18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt yağlanmasına ne iyi gelir? Evde cilt yağlanması tedavisi nasıl yapılır?

Cilt yağlanmasına ne iyi gelir? Evde cilt yağlanması tedavisi nasıl yapılır?

İçerikleri

Cildinin esnek ve nemli kalması için herkesin belirli miktarda doğal yağa ihtiyacı vardır. Cilt tipi, yüzünüzdeki cildin ne kadar yağ ürettiğine göre belirlenir; buna bağlı olarak cilt tipiniz kuru, karma ve yağlı olarak kategorize edilebilir.

Yağlı bir cilt tipinde yüzdeki aşırı yağ, kalıcı olarak parlak veya yağlı bir görünüm oluşturur. Yağlı cildinizi tedavi etmediğinizde gözenekler tıkanabilir, genişleyebilir ve cildinizde ölü deri hücreleri birikebilir. Siyah nokta, sivilce ve diğer sivilce türleri de yağlı cilt tipinde yaygındır.

Saç ve Cilt Neden Yağlanır? Cilt Yağlanması Nasıl Önlenir?
Saç ve Cilt Neden Yağlanır? Cilt Yağlanması Nasıl Önlenir?

Saç ve Cilt Neden Yağlanır? Cilt Yağlanması Nasıl Önlenir?

Dermatologlar ve güzellik uzmanları tarafından sıklıkla altı çizilen yağlanma sorunu, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Kişinin yaşadığı çevre koşulları cildin yıpranmasına ve dolayısı ile yağlanmasına neden olabilirken; sahip olunan kalıtım özellikleri de cilt yağlanması nedenleri arasında sayılabilmektedir.

Ergenlik Dönemi Yağlanmaları

Ergenlik döneminde vücudun yaşadığı duygusal, fiziksel ve hormonal değişiklikler cilt yapısını da değiştirmekte ve yağlanma meydana gelebilmektedir. Bu durumun sonucu olarak sivilce ve akne sorunu da ortaya çıkabilmektedir. Büyüme dönemindeki kişilerin yaşadığı bu durum fiziksel olarak çok normal bir evredir. Bu nedenle bu dönemde cildim çok yağlı ne yapmalıyım sorusunun cevabını bulmak için bir dermatolog ile görüşmek gerekmektedir.

Dengesiz ve Yetersiz Beslenme Cilt Yağlanmasına Neden Olabilir

Hemen herkesin hayatında bir kez duyduğu zararlı yağlar ve hızlı tüketim gıdaları cilt yağlanmasına neden olur. Bu noktada cilt yağlanması için ilaç kullanılıyor olunsa dahi yeme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekmektedir. Asitli yiyecekler çok baharatlı, tuzlu ve yağlı gıdalar saç yağlanması nedenleri arasında da sayılabilmektedir. Bu noktada dengesiz ve yetersiz beslenme cilt dengesini bozmakta ve yağlanmalara neden olabilmektedir.

Genetik Yapı

Kişinin sahip olduğu kalıtımsal özellikler cildin yağlı ya da kuru olmasına neden olabilmektedir. Kişinin yağlı bir cilde sahip olması durumunda yaşam tarzını cilt yapısına uygun şekilde düzenlemelidir. Hava kirliliğine maruz kalmak ya da çok fazla yağlı yiyecekler tüketmek cildin çok daha fazla yağlanmasına neden olacaktır. Bu noktada yağlı cilde sahip olan kişilerin çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kişisel Temizlik

Cildi temiz tutmamak, gerekli sıklıkta yıkamamak ya da kişisel temizliğe dikkat etmemek de cilt yağlanması sebepleri arasında yer almaktadır. Kişisel temizliğe özen gösterilmesi cildin hem sağlıklı hem de çok daha genç görünmesini sağlar.

Mevsim Değişikliği Kaynaklı Cilt Yağlanması Nedenleri

Mevsim değişikliği dönemlerinde de insan cildi hava değişimlerine uyum sağlayamayarak yağ kaybı ya da çok fazla miktarda yağ üretimi yapabilmektedir. Hava değişimlerinden etkilenen bir cilde sahip olan kişinin bu dönemlerde cilt temizliğine ve beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir.

Stres

Kronik rahatsızlıkları tetikleyen stres, cilt problemlerine de neden olabilmektedir. Cilt yağlanması için ilaç tedavisi alan birçok erkek yüz yağlanması üzerinde yapılan birçok araştırma stresi işaret etmektedir. Stres cildin ve derinin kasılmasını ve bu süreçte dengesinin bozulmasını ortaya çıkarmaktadır. Cilt dengesinin bozulması ise birçok kişide yağlanma ya da sivilce sorunu ile sonuçlanmaktadır.

Yağlı Cilt Nasıl Kurutulur?
Yağlı Cilt Nasıl Kurutulur?

Yağlı Cilt Nasıl Kurutulur?

Cilt yağlanmasını önlemek için yapılması gereken en önemli şey düzenli cilt temizliğidir. Makyaj ile uyumamak ve cilt türüne uygun temizlik ürünü tercih etmek aynı zamanda yağlı cilt nasıl kurutulur sorusuna cevap vermektedir.

