27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukÇocuklarda ateş kaç gün sürer, ne yapılmalı, nasıl düşer?

Çocuklarda ateş kaç gün sürer, ne yapılmalı, nasıl düşer?

İlk kez anne ve baba olanlarda korkutucu olabilen çocuklarda ateşlenme için ne yapılmalı, ateş kaç gün sürer, çocukların ateşi nasıl düşürülür haberimizde.

İçerikleri

Ateşlenme çocuklarda büyüklere nazaran daha tehlikeli olan bir durumdur. Çocukların rahatsızlıklarını söyleyememesi ise, bu durumu daha da zor hale getiriyor. Anne ve babalar ise ateşlenen çocuklarının ateşini düşürmek için, çeşitli yollara başvuruyorlar. Annelerin merak ettiği konuların başında ise, çocuklarda ateş kaç gün sürer? sorusu oluyor.

Çocuklarda yaşanan ateşlenme sebebiyle çok fazla endişe yaşayan anneler, gerekli tedbirleri aldıktan sonra çocuklarını doktora götürmek zorunda kalıyorlar. Ateş anında ise yapılması gereken bazı yöntemler, doktora gitmeden önce çocuğun ateşinin bir nebze de olsa düşmesini sağlayacak ve bu durum çocuğunuza az da olsa huzur verecektir. Ateşin uzun sürmesi durumunda ise hiç vakit kaybetmeden, uzman hekime çocuğunuzu göstermeniz gerekiyor.

Çocukların Ateşi Normalde Kaç Gün Sürer?

Bazı nedenlerden dolayı ateşlenen çocuğunuzun ateşi belli bir süre devam eder ve gerekli ilaç takviyesi ile ateşi düşer. Fakat bazı zamanlar ise çocukların ateşi normalin dışında olayların gelişmesi sonucunda, uzun sürer. Bu durum çocuğun ateşinin düşme zamanını geciktirir. Ateşin neden olduğu sebepler eğer enfeksiyona bağlı olursa, bu süre 2 ile 3 gün arasında devam eder. Vücuttaki enfeksiyonun gitmesi sonucunda ateşte azalma olur ve kısa sürede çocuğun ateşi düşer. Mutlaka çocuğunuzu götürdüğünüz doktorun sizlere tavsiye ettiği şeylere uyunuz ve düzenli olarak ilaçlarını veriniz. Bu şekilde enfeksiyonun tekrar nüksetmesini önlemiş olacak ve çocuğunuzun tekrar ateşlenmesini önleyeceksiniz.

Çocukların Ateş Nasıl Düşürülür?

Çocukların ateş nasıl düşürülür? sorusunu merak eden ebeveyinler, doktora gitmeden önlemlerini alarak ve bu şekilde çocuklarının havale geçirmelerini önlemiş olurlar.

Çocuklarda ateşin düşmesi için şunları yapmak gerekir;

  • Grip nedeni ile ateşlenen çocuğunuzun ateşini, doktor hekimini vereceği antibiyotik ile düşürmüş olursunuz.
  • Aynı zamanda ateş düşürücü şurubu evinizde bulundurmanız, çocuğunuzun ateşinin kısa süre içerisinde düşmesini sağlayacaktır.
  • Çocuğunuzun koltuk altına ve alnına sirkeli soğuk su koymak, bir nebze olsun ateşinin düşmesini sağlar.

Bu süreç sonrasında ise ateşi devam eden çocuğunuzu acil bölümüne getirebilir ve tedavi ettirebilirsiniz.

Bebeklerin Ateşi Kaç Olmalıdır?

Belli bir yaşa gelmiş çocuklar ile bebeklerin ateşi normal olarak aynı değildir. Normalin dışında vücut ısısına sahip olan bebeklerin vakit kaybedilmeden doktora götürülmesi gerekir. 0 ile 1 yaşındaki bebeklerin vücut ısısının normalde 36 ile 37 derece olması gerekir. Daha yüksek olması halinde uzman doktora götürülmesi gereklidir.