23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBağırsaklarınızı temizleyerek kilo verin!

Bağırsaklarınızı temizleyerek kilo verin!

Sindirim sistemimizin önemli bir parçası olan kolon, genel vücut sağlığımız için sık sık temizlenmelidir. Bağırsaklarda yuvalanan toksinler vücudumuzda birikerek bağışlık sistemimizin çökmesine neden olur. Pekiyi kolon temizliği için ne yapmalıyız. Detaylar haberimizde.

İçerikleri

İnsan vücudu çok karmaşık kendi kendini temizleme sistemine sahiptir. Ancak günlük kötü alışkanlıklarımız ve beslenmemiz nedeniyle sistem bozularak vücutta toksinler birikir. Özellikle hayvansal kaynaklı yağlı yiyeceklerin tüketimi, egzersiz eksikliği ve stres kolonda kirliliğe neden olabilir. Bu da “kilo alma” tehlikesine yol açar. İşte bağırsaklarınızı temizleyerek kilo vermeniz için harika öneriler.

Evde Kolon Temizliği Nasıl Yapılır?

Kolon temizliği denildiğinde ilk akla gelen en önemli şey bol bol su içmektir. Ancak kolonda biriken toksik maddeler çok fazla olduğunda sadece bol su içmek yeterli gelmez. Bu durumda bol su içmenin yanında meyve ve sebze sularından da faydalanmanız, olabildiğince çok uyumanız, stresten etkilenmemeniz, hafif ve besleyici yiyecekler yemeniz önemlidir.

İşte evinizde bulunan doğal besinlerden yararlanarak kolayca hazırlayacabileceğiniz, kolon temizliğini pratik hale getiren, bir bardak içince bile farkı hissedeceğiniz muhteşem bir tarif ve kolon temizliğiyle ilgili merak edilen ayrıntılar..

Elma suyu

Bağırsak temizliği üzerinde en büyük etkiye sahip meyvelerden biri de elmadır. Bağırsak peristalsisini uyarır ve kabızlığı önler. Her gün 1 elma yemek, gününüz için ihtiyacınız olan besinleri sağlar. Ama taze bir yeşil elma almaya çalışın. Önce filtre edilmemiş taze elma suyu için, ardından her 30 dakikada bir ılık kaynamış su için. Bu şekilde günde birkaç kez içerek kısa sürede kilo verecek ve bağırsaklarınızı temizleyeceksiniz. Bir seferde çok fazla su içmeyin. Az miktarda aralıklarla su içtiğinizden emin olun. Bundan sonra, mümkün olduğunca çok taze sebze salatası ve sebze yemeye çalışın.

Limon suyu

Limon, C vitamini açısından zengin bir antioksidan meyvedir. Bu nedenle bağırsak temizliği ve toksinlerin atılması üzerinde yüksek etkiye sahiptir. Hazırlamak için 1 limonun suyunu sıkın ve bir tutam deniz tuzu ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Karışımı 1 bardak ılık suyla karıştırın, deniz tuzunu iyice eritin ve her sabah aç karnına için. Vücudunuzun direncini artırır, canlılık ve enerjiyi kazandırır, cildinizi pürüzsüz ve yumuşak hale getirir. Ayrıca 1 limon suyu sıkarak içerisine, 2 çay kaşığı taze elma suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Ev yoğurdu

Yoğurt, lor peyniri ve süt ürünleri vücuttaki toksinlerin atılmasında ve besinlerin sağlanmasında oldukça faydalıdır. Ayrıca saç, tırnak ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan kalsiyum açısından da zengindir. Aynı zamanda bağırsak hareketliliğini geliştirir ve sindirim için oldukça faydalıdır. Bu yüzden her gün ev yapımı yoğurt yeme alışkanlığı edinin. Ev yoğurduna taze meyveler ekleyerek yiyebilirsiniz.

Sağlıklı gıdalar

Günlük olarak enginar, brokoli, bezelye, elma, armut, keten tohumu, kepekli tahıllar, fındık, fasulye, mısır ve yulaf yiyebilirsiniz. Bunun nedeni, bu yiyeceklerin vücudun iç organlarını temizlemesi ve fazla kolon sistemini kirletici maddelerin birikmesini önlemesidir.

Bol bol su içmek

Düzenli olarak su içmek, kolon temizliğinin en etkili ve güvenli yollarından biridir. Yani günde ortalama 10-12 bardak temiz su içmeniz gerekiyor. Su, kabızlığı ve stresi azaltacak ve bağırsakları doğal olarak temizleyecektir.

Deniz tuzu

Deniz tuzu sandığınızdan daha etkilidir. Birikmiş toksinleri vücuttan uzaklaştırır ve parazitleri vb. yok eder. Öte yandan aşırı tuz alımı daha zararlıdır ve bu konuya çok dikkat edilmelidir. 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı deniz tuzu koyup iyice eritin. Hazırlanan çözeltiyi sabah aç karnına için. Daha sıcak içmenin daha iyi bir etkisi olduğunu unutmayın. İçtikten sonra bir süre uzanın ve karnınıza masaj yapın. Bunun nedeni dışkı geçirmede daha etkili olmasıdır.

Yulaf

Yulaf, omega-3 besinleri bakımından zengindir. Bu yüzden bağırsağınızdaki fazla dışkıyı çıkarır ve temizler. Bunu yapmak için, bir bardak ılık suya bir parça yulaf ezmesi koyun. İyice ıslatın, biraz sıcak su ekleyin ve ılık için. Bu karışımı içtikten sonra bir saat boyunca hiçbir şey yememeye dikkat edin. Genellikle sabah veya akşam için uygundur. Ayrıca yoğurt, süt ve salata gibi yiyeceklerin karışımını yemenin oldukça etkili olduğunu unutmayın.

Zencefil

Zencefil bağırsak temizliği ve detoksifikasyon için en faydalı ürünlerden biridir. Mideyi zencefil ile temizlemek için 1 tatlı kaşığı zencefil suyu ve aynı miktarda balı karıştırın. Hazırlanan karışımı 1 bardak ılık suyla karıştırıp günde 2-3 defa için.

Aloe vera

Aloe veranın faydaları çoktur. Vücudun sağlığını iyileştirmede, çeşitli cilt hastalıklarını, yaraları iyileştirmede ve vücudun direncini arttırmada oldukça faydalıdır. Aloe vera jelini limon suyuyla karıştırın ve 3-4 saat buzdolabında saklayın. Bu suyu günde birkaç kez içme alışkanlığı edinin.

Meyve suyu

Hepimizin her gün yediği çeşitli sebze ve meyve suları bağırsakların temizlenmesinde çok etkilidir. Her gün taze meyve ve meyve suları tüketmeyi alışkanlık haline getirdikçe, kabızlık probleminiz ortadan kalkacak ve kolon temizliği ile birlikte kilo verdiğinizi fark edeceksiniz.

Kolon temizliği için bitkisel kür

Bağırsaklarınızı temizleyerek kilo vermek için aşağıdaki bitkisel kürü uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • ½ çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 fincan organik elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı zencefil suyu
  • ½ fincan sıcak su

Nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine yarım fincan suyu ekleyerek ısıtın. Su ısındıktan sonra deniz tuzunu içerisine ekleyin. Daha sonra limon suyu, zencefil suyu ve elma suyu suyunu da ekleyerek karıştırın. Artık kolon temizliği için kullanacağınız bitkisel karışımınız hazır. Bu karışımı sabahları aç karnına için. Öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat önce de taze olarak hazırlayarak içmeniz halinde, bağırsaklarınızda bulunan toksinleri hızla attığınızı ve kilo verdiğinizi hissedeceksiniz.

Bağırsaklarınızı temizleyerek kilo verin!