24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBeldeki yağlanmayı bitiren 10 doğal besin!

Beldeki yağlanmayı bitiren 10 doğal besin!

Bel çevrenizdeki yağlanmadan şikayetçi iseniz bu öneriler tam size göre. İşte bel çevresindeki yağlarınızdan kurtaracak 10 öneri.

İçerikleri

Karın-bel çevresinde bulunan fazla yağlar, kalça çevresinde bulunanlardan daha tehlikelidir çünkü direk kalp hastalıkları, felç ve Tip 2 diyabet gibi sağlık problemleri ile bağlantılıdır. Genlerimiz, yağ dağılımının nerede olacağı üzerinde etkili olabiliyor ancak dengeli beslenme ile kontrolü sağlamak elimizdedir. Dengeli beslenmenin yanı sıra bazı besinler bel ve karın bölgesindeki yağları eritiyor. İşte o besinler..

Bel ve Karın Bölgesindeki Yağları Doğal Yollardan Eritin!

Ananas:

Enzimler bakımından zengin olan ananas bel çevresindeki yağ yakımı için de ideal bir yardımcıdır.

Balık yağı:

Balık yağı bel çevresindeki yağlanmayı eritmek için iyi bir alternatiftir. Balıktan veya hap olarak da alabilirsiniz.

Elma:

Gün içinde tüketeceğiniz bir elma bel çevresindeki yağ yakımını hızlandıracaktır.

Hindistan cevizi yağı:

Vücudunuza masaj yaparak kullanabileceğiniz Hindistan cevizi yağını salatalarınıza da ekleyebilirsiniz.

Karpuz:

Günde 2 bardak tüketilen karpuz suyu göbek yağlarını yakmada iyi bir yardımcıdır.

Acı biber:

Vücudu temizlemeye yardımcı olan biberler bel çevresindeki yağları yakmak için birebir.

Limon suyu:
Vücudunu temizlemek ve göbek yağlarınızdan kurtulmak için sabah ılık limonlu su tüketebilirsiniz.

Sarımsak:

İyi bir antioksidan olan sarımsak özellikle bel çevresindeki yağlanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Tarçın:

Şeker yerine tüketeceğiniz tarçın hem kalori bakımından düşüktür hem de bel çevresindeki yağlanmayı yakmaya yardımcıdır.

Zencefil Çayı: 

Vücut ısısını yükselterek yağ yakımını hızlandıran zencefil çayını günde bir bardak tüketmeye çalışın.

Belinizi Küçültecek 6 Yağ Yakıcı İçecek

Düzenli egzersiz ve metabolizmayı hızlandıran belirli yiyecekler vücut yağını yakmanıza yardımcı olabilir. Belinizi küçültmenize ve göbek yağınızı doğal olarak eritmenize yardımcı olacak bu sağlıklı, yağ yakıcı içecekleri mutlaka deneyin. İşte bek ve karın bölgesindeki yağları yakan içeceler:

Salatalık zencefilli içecek:

1 adet soyulmuş ve rendelenmiş salatalığı, 1 orta boy limon suyunu, 3 yemek kaşığı nane ezmesini ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili bir sürahide karıştırın ve gece boyunca bekletin. Sabah bu karışıma 8 bardak su ilave edin. Bir şişeye koyun ve doğal olarak yağ yakmak için gün boyunca yudumlayın.

Yeşil çay:

Günde 2-3 bardak yeşil çay içmek yüzde 35-43 daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. Yeşil çaydaki kafein içeriği metabolizmanızı hızlandırır ve idrar söktürücü özellikler fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Tansiyon yükseltici etkisi sebebiyle dikkatli tüketilmeidir.

Ispanaklı smoothie:

Bir meyve sıkacağı içinde bir bardak doğranmış ıspanak, bir bardak ananas suyu, bir çorba kaşığı limon suyu ve rendelenmiş zencefili karıştırın. Bir bardağa dökün ve soğutulmuş olarak servis edin. Bu zayıflama içeceği süper detoks yeteneklerine sahiptir.

Limonlu zencefilli içecek:

Sindirim sisteminizi bu hızlı yağ yakıcı içecekle temizleyin. Büyük bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı organik bal ve bir çorba kaşığı rendelenmiş zencefil ve bir çorba kaşığı limon ekleyin. Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve kilo vermeyi teşvik etmek için güne başlamadan önce bu suyu her sabah için.

Hint bektaşi üzümü içeceği:

Bir meyve sıkacağı içinde 7-8 büyük boy amlas (Hint bektaşi üzümü), yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. Karışımı süzün, bir bardağa dökün ve üzerine ezilmiş nane ve limon dilimleri ekleyerek için.

Elma sirkesi içeceği:

Büyük bir bardak soğuk suya iki yemek kaşığı organik elma sirkesi, 1 orta boy limon suyu, bir tutam toz tarçın ve bir miktar organik bal ekleyin. Kilo vermeyi hızlnadırmak için bu yağ yakıcı içeceği her sabah için.

Not: Bu yağ yakıcı içeceklere kilo verebilmeniz için hafif, sağlıklı yemekler ve düzenli egzersiz eşlik etmelidir.

Beldeki yağlanmayı bitiren 10 doğal besin!