10 Eylül 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviÇınar yaprağı neye iyi gelir? İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürü

Çınar yaprağı neye iyi gelir? İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürü

Çınar yaprağının sağlık faydaları, kullanım alanları, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kireçlenmeye karşı çınar yaprağı kürü tarifi ve daha fazlası haberimizin detayında.

İçerikleri

Çınar ağacı, dünyanın birçok yerinde yetişebilen bir ağaç türüdür. Geniş gövdeli ve geniş yapraklı bu çınar ağacı, özellikle mobilya üretiminde yıllardır kullanılmaktadır. Mobilya yapımında kullanılan çınar ağacının yaprakları, son zamanlarda sağlığa son derece yararlı olduğu ortaya çıkmıştır. İşte çınar ağacı yaprağının kireçlenmeden mide bulantısına kadar harika faydaları..

Çınar Yaprağının Sağlık Faydaları Neler?

  • Öncelikle romatizmaya, kemik ağrılarına, bel ve boyun fıtıklarına iyi gelir.
  • Deri yanıklarına fayda sağlar. Hücreleri yeniler.
  • Sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına çınar yaprağı iyi gelir.
  • Epilepside faydalıdır.
  • Dişleri ve diş etlerini korur.
  • Çınar yaprakları mide bulantısına iyi gelir.
  • Yaraların çabuk iyileşmesi için faydalı bir bitkidir.
  • Kadınlarda görülen vajinal akıntıyı engeller.
  • Eklemlerdeki kireçlenmeyi tedavi eder.
  • Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

Çınar Yaprağı Neye İyi Gelir?

1- Kemik sağlığı için faydalıdır:

Kirlenmiş bir alanla temas etmemiş, özellikle kurutulmuş çınar yaprakları kaynatılabilir. Çınar ağacı yapraklarının kaynatılıp içildiğinde kemik sağlığına faydalı olduğu bilinmektedir.

Ayrıca kireçlenme gibi sağlık problemlerinde de önemli tedavi edici etkisi vardır. Benzer şekilde kurutulmuş ve haşlanmış çınar yaprakları da kireçlenmeye çare olarak görülebilir. Ancak çınar yaprağını sürekli tüketmek uygun değildir. Belirli aralıklarla tüketildikten sonra ara verilip tekrar devam edilmesi gerekir.

2- Yanıkları ve yaraları tedavi eder.

Çınar yaprakları bazı yanıklarda ağrıyı dindirmek için de kullanılır. Kurutulduktan sonra kaynatılıp daha sonra ılık hale getirilen çınar yapraklarının yanıkların olduğu bölgeye uygulaması halinde yanıkları iyileştirir.

Aynı zamanda derideki yaraların iyileşmesine de katkı sağlar. Yaraların iyileşme hızını artıran çınar yaprakları, yaraların olumsuz etkilerini de azaltır.

3- Diş ağrılarını hafifletir:

Diş ağrısı, tahammül edilmesi en zor ağrılardan biridir. Hatta acı çeken bir kişi için en zor acı olduğu düşünülmektedir. Çınar yapraklarının diş ağrısını hafiflettiği söylenir. Ayrıca diş eti problemlerinin giderilmesinde de etkilidir. Çınar yaprağı diş sağlığına yardım etmede önemli bir role sahiptir.

4- Ödem attırıcı özelliği vardır:

Vücutta farklı nedenlerle belirli aralıklarla ödem ve şişkinlik oluşur. Vücutta oluşan bu ödemlerin giderilmesinde de etkilidir. Haşlanmış temiz çınar yapraklarının içilmesiyle vücuttaki ödem ve şişliğin azaldığı saptanmıştır.

5- Epilepsi krizinin şiddetini azaltır: 

Epilepsi krizinin şiddetini önlediği veya azalttığı tecrübe edilmiştir.

6- Saç cildi sorunlarını ve kepeği yok eder:

Çınar ağacı yaprakları saçları canlandırır ve besler. Saç dökülmesini önler. Saç derisinin kurumasını engeller ve kepeği önler. Saçınızda kepek oluşumundan kurtulmak istiyorsanız bu şifalı yaprak suyunu kullanabilirsiniz.

