18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBu Karışımla Artık İlaç Kullanmayacaksınız!

Bu Karışımla Artık İlaç Kullanmayacaksınız!

Zencefil, bal ve limon ile hazırlanan doğal kış kürü ile kışı hasta olmadan geçirin..

İçerikleri

Bu olağanüstü doğal şifa deposu tarifi, bir daha asla bir eczaneye gitmemenizi sağlayacak. Bağışıklık sistemini artırmak için son derece yararlı olduğu için, gribin ve soğuk algınlığının üst düzeyde olduğu kış mevsimi için mükemmel bir çözümdür. Bu karışım evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra özellikle soğuk kış aylarında doğal bir takviye ve hastalıklara karşı koruyucu olmasıyla kış kürü oldukça faydalı bir karışımdır.

Kış kürü yapılışı için gerekli malzemeler:

  • 1 adet limon ( Dilimlenmiş)
  • 1 adet orta boy kavanoz
  • 1 kavanozun yarısına kadar taze zencefil
  • Yettiği kadar organik bal

Kış kürü nasıl hazırlanır?

Öncelikle zencefilin kabuklarını soyun ve ince bir şekilde (jülyen) dilimleyin. Dilimlediğiniz zencefilleri kavanoza yerleştirin ve dilimlenmiş limonları da ekleyin. Üzerine Balı da ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kış kürünüzü buzdolabına kaldırın. Kış kürünü kullanacağımız sırada 1 çay bardağının içerisine 1 dilim limon, hazırladığınız zencefil karışımından 1 ya da 2 yemek kaşığı ekleyin ve üzerine sıcak su ilave edip karıştırın.

Zencefil Limon Bal karışımını sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi soğuk su veya soda ilave ederek de tüketebilirsiniz.Hazırladığınız bu karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

Faydaları – Neye iyi gelir?

Bu kürü kış ayları yaklaşırken hastalıkların salgın olduğu bu zamanlarda tüketmeye başlarsanız soğuk algınlığı olma riskiniz azalır.

Öksürük tedavisinde kullanılır. Mide üşütmelerinde, bulantılılarda tedavi edici etkisi vardır. Gribe karşı mucizevi bir koruma sağlar. Vücut direncinizi artırır. Virüsleri etkisiz kılar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ses tellerini güçlendirir. Kansere karşı direnç sağlar. İştah açıcıdır.

Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar, Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir, Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic), Solunum yollarını açar, Kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışması demektir) Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.

Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır (oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur) Kalp ritminin düzene girmesini sağlar, Özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır. Baş ağrılarını giderici özelliği vardır. Kandaki kolesterolü diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,

Mutlaka deneyin. Bu şifayı herkesle paylaşın. Bilgi paylaştıkça çoğalır sağlıklı mutlu günler dileriz..