Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriBoğaz kaşıntısı neden olur, nasıl geçer? İbrahim Saraçoğlu bitkisel tedavisi

Boğaz kaşıntısı neden olur, nasıl geçer? İbrahim Saraçoğlu bitkisel tedavisi

İçerikleri

Boğaz kaşıntısı insanların sık sık yaşadığı bir durumdur. Bazı yörelerde bu durum boğaz gıdıklanması olarak da tabir edebilmektedir. Bu problem ciddi bir sağlık bir problemi olarak görülmemektedir. Ama bazı sağlık problemlerinin meydana geleceğinin bir göstergesidir. Örneğin soğuk algınlığına yakalanacağınıza veya bir gıdaya karşı alerjiniz olabileceğine dair bir ipucu olabilmektedir. Uzun zaman sürebilen boğaz kaşıntısı sizi aşırı derecede rahatsız edebilir ve boğazınızda tahrişe neden olabilmektedir.

Uzun süredir boğaz kaşıntısı problemini yaşıyorsanız susuz kalmamaya özen göstermelisiniz. Boğaz yüzeyi mukus ve sinir hücrelerinden oluşmaktadır. Tıpkı burunda ki mukozaların bulunduğu gibi, boyunda da bu salgılar kuruluğu önlemek amacıyla salgılanmaktadır. Bu bahsedilen sinir uçları, virüs veya alerjik nedenlerden ötürü zarar görmüş olabilir. Vücudunuzda bir iltihaplanmadan dolayı boğazınız kuruyabilmekte ve kaşıntı oluşabilmektedir. Mukusun kuruması ya da vücudun susuz kalması kaşıntıya neden olabilmektedir. Bunun tam tersi mukus çok fazla üretildiğinde de boğazınız normalinden daha fazla nemlenir ve kaşıntıya neden olabilir.

Boğaz Kaşıntısı Neden Olur?

Vücudun susuz kalması boğaz kaşıntısının en sık görülen nedenleri arasındadır. Boğaz kuruduğunda ve mukus salgınız yeterince salgılanmadığında bu sorun meydana gelir. Fakat yeterince su içip takviye sağladığınızda bu sorun ortadan kalkmaktadır. Eğer kaşıntınız hala devam ediyorsa bir doktora başvurmanız doğru bir hareket olacaktır.

Bazı yiyecek ve içecekler boğaz kuruluğuna davetiye çıkarabilir. Örneğin çok fazla çay ve kahve tüketiyorsanız veya sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklarınız varsa boğaz kuruluğu yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra alınan ilaçlar da boğaz kuruluğuna yol açabilir. Özellikle kullanılan ağır depresyon ilaçlarının yan etkileri arasında boğaz kuruluğu yer almaktadır. Bu nedenle sürekli kullanacağınız ilaçların prospektüslerini okumalısınız.

Boğazınızı sık kullanmanız da boğaz kuruluğuna neden olmaktadır. Çok fazla konuşanlar, geceleri horlayanlar genellikle bu sıkıntıyı çok sık yaşamaktadırlar. Yanlış şekilde ya da sesini yanlış kullanarak şarkı söylenmesi, bağırarak konuşmak boğazınızın tahriş olmasına neden olmaktadır.

Alerjik reaksiyonlar boğaz kuruluğuna, sonrasında da boğaz kaşıntısı sorununa neden olmaktadır. Polenlere, hayvan tüylerine ve toza karşı alerjisi olanlarda bu sorun çok sık görülmektedir. Boğaz kaşıntınız sürekli ise tuzlu su ile gargara yapmalısınız. Tuzun mikropları öldürücü özelliği vardır.

Boğaz Kaşıntısı Nasıl Geçer? Tedavisi

Boğaz kuruluğu ardından yaşanan boğaz kaşıntısının birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Burada tespit edilmesi gereken, problemin neden oluştuğu ve ciddi olup olmadığıdır. Genellikle boğaz spreyleri, boğaz damlaları doktorlar tarafından önerilmektedir. Bunun yanında bahsedildiği gibi tuzla gargara yapılmalıdır. Yaşadığınız ortamın havası nemlendirilmelidir. Bitkisel karışımlar ve bitki çayları da çözüm oluşturabilmektedir.

İbrahim Saraçoğlu Boğaz Kaşıntısı Bitkisel Tedavisi

Geçmeyen boğaz kaşıntısı için İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği bitkisel tedavileri uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu geçmeyen boğaz kaşıntısı için süpürge tohumunu ve siyah üzüm çekirdeğini önermektedir. Üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumunu havanda dövdükten sonra yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu doğal karışım  ile boğaz kaşıntısının ve hapşırmanın yok olduğunu göreceksiniz.