19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerCovid-19 virüsü, grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjiler birbirinden nasıl ayırt edilir?

Covid-19 virüsü, grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjiler birbirinden nasıl ayırt edilir?

İçerikleri

Kış mevsiminin gelip kapıya dayanmasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerji vakalarında ciddi artışlar yaşanıyor. Diğer taraftan da Covid-19 virüsü salgınının görüldüğü ülkemizde vaka sayıları tırmanışını sürdürüyor. Covid-19 virüsünün belirtileri ile grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerin belirtilerinin birbirleriyle benzerlik göstermesinden dolayı Covid-19 virüsü ile bu rahatsızlıklar vatandaşlar tarafından çoğu zaman birbiriyle karıştırılmaktadır. Covid-19 virüsü ile bu rahatsızlıklar birbirinden nasıl ayırt edilir? Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili paylaşılan görseli sizler için yorumladık.

Vatandaşlar Gözlerini Tabloya Çevirdi

Covid-19 virüsü vaka sayılarının ülkemizde yoğunluk gösterdiği bugünlerde Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 virüsü ile grip ve diğer mevsimsel rahatsızlıkların birbirinden ayırt edilmesi için bir görsel paylaşıldı. Covid-19 virüsü ile grip, mevsimsel alerjiler ve soğuk algınlığının birbirinden nasıl ayırt edileceğini merak eden vatandaşlar ise gözlerini tabloya çevirdi.

Covid-19 Virüsü ve Mevsimsel Rahatsızlıklar Arasındaki Farklar

Ateş: Covid-19 virüsü ve gripte yaygın görülürken, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerde nadir görülmektedir.

Baş Ağrısı: Covid-19 virüsünde az yaygın görülürken, gripte yaygın, soğuk algınlığında nadir ve mevsimsel alerjilerde az yaygın görülmektedir.

Bitkinlik: Covid-19 virüsü ve gripte yaygın görülürken, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerde az yaygın görülmektedir.

Boğaz Ağrısı: Covid-19 virüsü ve gripte az yaygın görülürken, soğuk algınlığında yaygın ve mevsimsel alerjilerde az yaygın görülmektedir.

Bulantı veya Kusma: Covid-19 virüsünde yaygın görülmezken, gripte az yaygın, soğuk algınlığında nadir görülür. Mevsimsel alerjilerde ise bu belirti görülmez.

Burun Akıntısı veya Tıkanıklığı: Covid-19 virüsünde nadir görülürken, gripte az yaygın, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerde yaygın görülmektedir.

Gözlerde Kaşıntı veya Sulanma: Covid-19 virüsünde nadir görülürken, grip ve soğuk algınlığında görülmez. Mevsimsel alerjilerde ise yaygın görülür.

Hapşırma: Covid-19 virüsünde nadir görülürken, gripte yaygın görülmez. Soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerde ise yaygın görülür.

İshal: Covid-19 virüsünde yaygın görülmezken, gripte az yaygın ve soğuk algınlığında nadir görülür. Mevsimsel alerjilerde ise görülmez.

Koku ve Tat Kaybı: Covid-19 virüsünde az yaygın görülürken, grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilerde nadir görülür.

Nefes Darlığı: Covid-19 virüsünde yaygın görülürken, grip ve soğuk algınlığında nadir, mevsimsel alerjilerde ise az yaygın görülür.

Öksürük: Covid-19 virüsü, grip ve soğuk algınlığında yaygın görülürken, mevsimsel alerjilerde az yaygın görülür.

Vücut Ağrıları: Covid-19 virüsünde az yaygın görülürken, gripte yaygın, soğuk algınlığında az yaygın ve mevsimsel alerjilerde nadir görülür.