Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt bakımı için evde uygulayabileceğiniz harika bitkisel maskeler

Cilt bakımı için evde uygulayabileceğiniz harika bitkisel maskeler

İçerikleri

Cilt bakımı için birçok seçenek var aslında herhangi bir cilt bakımı uygulamasını seçip cildimize uygulayabiliriz. Fakat cildimiz için ne kadar uygun olacak burada cilt tipinin önemi devreye giriyor. Yapılacak her işlemde cilt tipinin bilinmesi önemlidir. Her ürün her cilde iyi gelmeyebilir. Cilt bakımı yapmak veya yaptırmak lüks gibi görülebilir, ancak cilt bakımı yapmak gereklidir ve belirli zamanlarda yapılmalıdır. Çünkü hava kirliliği, sağlıksız beslenme, hormon al bazı değişimler, sinir, stres gibi birçok etken cildimizin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabiliyor.

Cilt bakımını evdeki bazı ürünleri kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Pahalı cilt bakımı ürünlerine vereceğiniz para cebinizde kalmış olacak ve aynı zamanda cildinizi kimyasala maddelerden korumuş olacaksınız. Şimdi cilt bakımı için evde uygulayabileceğiniz harika bitkisel maskeleri inceleyelim:

Cildinizi Canlandırmak İçin Maden Suyu Kullanın

Buz kalıplarına maden suyu doldurup dondurun her zaman buzlukta bulundurun. Her sabah uyandığınızda bir parça donmuş maden suyunu cildinizde gezdirin. Yapacağınız bu işlem sayesinde cildiniz yorgun görünümünden arınacak ve canlı parlak bir görünüme kavuşacak. Maden suyu cildinizde genişlemiş gözenekleri de sıkılaştıracak ve nem dengesini düzenleyerek kirlerden arınmasını sağlayacaktır.

Salatalık Maskesi Yaparak Cildinizi Dinlendirin.

Salata maskesini herkes yapıyordur mutlaka, içerisinde yüksek oranda c vitamini, potasyum ve magnezyum içerir. Lif açısından da zengin olan salatalık bol miktarda tüketildiği zaman birçok hastalığa fayda etmektedir. Aynı zamanda cilt için iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki sivilce ve akne izlerinin iyileşmesinde etkilidir. Kuru ve nem problemi yaşayan ciltler için salatalık maskesi iyi gelecektir. Göz ve göz çevresindeki bazı problemlerde ise dilimlenmiş salatalık imdadınıza yetişecektir. Salatalık kırışıklık oluşumunu engelleyerek hücrelerin yenilenmesini ve cildin parlaklık kazanmasını sağlar.

Salata maskesi nasıl yapılır?

  • 2 adet salatalık,
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Maskenin yapılışı:  rendelenmiş salatalık, içerisine zeytinyağı ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Karışımı cildinize her yerine gelecek şekilde uygulayın ve 20 dakika bekletin sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir kere rahatlıkla yapabilirsiniz.

Cilt İçin Evde Yapılabilen Doğal Peeling
Cilt İçin Evde Yapılabilen Doğal Peeling

Cilt İçin Evde Yapılabilen Doğal Peeling

Peeling, cilt yüzeyinde oluşan ölü deriyi atmada yardımcı olur. Ölü derinin ciltten atılması matlaşmış olan cildi derinlemesine temizler ve parlaklık verir. Evde bu uygulamayı yapmak çok kolay ve masrafsız işte size yapılışı:

2 tatlı kaşığı toz şeker ve çok az zeytinyağı karışımı hazırlayın ve cildinize sürün, hafif parmaklarınızla masaj yapın. Hatta dekolte bölgenize de uygulayabilirsiniz. 5, 10 dakika hafif masaj yaptıktan sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bu peelinge haftada bir kez ya da 15 günde bir kez olacak şekilde cildinizin durumuna göre uygulayabilirsiniz.

Bal ve tarçın karışımı;  bal ve tarçın ile hazırlanan bu karışım harika bir cilt bakım ürünü olacak. Karımı hazırlayıp uyguladığınızda yumuşacık bir cilde sahip olacaksınız. Cildinizi nemlendirmek için çok pahalı ürünler almanıza gerek kalmayacak.

Avokado, limon ve yumurta maskesi: bir adet avokadoyu iyice ezin, içine bir tane yumurtanın sadece beyazını ve bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Cildinize uygulayın ve yarım saat bekletin. Bu maske sayesinde cildiniz beslenecek ve nemlenecek harika bir cildiniz olucak.

Cilt bakımı için evde uygulayabileceğiniz harika bitkisel maskeler