28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviArı sokmasının belirtileri neler? Arı sokması nasıl geçer?

Arı sokmasının belirtileri neler? Arı sokması nasıl geçer?

İçerikleri

Arı sokması kişide panik ve korku yaratan vakalardan biridir. Can sıkıcı bir durumdur ve defalarca arı sokması yaşayan ya da alerjik durumu olan kişiler, arı sokmalarına karşı tedavi edilmelidir. Özellikle yaz mevsiminde daha sık rastlanılan arı sokması nasıl geçer, arı soktuğunda neler yapılmalıdır bu yazıdan öğrenebilirsiniz…

Arı Sokmasının Belirtileri Nelerdir?

Arı sokmasının belirtileri ağrı, acı ve şişme olarak görülür. Bu bulgulara rastladığınızda evde kendiniz önlem alabilir ya da bir hekime başvurabilirsiniz. Alerjisi olan insanlarda arı sokması yaşanması ise oldukça ciddidir. Çünkü arı zehri bağışıklık sistemi tepkisini tetiklediği için tedavi gerekir. Böyle vakalarda en kısa sürede hastaneye gidilmesi önemlidir.

Arı Sokması Nasıl Geçer?

Arı sokmaları kaşıntı, ağrı ve cilt üzerinde şişlik yapmaktadır. Arı iğnesini çıkarırken cilt enfeksiyonu olabilir. Alerjik bünyesi olan insanlarda arı sokması yaşanması halinde ciltte kızarıklık, kaşıntı, nefes darlığı, boğazda yutma güçlüğü, solunum sıkıntısı gibi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle alerjisi olan bireylerin, arı sokmalarına karşı daha temkinli davranmaları ve gerekirse tıbbi müdahale almaları gerekmektedir.

Arı sokması halinde yapabilecek en önemli şey su ve sabunla yıkamaktır. Daha sonra buz ile soğuk uygulama yapılarak ciltteki ödemin ve ağrının azaltılması sağlanmalıdır. Alerjik bünyedeki kişiler hariç. Onların derhal bir hastaneye giderek tedavi ettirmeleri gerekir. Alerji uzmanı tarafından takibe alınmalı ve bu tür olaylarla yeniden karşılaşılması durumunda insanların, yanında hangi ilaçların bulunması gerektiği hakkında bilgi alınmalıdır.

Arı sokmasının belirtileri neler? Arı sokması nasıl geçer?