24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBağırsak parazit ve kurtlarını dökmenin en hızlı ve en kolay yolu!

Bağırsak parazit ve kurtlarını dökmenin en hızlı ve en kolay yolu!

Hemen hemen her yaşta görülen bağırsak parazit ve kurtları neden olur, nasıl anlaşılır? Bağırsak kurtlarını hızlıca döktüren doğal tavsiyeler haberimizde.

İçerikleri

Bağırsak parazitiniz varsa (veya olduğunu düşünüyorsanız), sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olacak doğal ilaçlarla çözüm bulabilirsiniz. Bağırsak parazitlerine tipik olarak protozoalar (vücudunuzda çoğalabilen tek hücreli organizmalar) veya helmintler (insan vücudunda çoğalamayan solucanlar ve larvalar) neden olur. Pekiyi bağırsaklarda parazit neden olur ve nasıl tedavi edilir?

Bağırsaklarınızda Parazit Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bağırsak parazitlerinin belirtileri şunları içerir:

  • Şişkinlik
  • İshal
  • Yorgunluk veya halsizlik
  • Gaz
  • Mide bulantısı
  • Dışkınızda bir solucan geçmesi
  • Mide ağrısı veya hassasiyeti
  • Kusma
  • Kilo kaybı

Bağırsak parazitiniz olabileceğini düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısınız. Doktorunuz test isteyebilir (dışkı testi dahil), tedavi önerebilir ve önleyici tedbirler uygulayabilir. Tedaviden sonra, doktorunuz muhtemelen parazitlerin yok olduğundan emin olmak için tekrar dışkı testi isteyecektir.

Bağırsak parazitiniz olduğundan şüpheleniyorsanız, uygun bir tıbbi teşhis almanız önemlidir. Kendi kendinize teşhis, sizi yanlış bir tedavi ve aksi takdirde kolayca iyileştirilebilecek bir durumun kötüleşmesi riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Bağırsak Parazitleri Neden Olur?

En yaygın protozoa türleri arasında Giardia ve Cryptosporidium ve en yaygın solucan türleri olarak ise inworms , hookworms , tenya ve yuvarlak solucan bulunur. Çoğu durumda, bağırsak parazitleri enfekte dışkı ile temas yoluyla (genellikle kontamine yiyecek, toprak veya su yoluyla) bulaşır.

Bağırsak parazitleri için risk faktörleri arasında parazitlerin olduğu bilinen bir bölgede yaşamak veya ziyaret etmek, yetersiz sanitasyon, kötü hijyen, çocuk ve kurumsal bakım merkezlerine maruz kalma ve zayıf bağışıklık sistemine sahip olmak yer alır.

Ev böcekleri başka bir önemli parazit kaynağıdır. Birçok evcil hayvan sahibi, evcil hayvanlarını sevdikten sonra ellerini yıkamaları gerektiğinin farkında değiller. Evcil hayvanların, genellikle kürklerini yalamayı içeren özel bakım alışkanlıkları vardır. Çoğu zaman, parazitler ve yumurtaları kürkün üzerinde olacaktır.

Bağırsak Parazit ve Kurtlarını Döktüren Doğal Çözümler

Bağırsak parazitlerinin tedavisinde doğal ilaçların etkilerini test eden klinik deneyler olmamasına rağmen, bazı ön araştırmalar, şifalı otların ve besin takviyelerinin parazit döktürücü etkiye sahip olabileceğini öne sürüyor. İşte mevcut araştırmalardan elde edilen birkaç önemli doğal çözüm:

Berberin:

Avrupa barberry ( Berberis vulgaris ) gibi farklı bitkilerde bulunan bir bileşik olan berberin, çeşitli ön araştırmalarda bağırsak parazitleriyle savaştığı tespit edilmiştir. Örneğin, İran Parazitoloji Dergisi’nde 2014 yılında yayınlanan bir raporda , kızamıkçıktan elde edilen berberin, tenya enfeksiyonuna karşı korunmaya yardımcı olabilecek aktivite gösterdi. Kızamıkla birlikte berberin, goldenseal ve coptis gibi bitkilerde bulunur.