Doğru peeling uygulaması ile düzenli olarak cilt bakımı yapmak cildin yağ dengesini dengelemektedir. Peeling aynı zamanda sivilce ve akne oluşumunu da engelleme etkisine sahiptir.

Yağ dengeleyici maske uygulamak da cildin daha kuru bir hale gelmesine yardımcı olur. Cildim çok yağlı ne yapmalıyım diyor ve bir çözüm bulamıyorsanız, yüz yağlanması için maske önerileri konusunda bilgi edinmeniz faydalı olacaktır.

Yüz Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Maske Önerileri
Yüz Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Maske Önerileri

Yüz Yağlanmasına Ne İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Maske Önerileri

Vücudun en önemli bölümlerinden biri olan yüz yağlanmasına ne iyi gelir? Cilt yağlanması nasıl önlenir? Evde cilt yağlanması tedavisi için uygulanabilecek çok sayıda maske tarifi bulunmaktadır. Cilt yağlanması için ilaç tedavisi uygulamak yerine evde hazırlanan doğal maskeler ile hem sağıklı hem de pratik çözümler bulunabilir. Cilt sorunu olan kişi, aşağıda yer alan cilt yağlanması için maske önerileri arasından kendisine en uygun olanı tercih edebilir ve tarifi düzenli olarak uygulayarak cilt sorunundan kurtulabilir.

Buğday Kepeği Maskesi

Kırışık önleyici krem tariflerinde de sıklıkla kullanılan buğday, yağ dengesini düzenleme özelliğine de sahiptir. Sadece 2 tatlı kaşığı buğday kepeği ile 4 tatlı kaşığı su birleşiminden oluşan bu mucizevi maske ile cilt yağlanması için ilaç tedavisi görmek tarihte kaldı. Öyle ki düzenli aralıklarla yapılan buğday kepeği masesi ile cilt sahip olduğu fazla yağlardan kurtulurken, aynı zamanda çok daha genç bir görünüme sahip olacaktır.

Ballı Limon Maskesi ile Cilt Yağlanması Nasıl Önlenir?

Cilt yağlanması için maske hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de cildin alerjik yapısıdır. Cildin hassasiyet gösterdiği herhangi bir malzemenin bulunduğu maske ya da kür, cildi tahriş ederek cilt sağlığını bozabilir. Ballı limon maskesi de bu tür kürlerden biridir. İçerisinde bulundurduğu limon, bal ve süt ürünlerinden herhangi birine karşı alerjisi olan kişiler bu maskeyi uygulamamalıdır. Peki, ballı limon masksesi ile cilt yağlanması için krem nasıl hazırlanır? 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve çok az miktarda süt ile cilt yağlanması için maske hazırlanabilir. Hazırlanan maske cilde uygulandıktan 15 dakika sonra bol su ile yıkanmalıdır. Bu maske asidik bir özelliğe sahip olduğu için haftada bir kez uygulanması yeterli olacaktır.

Papatya Maskesi

Erkek yüz yağlanması sorunu için de sıklıkla kullanılan papatya maskesi hem çok pratik hem de çok sağlıklıdır. 3 bardak kadar kaynamış suyun içerisine atılacak 1 kaşık papatya ile demlenmiş olan bitki çayı pamuk yardımı ile yağlı cilde uygulanmalıdır. Bu uygulama aynı zamanda cilt temizleme işlemi için de kullanılabilir.

Cildim Çok Yağlı Ne Yapmalıyım?
Cildim Çok Yağlı Ne Yapmalıyım?

Cildim Çok Yağlı Ne Yapmalıyım?

Yağlı ciltler için önerilen çok sayıda ürün ve doğal yöntem bulunurken, her ürünün kişiden kişiye farklı şekilde etki edebileceği bilinmelidir. Cildim çok yağlı ne yapmalıyım diyen bir kişi iseniz, sahip olduğunuz yağlı cildi detayları ile incelemesi için bir dermatolog ile görüşmenizi öneririz. Çünkü çok yağlı bir cilde sahip olmak yalnızca hayat şekliniz ya da kalıtsal özelliklerinizden kaynaklanmıyor olabilir.

Bazı sinir ve doku hastalıkları da cilt yağlanmasına neden olabilmektedir. Bu noktada uzman bir hekim ile görüşmek ve gerekiyorsa cilt yağlanması için ilaç tedavisi alınması gerekmektedir. Evde cilt yağlanması tedavisi için ise Sağlık Haberleri Cilt Bakımı sayfamızda yer alan, cildinize uygun şekilde hazırlayacağınız doğal maskelerden faydalanabilir ve yüzünüzü / cildinizi temiz tutabilirsiniz. Bu yöntemler ile daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak hayal değildir.

Yağlı Cilde Hangi Sabun İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Sabunlar
Yağlı Cilde Hangi Sabun İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Sabunlar

Yağlı Cilde Hangi Sabun İyi Gelir? Yüz Yağlanması İçin Sabunlar

Bu önemli cilt sorununu yaşayan kişiler düzenli maske uygulaması ile uzun vadede sağlıklı bir cilde sahip olabilirler. Günlük kullanılan sabunların da cildin ihtiyaç duyduğu özelliklere sahip olması gerekmektedir. İşte, yüz yağlanması için sabunlar ve özellikleri!