7- Vajinal akının giderilmesinde etkilidir:

Kadınların zaman zaman şikayet ettikleri sorunlardan biri de vajinal akıntıdır. Çınar yapraklarının vajinal akıntıların giderilmesinde etkili olduğu belirtilmektedir. Eğer çınar yaprağı kurutulduktan sonra kaynatılıp içilirse vajinal akıntılara iyi gelir.

8- Sedef hastalığını tedavi eder:

Çınar yaprağı ciltte büyük sorunlara neden olan sedef hastalığının tedavisinde önemli rol oynayabilir.

9- Cildi temizler ve güçlendirir:

Çınar ağacının toz ve dumandan etkilenen dallarından koparılmış kurutulmuş yapraklar kullanılarak cilt sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Çınar yaprağının cilt sağlığında temizleyici rolü vardır.

10- Mide bulantısına iyi gelir:

Çınar yapraklarının doğru şekilde kullanılması mide bulantısı sorunlarına hızlı çözüm olmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Çınar Yaprağı Kürü

Eklem kireçlenmesi birçok insanı rahatsız eden bir hastalıktır. Eklem artriti dizlerde veya belde ağrıya neden olarak yürümeyi ve merdiven çıkmayı zorlaştırır.

Eklem kireçlenmesine karşı Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürünü öneriyor. Siz de kireçlenmeden muzdaripseniz Saraçoğlu’nun önerdiği çınar yaprağı kürünü mutlaka uygulayın.

Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Hazırlanır?

Çınar yaprağı kürü nasıl hazırlanır sorusunun cevabı oldukça basittir.

  • Kürü yapmak için 2-3 adet derin yırtıklı çınar yaprağına ihtiyacınız var.
  • Çınar yaprakları önce iyice kurutulur.
  • Nemli yapraklar kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Kurutulmuş yapraklar öncelikle güzelce yıkanır ve küçük parçalara ayrılır.
  • 2 bardak içme suyu kaynatılır.
  • Ufalanmış küçük çınar yaprağı parçaları kaynayan suya atılır ve 1 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.
  • Çınar yaprakları atıldıktan sonra 1 dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.
  • Kaynadıktan sonra yapraklar süzülür ve kalan su soğutulup kullanıma hazır hale gelir.

Uygulanışı:

Akşam yemeğinden önce aç karnına, gece yatmadan önce de bir bardak olmak üzere, günde 2 kez kireçlenmeye karşı hazırlanmış bir bardak çınar yaprağı suyu içilir. İçmeden önce mutlaka 3 saat ara geçmelidir.

Çınar yaprağı kürüne 15 gün devam edilir. 15 gün sonra 3 gün ara verilir ve ikinci 15 gün tekrar kullanılır. Çınar yaprağı kürü her gün taze olarak hazırlanmalı ve tüketilmelidir.

Eğer belli bir süre sonra ağrılarınız devam ederse kürü tekrar yapabilirsiniz. Kireçlenme her bünyede farklı oranlarda olabileceğinden, ağrıları devam edenler için bir iki ay aradan sonra tekrar yapılabilir.Fakat herhangi bir böbrek, tansiyon, kalp, karaciğer sorunu olanlar uzman bir doktora danışmadan bu kürü uygulamamasını öneririz.

Ne Tür Çınar Yaprağı Kullanılmalı?

İbrahim Saraçoğlu‘na göre bu kireçlenmeye karşı çınar yaprağı kürünün etki etmesi için, doğru çınar yaprağını seçmelisiniz. Çınarın pek çok çeşidi oluyor, üzüm yaprağı gibi geniş yırtıkları olanını seçmelisiniz. Yani boşluklar derin ve uzun olmalı. Yuvarlak boşluksuz olan çınar ağacı yaprağını seçmeyin.

Ayrıca kuruyup yere düşen çınar yaprakları tercih edilmemelidir. Yere düşen yapraklarda mantar oluşma riski yüksektir. Bu nedenle ağaçta olgunlaşmış çınar yapraklarını toplayıp kurutarak kullanmalısınız.

Çınar yaprağı neye iyi gelir? İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürü