görünmek adına kullanılan ürünler olmaması. Dermokozmetik ürünler, deri biliminin kuralları doğrultusunda geliştirilmiş ve insan sağlığı açısından zararlı olmayan, testlerden geçmiş ürünlerdir.

Hangi Hastalıklar Dermatoloji Kapsamında?

Dermatolojik hastalıklar, toplumda birçok kişide görülebilen, çok yaygın problemlerdir. Dermatolojik ürünlerin yardımı ve doktorların da önerileriyle aşılabilecek durumlar olan dermatolojik hastalıklarda en çok karşımıza çıkan hastalıklar şu şekilde:

  • Sivilce ve akneler
  • Kaşıntı ve kurdeşen
  • Ayak, el ve genital bölgede oluşabilen mantar
  • Sedef ve liken gibi dermatit hastalıklar
  • Egzama
  • Saç dökülmesi, kepek gibi saç hastalıkları
  • Güneş lekeleri gibi pigmentasyon hastalıkları
  • Nasır ve ben

Birçoğu toplumda son derece yaygın olan dermatolojik hastalıklar, çeşitli dermatolojik ürünlerin kullanımı, doktorların yönlendirmesi ile sona erebilir ya da etkinliği azalabilir. Yaygın dermatolojik hastalıklara örnek vermek gerekirse, saç dökülmesi ve kepek sorunu doğrudan cilt ile ilgili bir sorundur ve birçok kadın ve erkekte görülmektedir.

Dermokozmetik Ürünlere Güvenilebilir Mi?

Cilt ya da yüz bakımı için bir ürün satın alırken, elbette ki ürünlerin güvenilir olup olmamasını sorguluyoruz. Dermokozmetik ürünlerde de bu durum geçerli. Dermokozmetik ürünler güvenilir mi derseniz, yapmanız gereken marka seçimini doğru yapmak. Dermokozmetik ürünler size ulaşmadan önce, çeşitli dermatolojik testlerden geçmeli ve bakanlık onayını almalıdır. Eğer güvenilir bir alışveriş sitesinden ürün satın alıyorsanız, aldığınız ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Dermokozmetik ürünler güvenilir mi soru işaretiniz varsa, bu konuda en çok tercih edilen sitelerin içinde yer alan DermoDr’yi tercih edebilirsiniz.

En güvenilir dermokozmetik ürünleri satış sitesi olan DermoDr’de, cilt bakım ürünlerinden anne-bebek ürünlerine, vücut bakım ürünlerinden güneş ürünlerine ve saç bakımı ürünlerinden makyaj ürünlerine kadar birçok farklı kategoride yüzlerce ürün seçeneği var. Dünyaca ünlü markaların ürünlerine yer verilen sitede, karşınıza çıkacak ürünlerin tamamı testlerden geçmiş durumda. Yani gönül rahatlığıyla ürünleri satın alabilir, hızlı kargo ile adresinize teslim alabilirsiniz.