Deniz Tuzu Sabunu

Yağlı ciltler ile mücadele ederken kullanılabilecek çok sayıda sabun türü bulunmaktadır. Bunların başında detoks etkisi yaratan deniz tuzu sabunu bulunmaktadır. Hem sıkılaştırıcı hem de sivilce önleyici bir sabuna ihtiyaç duyuluyorsa, deniz tuzu sabunu bu amaç için oldukça uygundur.

Bambu Kömürü Sabunu ile Cilt Yağlanması Nasıl Önlenir?

Cilt yağlanması için ilaç tedavisi almak istemeyen kişiler evde bambu kömürü sabunu ile cildini çok daha sağlıklı hale getirebilir. Tüm dermatolojik ürünlerde olduğu gibi bu ürün de öncelikle cildin küçük bir bölümüne uygulanmalı ve alerjik olunmadığından emin olduktan sonra düzenli kullanıma geçilmelidir. Cildin tahriş olması veya alerji yaşaması durumunda uygulama sonlandırılmalıdır.

[ilgiliMakale icerik_id=”17782″]

Zerdeçal Sabunu

Her derde deva zerdeçal bitkisinden hazırlanan özel zerdeçal sabunu ile cildinizi aşırı soğuktan ya da sıcaktan koruyabilirsiniz. Göz çevresi kırışıklıklarının da önlenmesine fayda sağlayan bu sabun cildik çok daha esnek hale getirmektedir. Siyah noktaların ve sivilcelerin oluşmasını da önleyen zerdeçal cildi adeta yenilemektedir.

Biberiye Sabunu

Dünyanın hakkında en çok konuşulan bitkilerinden biri olan biberiye faydaları ile de sağlık listelerinin başında yer almaktadır. Cilt yağlanmasını önlemek için kullanabileceğiniz biberiye sabunu yağ çözücü etkisi ile cildin daha parlak hale gelmesini sağlar.

e – Afrika Siyah Sabunu

Cilt yağlanması için krem tedavilerinin yanı sıra kullanılabilecek bir ürün olan Afrika Siyah Sabunu ile sedef hastalığı ve egzama gibi hastalıklardan da kurtulmak mümkündür. Sivilce ve siyah nokta tedavisi için de sıklıkla tercih edilen bu özel sabun cilt yağlanmasını önlemek için kullanılabilmektedir.

Cilt Yağlanması İçin İlaç Tedavisi
Cilt Yağlanması İçin İlaç Tedavisi

Cilt Yağlanması İçin İlaç Tedavisi

Evde cilt yağlanması tedavisi için uygulanabilecek çok sayıda doğal yöntem bulunmaktadır. Cilt yağlanması için ilaç tedavisi uygulama noktasında ise doğal yöntemlerde olduğundan çok daha fazla dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü ilaçlar içerisinde bulundurdukları kimyasal maddelerden dolayı bilinçsiz kullanıldıklarında insan sağlığına zarar verebilmektedir. Bu noktada doktor tavsiyesi olmadan ilaç tedavisi uygulanmamalıdır.

Sabah Uyanınca Yüzün Yağlanması Neden Olur?
Sabah Uyanınca Yüzün Yağlanması Neden Olur?

Sabah Uyanınca Yüzün Yağlanması Neden Olur?

İnsan cildi gece boyunca kendisini yenilediği için cilt yapısında değişimler büyük çoğunlukla gece geç zamanlarda meydana gelmektedir. Yani cilt kendisini gece saatlerinde yeniler. Bu durumda da yağ oranı fazla olan ciltlerde sabah saatlerinde yağlanma sorunu ortaya çıkmaktadır. Cildim çok yağlanıyor diyen kişilerin akşam yatmadan önce cilt temizliğini doğru bir şekilde yapmaları önem taşımaktadır. Sabah uyandıktan sonra da ılık ve bol su ile temizlik yapmak ve sonrasında bakım sabunlarını kullanmak önemlidir.

Erkek Yüz Yağlanması
Erkek Yüz Yağlanması

Erkek Yüz Yağlanması

Özellikle açık havada ve kirli hava koşullarına maruz kalarak çalışan erkek yüz yağlanması sorunu yaşayabilmektedir. Sıklıkla cilt sorunu yaşayan erkekler saç yağlanması sorunu ile de karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu noktada kadın ya da erkek fark etmeksizin yağlanmaya neden olan etmen bulunmalıdır. Yaşam koşullarına bağlı olarak oluşan bir yağlanma sorunu varsa, buna göre bir süreç yürütülmelidir. Eğer kalıtsal ya da bir hastalık kaynaklı bir yağlanma sorunu söz konusu ise mutlaka ve mutlaka tedavi olunmalıdır.

Cilt yağlanmasına ne iyi gelir? Evde cilt yağlanması tedavisi nasıl yapılır?