20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınBacakları ince ve uzun göstermenin 9 yolu

Bacakları ince ve uzun göstermenin 9 yolu

İçerikleri

Kilo sorunu olsun ya da olmasın birçok kadın daha ince ve uzun bacak isteyebilir. Bunu başarmak aslında oldukça kolay. Dolabınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile sizde bacaklarınızın daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bacaklarınızı daha ince gösterecek yöntemleri sizler için derledik.

Bacakları İnce Göstermek İçin Nasıl Giyinmeli?

1- Pantolon Yerine Etek Tercih Edin

Pantolonlar bacaklarınıza yapıştığı için bol bile olsalar bacak kalınlığınızı az çok tahmin ettirecektir. Etek giydiğinizde ise bacaklarınız görünmeyecek ve beliniz kadarmışsınız gibi bir illüzyon oluşacaktır.

 2- Ütü İzli Pantolonlar Tercih Edin

Giyindiğiniz pantolonların önünde çizgi şeklinde bir ütü izi yapmak, bacaklarınızı olduğundan daha ince gösterecektir. Bacakta ince ve uzun bir silüet yaratılarak geri kalan kısım arka plana itilecek ve dikkat çekmeyecektir.

3- Midi Boy Etek Giyin

Midi boy eteklere, bacağınızın genişliğini hiçbir şekilde göstermediği için dolabınızda sık sık yer vermelisiniz. Bacakta görünen tek kısım ayak bilekleri yani bacakların en ince kısmı olacağı için, bacaklar inceymiş gibi bir illüzyon yaratacaktır.

4- Dış Giyimde Uzun Parçaları Tercih Edin

Dış giyimde uzun yelek, uzun hırka, trençkot gibi parçaları tercih etmek; ilgiyi basen ve üst bacağınızdan çekeceği için sizi daha zayıf gösterecektir.

5- Kalın Topuklu Ayakkabılar Tercih Edin

Kalın topuklu ayakkabılar giyildiğinde bacak kesilmeyecek, arkadan bakıldığında uzun tek bir parçaymış gibi görünecektir. Bu yüzden ince topuklular yerine kalın topuklu ayakkabılar tercih etmelisiniz.

6- Palazzo Paça Pantolonlar Giyin

Eğer ki baseniniz çok fazla geniş değilse palazzo paça pantolonlar tercih edebilirsiniz. Altına ise uzun topuklu bir ayakkabı tercih ederseniz, bacak boyunuz hem daha uzun hemde daha ince görünecektir.

7- Baştan Aşağı Aynı Renk Giyinin

Üst, alt ve ayakkabı seçimizini aynı renk yaptığınızda tek bir çizgiymiş gibi görüneceksiniz. Dikkat hiçbir yere çekilmeyip eşit bir görüntü sağlanacağı için bacaklarınız da olduğundan daha ince ve uzun görünecektir.

8- Bacağı Kesmeyen Çanta Kullanın

Çanta seçimi bacak boyu kesebileceği için sizi olduğunuzdan daha kısa ve kalın gösterebilir. Çapraz çanta kullanacaksanız basen seviyenize indirmemeli, daha yukarıda biten seçimler yapmalısınız. El çantaları veya daha kısa çapraz çantaları tercih edebilirsiniz. Kol çantası kullanmak istiyorsanız daha küçük olanlarını seçmelisiniz.

9- Bacakları İnce Göstermek İçin Koyu Renk Pantolonlar Tercih Edin

Koyu renk her zaman daha dar göstereceği için bacaklarınız da olduğundan daha ince görünecektir. Özellikle üstünüze beyaz bir gömlek, altınıza da siyah bir pantolon giymek üst kısmınızı odak noktası yapacak ve bacaklarınız dikkat çekmeyecektir.