28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBöbrek taşlarını yok etmek için taş kırma çayı nasıl yapılır?

Böbrek taşlarını yok etmek için taş kırma çayı nasıl yapılır?

Hayatınızı kabusa çeviren böbrek taşı sorunlarınızla ilgili böbrek taşı evde nasıl düşer, böbrek taşı için bitkisel çay tarifi, doğal yöntemler, böbrek sancısına ne iyi gelir sorularınızın yanıtı haberimizde.

İçerikleri

Böbrekler, genel vücut sağlığımız ve yaşam kalitemiz açısından oldukça önemlidir. Vücuttan atılması gereken maddeleri atarak, yaşamın sağlıklı bir şekilde devamını sağlayan böbrekler, kan basıncını dengede tutar, kan hücrelerini olgunlaştıran hormon ile D vitamini sentezler, hormonları kontrol altına alır, kalsiyum fosfor dengesinin düzenlenmesini sağlar. Ancak farklı sebeplere bağlı olarak oluşan böbrek taşları hayati önem taşıyan bu organımızı tehdit eder.

Böbrek taşlarını basit ve doğal bir şekilde ortadan kaldırmak için, haberimizin detayında yer alan taş kırıcı çayı içmek, özellikle karaciğer ve böbrekleriniz için bir dizi faydalar sağlar.

Taş Kıran Çay Nedir?

Çay, bilimsel adı Phyllanthus niruri olan Chanca piedra bitkisinin kurutulmuş yapraklarından yapılan bir bitki çayıdır. Chanca piedra (Phyllanthus niruri), Amazon yağmur ormanlarından elde edilen ve naturopatlara mesane, böbrek, safra kesesi ve karaciğer sağlığını destekleyen güçlü bir bitkidir. Brezilya’da insanlar bu bitkiye “taş kırıcı” anlamına gelen “Quebra Pedra” diyorlar. Geleneksel olarak, chanca piedra, zararlı maddeleri temizlemek için detoksifikasyon çabalarına yardımcı olarak karaciğerin normal işlevini destekleyen bir sağlık takviyesi olarak görülüyor.

Chanca piedra bitkisinin safra ve böbrek taşları için faydaları

Chanca Piedra, Amazon’un yerli halkları tarafından nesillerdir safra ve böbrek taşlarını düşürmek için kullanılmıştır. Ayurveda tıbbında, chanca piedra bitkisinin böbrek taşı oluşumunu önlediği düşünülmektedir. Terapötik özellikleri doğrulamak için uzun süreli randomize klinik çalışmalar gerekli olsa da, bazı ön çalışmalar, chanca piedra bitkisinin safra kesesi ve böbreklerdeki taşları kırabileceğini ve aslında böbrek taşlarına karşı savunma sağlama potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. 2002 yılında yapılan bir çalışmada, chanca piedra’nın karaciğerin safra salgılanmasını uyardığı tespit edilmiştir. Fazladan üretilen safra, sindirim sürecine yardımcı olur, bu da besin emilimine ve ayrıca atıkların giderilmesini kolaylaştırır.

Böbrek Taşı Nasıl Düşer Evde?

Böbrek taşlarını yok etmek için taş kırma çayı:

Çayın belki de en iyi bilinen faydası böbrek taşı oluşumu üzerindeki etkisidir. Aslında “taş kırıcı” adı böbrekteki bu küçük, ağrılı taşları parçalama yeteneğini ifade eder.

Ayrıca bu çay böbreklerde kristallerin toplanmasını önleyerek taş oluşumunu engeller. Çay böbreklerdeki kalsiyum seviyesini azaltarak taşların gelişimini önleyebilir. Bazı araştırmalar ile, chanca piedra çayı içmenin üretrayı rahatlattığını, bu nedenle taşlar çok büyükse ve geçmeye başlarsa, ağrılı olmayacağı saptanmıştır.

Taş kırma çayı nasıl yapılır?
Taş kırma çayı nasıl yapılır?

Taş kırma çayı nasıl yapılır? Böbrek taşı için bitkisel çay

Böbrek taşlarını yok etmek için kendi taş kırma-düşürme çayınızı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte böbrek taşı nasıl düşer evde? sorunuza yanıt olacak böbrek taşı için bitkisel çay tarifi.

Malzemeler;

  • 3 bardak su,
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş chanca piedra yaprağı.

Hazırlanışı;

3 bardak suyu ocakta kaynatın. Daha sonra 1 yemek kaşığı chanca piedra yaprağını demliğe koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra çay yapraklarını süzün ve sıcak olarak için. İsterseniz lezzetlendirmek için içerisine bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Uygulanışı;

Böbrek taşlarıyla ilgili akut bir sorunu gidermek için günde 2 ile 3 kez 1 bardak içmelisiniz .

Böbrek taşlarının çözülmesine nasıl etki eder?

Böbrek taşları, böbreklerde veya idrar yolunda biriken mineral ve tuz birikintileridir. Böbrek taşı olan 200’den fazla kişiyle yapılan klinik çalışmalarda, chanca piedra (Phyllanthus niruri) böbrek taşlarını azaltarak mineralleri ve tuz birikintilerini temizlemeye yardımcı olduğu tespit edilmiştir.

Chanca piedra gerçekten bir “taş kırıcı” görevi görebilir. Sıçan ve hücre temelli araştırmalara göre, böbrek taşlarını şu yollarla çözebilir;

  • Böbrek taşlarını oluşturan tuzların büyümesini ve kümelenmesini engeller,
  • Halihazırda oluşmuş böbrek taşlarının çözülmesini sağlar,
  • Bu çözünmüş tuz ve mineral karışımını böbrek taşlarından (ürik asit, oksalat, potasyum, kalsiyum ve magnezyum) temizlemek ve idrara çıkmayı teşvik ederek bunların düşürülmesine yardımcı olur.

Chanca piedra böbrek taşlarını doğal yollarla temizlemek için umut verici bir bitkisel ilaç gibi görülmektedir .

Chanca piedra bitkisinin diğer faydaları

Chanca piedra, hem Amazon hem de Ayurveda tıbbında yaygın olarak kullanılmasına rağmen, uzun süre bir sır olarak kaldı. Adı “taş kırıcı” anlamına gelirken, bu bitki aynı zamanda karaciğeri koruyabilir, iltihabı azaltabilir, diyabete yardımcı olabilir ve enfeksiyonlarla mücadele edebilir. Chanca piedra, Phyllanthus olarak bilinen büyük bir bitki cinsinin parçasıdır. Bu bitkiler, Çin’den Hindistan’a, Amazon’un uçsuz bucaksız ve büyük ölçüde keşfedilmemiş yağmur ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki tropikal bölgelerde yetişiyor.

Ayurvedik geleneksel tıpta kullanımı iyi belgelenmiştir. Ayurveda’da, chanca piedra,

  • Sarılık ve ateş,
  • Sıtma,
  • Şeker hastalığı,
  • Cilt hastalıkları,
  • Sindirim şikayetleri (kabızlık, ağrı ve hazımsızlık gibi)
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (sifiliz, bel soğukluğu)
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Adet sorunlarına iyi geldiği ve tedavi edici özelliğine vurgu yapılmıştır.
Böbrek taşlarını yok etmek için taş kırma çayı nasıl yapılır?