19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBurun tıkanıklığına kesin çözüm

Burun tıkanıklığına kesin çözüm

İçerikleri

TUZLU SU: 
Tuzlu su hemen herkes tarafından bilinen ve her tıkanıklıkta başvurulan ilk tedavi yöntemlerinden biridir. Suyun miktarına göre suya tuzun eklenmesi ve günün her saatinde kullanılması ile kişilerin yaşadığı tıkanıklık sorununu ortadan kaldırmakta etkisi büyüktür.

PAPATYA: 
Bir miktar papatyayı su içerisinde kaynatın. Kaynattıktan sonra yanma tehlikesi arz etmeyecek bir kaba boşaltın. Kafanızın üzerine bir havlu ya da tülbent örtün ve papatya buharını içinize çekin. Kısa sürede burnunuz açılacaktır.

LAVANTA ÇİÇEĞİ: 
Tıpkı tuzlu su tedavisinin mantığında ortaya çıkmış olan lavanta çiçeği tedavisi, bir bardak suyun kaynatılması ve içerisine lavanta yapraklarının atılması ile meydana gelmektedir. Çiçeklerin bir süre bekletildikten sonra süzülerek atıldığı ve gün içerisinde buruna çekildiği bu yöntem, tıkanıklığı açmak da işe yarıyor.

KARABİBER:
Burun tıkanıklığını gideren diğer bir bitki ise karabiberdir. Bir miktar çörek otu yağına karıştırarak burnunuzun altına uygulayın.

SICAK SU:
Su genel anlamda burun açıcı olarak kullanılmaktadır. Ilık su ile burnunuzu temizlemeniz daha kolay olacaktır. Burnun tıkanmasına neden olan mukozaların yumuşatarak sökülmesini sağlar.