Papaya Tohumları:

Journal of Medicinal Food’da 2007’de yayınlanan bir pilot çalışma için , bağırsak paraziti olan 60 çocuğa bir yarısı, papaya tohumu ve bal karışımı diğer bölümü de tek başına bal içeren bir iksir içirildi. Yedi gün sonra, papaya çekirdeği bazlı iksir verilenlerin önemli ölçüde daha fazla sayıda dışkısı parazitlerden arındırıldı.

Kabak Çekirdeği:

Kabak çekirdeğinde amino asitler, yağ asitleri,  berberin, kabakgiller ve palatin bileşiklerinde yüksek oranda bulunur.

Kabak çekirdeğinin bağırsak parazitleri için kullanımına ilişkin araştırmalar , 2016 yılında Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi’nde yayınlanan ve kabak çekirdeği ekstrelerinin bazı anti-parazitik aktiviteye sahip olduğu bulunan bir ön çalışmayı içermektedir.

Pelin:

2010 yılında Parasitology Research’te yayınlanan bir ön araştırmaya göre, pelin , Heterobranchus longifilis olarak bilinen bir tür helminti öldürerek bağırsak parazitlerini tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bitki, parazit zarlarını zayıflattığı düşünülen seskiterpen laktonlar adı verilen bileşikler içerir.

Kekik Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu:

Tepeleme 1 çay kaşığı kekiği yutun veya tepeleme 1 tatlı kaşığı kekiği, kaynayan bir bardak suda, kekiği kısık ateşte kaynatın. Ilıdıktan sonra bu suyu için. Bu kekikler yaban kekiği veya dağ kekiği olmalıdır.

Kabak çekirdeği yağı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu:

Salatanın içine bir tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağı ekleyin, bunu da kekikle birlikte yapabilirsiniz.

Diyet:

Doğal tıp pratisyenleri bazen gıda kaynaklı parazitlere karşı koruyucu olan mide asidini optimize etmek için bağırsak parazitlerinin tedavisinde belirli diyet stratejileri önermektedir. Bu stratejiler şunları içerir:

  • Kahve, rafine şeker, alkol ve rafine tahıllardan geçici olarak uzak durmak
  • Yemeklerinize daha fazla sarımsak eklemek
  • Havuç, tatlı patates, kabak ve beta-karoten bakımından yüksek diğer yiyecekler tüketiminizi artırmak (A vitamini için bir öncül, helmintlerin penetrasyonuna karşı direnci artırabilir)
  • Yoğurt gibi probiyotik açısından zengin besinler yükleyerek bağırsağınızdaki yararlı bakterileri yeniden oluşturmak
  • C vitamini ve B vitamini yönünden zengin besinler yemek
  • Çiğ et veya balıktan kaçınmak

Bazı uygulayıcılar ayrıca bağırsak parazitlerini temizlemede vücudunuza yardımcı olduğu söylenen takviyelerle yüksek lifli bir diyetin eşleştirilmesini içeren bir yaklaşım olan bağırsak temizliği veya detoksunu önermektedir. Bu takviyeler arasında pisilyum , pancar ve keten tohumu bulunur .

Potansiyel faydalarına rağmen, şu anda diyet veya bağırsak temizliğinin bağırsak parazitlerinin tedavisine yardımcı olabileceğine dair bilimsel kanıtlar yok.

Son Söz:

Vücudunuzu bağırsak parazitlerinden kurtarmaya ve iyileşmenizi hızlandırmaya yardımcı olacak doğal ilaçlar denemek cazip gelebilir. Bazı ilaçların bazı faydalar sağlayabileceğini öne süren ön laboratuvar ve hayvan çalışmaları olsa da, klinik denemeler (herhangi bir tedaviyi denemeden önce görmek istediğiniz araştırma türü) eksiktir. Ayrıca, tipik olarak kullanılan dozlarda bilinmesi gereken potansiyel etkiler hakkında çok az şey bilinmektedir.

Parazitiniz olduğunu düşünüyorsanız, teşhis için doktorunuza danışmanız çok önemlidir. Uygun tedavi, durumun kötüleşmesini önleyebilir ve komplikasyon olasılığını azaltabilir.

Bağırsak parazit ve kurtlarını dökmenin en hızlı ve en kolay yolu!