19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkHastalıkBacak şişmesi neden olur, sebepleri neler, nasıl geçer? Tedavisi

Bacak şişmesi neden olur, sebepleri neler, nasıl geçer? Tedavisi

Özellikle kadınlarla sıkça karşılaşılan bacak şişmesine ne sebep olur, bacak şişmesine ne iyi gelir, bacak şişmesi nasıl geçer, tedavisi.

İçerikleri

Bacak şişmesi çoğunlukla hastalık olmamakla birlikte vücutta su toplama da diyebileceğimiz özellikle kadınlarda sıklıkla karşılaşılan ödemsel şikayetlerden biridir. Bacak şişmesinin nedenleri daha çok yenilen içilen şeylerden kaynaklı olabileceği gibi, tedavisi de yeme ve spor alışkanlıklarının değişmesi ile gerçekleştirilebilir.

Bacak Şişmesi Neden Olur? Başlıca Nedenleri Neler?

Gebelikte Bacak Şişmesi

Bacak şişmesinin en sık görülen sebebi hamileliktir. Daha çok vücut ödemi şeklinde görülen şişme ayaklarda kendini daha fazla belli eder ve korkulacak bir durum değildir. Gebelikte bacak şişmesi gibi durumlar gayet normaldir. Gebeliğin sonlanmasından ortalama bir ay sonra şişlikler kendiliğinden inecektir.

Ödem Sebebi İle Bacak Şişmesi

Bacak şişmesinin bir diğer sebebi ise ödemlerdir. Ödemler tüm vücutta karşılaşılabilen doğal bir yoldur. Ödemlerin oluşumunun sebebi vücutta su birikmesidir. Vücutta belli bir bölgede su birikmesiyle oluşan ödemler bacaklarda da oluşabilir. Bacaklarda oluşan ödemlerin geçmesi için yapılabilecek en iyi yöntem hareket etmektir. Ödemi su içerek ve hareket ederek atabilirsiniz.

Hastalık Sebebi İle Bacak Şişmesi

Bacak şişmesinde ki bir diğer sebepse hastalıklardır. Bazı hastalıklar bacak şişmesine sebep olabilir. Romatizmal hastalıkların bacak şişmesine sebep olabileceği gibi kalp ve damar hastalıkları, derin toplar damar pıhtılaşması, aşil tendonu şişmesi, kireçlenme, kalp yetmezliği, lenf ödemi, selülitler, gut hastalığı, bursan iltihaplanması, eklem iltihabıda bacak şişmesine sebep olur.

Bacak Şişmesi Nasıl Geçer? Bacak Şişmesinin Tedavisi

Bacak şişmesi nasıl geçer? sorusuna verilecek en güzel cevap, bacak şişmesinin tedavisinin yapılabilmesi için soruna göre bir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bacak şişmesine neden olan durumlar tespit edilmesinin akabinde tedavi yönteminin uygulanması gerekmektedir.

Bacak şişmesinin sebebi eğer ki ödemse o halde çözüm olarak da ödem attırıcı bir yol izlenmelidir. Ödem atmak için tercih edilecek özel kürler bulunmaktadır. Mesela limonlu su doğal ödem attıran bir etkiye sahiptir.

Bacak şişmesinin bir diğer sebebiyse hastalıklardır. Eğer ki herhangi bir hastalıktan dolayı bacak şişmesi problemi yaşıyorsanız o halde önce hastalığınıza çözüm bulmak için uzman bir doktora gözükmelisiniz.

Bunlar da dikkatinizi çekebilir!

Bacak şişmesi neden olur, sebepleri neler, nasıl geçer? Tedavisi