16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıCildinizi gizlice mahveden 10 gündelik alışkanlık

Cildinizi gizlice mahveden 10 gündelik alışkanlık

Cilt bakımı, cildin güzelliği ve sağlığı için çok önemlidir ve rolü genetikten bile daha çoktur, bu yüzden ona iyi bakmanız gerekir. İşte farkında olmadan cildinize zarar verebilecek en yaygın günlük alışkanlıklardan bazıları.

İçerikleri

Kadın erkek herkes cildinin sağlıklı ve güzel olmasını ister. Genetik faktörler etkili olsa da aslen cildimizin nasıl yaşlandığı büyük oranda günlük cilt bakım rutinlerimize bağlıdır. Bu yazımızda cildinizi mahveden en yaygın günlük alışkanlıklara ve onlardan kaçınma yollarına değindik.  Siz de cildinizi mahveden bu alışkanlıkları hayatınızdan çıkararak daha güzel, daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cildinizi Hızlıca Yaşlandıran 10 Alışkanlık

1- Saç ürünleri kullanırken cildinize temas ettirmek;

Şampuanınız, saç kreminiz ve diğer saç şekillendirici bileşenler de dahil olmak üzere birçok saç ürünü cildinizde gözenekleri tıkayarak akne, sivilce, kafa derinizde ve yüzünüzde diğer tahrişler gibi sivilcelere neden olur. Bunun nedeni, saç ürünlerinde bulunan ve gözenekleri tıkayan sülfatlardır. Bunu önlemek için sülfatsız saç ürünlerini tercih edin. Saç ürünleri kullanırken korunma için alnınıza ter bandı kullanabilir ve yüzünüzü temiz bir havluyla kapatabilirsiniz.

2- Aşırı cilt bakım ürünü kullanmak;

Yeni koruyucular ve bileşenler aktif olarak akne oluşumuna neden olabileceğinden ve cildinizi kötüleştirebileceğinden, birkaç cilt bakım ürünü arasında geçiş yapmak cildiniz için zararlı olabilir. Buna aşırı kullanıldığında cildinizi olumsuz yönde etkileyebilecek akneli cilt bakım ürünleri de dahildir. Farklı cilt bakım ürünlerini denemek yerine, 1 veya 2’ye ürüne bağlı kalmayı deneyin ve cildinizde faydalı bir etki oluşturmaları için onlara zaman tanıyın.

3- Yüz epilasyonu için yanlış ürünler kullanmak;

Gözenekleri tıkayan komedojenik ürünlerle yapılan yüz epilasyonu genellikle yüzünüzde sivilce oluşumuna neden olabilir. Yani, temelde bir sorunu bir başkasıyla değiştiriyorsunuz. Yüzdeki tüyleri doğru şekilde temizlediğinizden ve cildinizde daha fazla tahriş olmasını önlediğinizden emin olmak için, en yaygın gözenekleri tıkayan bileşenlere (hindistan cevizi yağı, hurma yağı ve buğday tohumu gibi) sahip ürünlerden kaçının , toksik olmayan kozmetik ürünleri kullanın, ve komedojenik olmayan etiketli ürünler almaya çalışın.

4- Daha önce hiç gitmediğiniz yeni bir yere seyahat etmek

Yeni bir yere seyahat ederken, cildinizi cildinize zararlı olabilecek yeni bir ortama maruz bırakıyorsunuz. Güneşin etkisi, sıcak, soğuk ve nem gibi faktörler cildinizin ani bir şekilde kötüleşmesine neden olarak sivilcelerin çıkmasına neden olabilir .

Ortamdaki bir değişikliğin cildinizde oluşturabileceği olumsuz etkileri önlemek için, girdiğiniz yeni koşullara uyum sağlamak en iyisidir. Cildin yeni etkenlere uzun süre maruz kalmasından kaçının ve tercihen çinko oksit içeren güneş kremi kullanın. Soğuğa maruz kalırsanız, cildinizi nemlendirerek cildinizin kurumasını önlemeye çalışın.

5- Makyaj temizleyicilerindeki toksinlere maruz kalmak

Gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelerin çıkmasına neden olabilen diğer bir yaygın kozmetik, makyaj temizleyicinizde bulunan toksik maddelerdir. Makyaj ürünlerinin kendileri sorunlu olsa da makyajı çıkarmak için kullanılan cilt bakım rutini de cilt tahrişine neden olabilir.

Bir kez daha, bu sorunun çözümü komedojenik olmayan ürünler kullanmak olacaktır. Ayrıca, uzun bir günün ardından biriken makyaj, yağ ve kiri etkili bir şekilde temizlemek için makyajınızı çıkarırken yüzünüzü iyice yıkamanızı öneririz.

6- İşlenmiş gıdalar tüketmek

Kek veya hamburger gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekler sivilce oluşumuna neden olabilir . Yüksek glisemik indeksi nedeniyle karbonhidrattan zengin besinler kan şekerini doğrudan etkilediğinden cilt tahrişini tetikleyebilir.

Cildinizin yüksek karbonhidratlı bir diyetten olumsuz etkilenmemesi için atıştırmalıkları azaltın ve daha sağlıklı besinler içeren yüksek proteinli yiyecekleri daha fazla tüketin ve elbette bol miktarda meyve ve sebze yiyin.

7- Geceleri yüzüstü uyumak

Yastığınız her şeyi emer ve uyurken yüzünüz yastığınızdaki tüm malzemelere sıkıca bastırılır ve bu da sivilcelerin çıkmasına ve gözeneklerinizin tıkanmasına neden olur. Cildinize bu zararı vermemek için sırt üstü uyumayı deneyin.

8- Duş alırken lifle yüzü aşırı ovmak

Duş alırken yüzünüzü lifle çok fazla ovduğunuzda, cildinizi olumsuz etkileyen ekstra pul pul dökülmeye maruz bırakırsınız. İstenmeyen cilt tahrişine neden olmadığından emin olmak için yüzünüzü haftada 3 ila 4 kez bir lifle yıkayın ve gereksiz pul pul dökülmeye maruz kalmayı en aza indirin.

9- Çok sıcak veya soğuk suyla duş almak

Cildinizin sağlığı söz konusu olduğunda , suyun sıcaklığı çok önemlidir. Soğuk su, cildinizdeki tüm gereksiz birikintileri etkili bir şekilde ortadan kaldırmazken, sıcak suyun cildinizi tahriş ettiği ve kuruttuğu bilinmektedir. Ilık su ile duş alarak cildinizi soğuk ve sıcak suyun zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

10- Sabahları yüzü yıkamamak

Yağ, kir ve bakteri oluşumu, uzun bir gece uykusunun sonucunda oluşur. Biz gece uyurken cildimiz bir onarım sürecinden geçer ve bu da cildimizin yağ ve toksin üretmesine neden olur. Bu birikme sabahları düzgün bir şekilde temizlenmezse, yüzümüzü ciddi şekilde yaşlandırabilir, bu daha fazla kırışıklığa neden olur. Bu nedenle tazelenmek, gözenekleri temizlemek ve güne daha taze bir ciltle başlamak için sabah ilk iş olarak yüzünüzü yıkamanız önerilir .

Cildimize zarar veren başka hangi yaygın rutinleri biliyorsunuz? Onları lütfen yorum bölümünde bizimle paylaşın.

Sizi Daha Hızlı Yaşlandıran 8 Kötü Alışkanlık