24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaYaşamAnadolu Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özellikleri

Anadolu Sigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özellikleri

İçerikleri

Tamamlayıcı sağlık sigortası, sağlığını korumak isteyen herkesin merak ettiği konulardan biridir. Kendini ve geleceğini tam bir güvence altına almak için etkili bir çözüm olan tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde genel sağlık sigortası bulunan kişiler SGK anlaşmalı özel sağlık kurumlarında ücretsiz bir şekilde muayene olabilir. SGK’nin bir kısmını karşıladığı muayene, tetkik ve tedavi masraflarından sonra kalan kısım tamamlayıcı sağlık sigortası ile ödenir.

Anadolu tamamlayıcı sağlık sigortası ile siz de SGK anlaşmalı özel hastanelerde doktor seçiminizi özgürce yaparak sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. SGK’li çalışanlar ve aile bireyleri, poliçelerinde bulunan ayakta ve yatarak tedavi teminatları kapsamında birçok sağlık hizmeti alabilir. Bunların yanı sıra poliçenize farklı teminatlar da ekleterek sigortanızın kapsamını genişletme imkânına sahip olursunuz.

Anadolu Sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortasında size yatarak tedavi teminatı ile yatarak ve ayakta tedavi teminatının birlikte yer aldığı iki farklı poliçe seçeneği sunar. Bu teminatlarla birlikte dilerseniz feri kaza, doğum, tüp bebek ya da deprem teminatlarını da poliçenize ekletebilirsiniz. Böylece sağlığınızı tam koruma altına alabilirsiniz.

Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Hangi Teminatlar Bulunur?

Ayakta tedavi teminatı, Anadolu tamamlayıcı sağlık sigortasında yararlanabileceğiniz bir hizmettir. Bu teminat kapsamında doktor muayenesi, tetkik ve tanı giderleri karşılanır. Ancak bu teminatla ilgili bilinmesi gereken nokta, yalnızca yatarak tedavi teminatı ile birlikte poliçeye eklenebildiğidir. Buna ek olarak standart poliçede yatarak tedavi limiti sınırsızkenayakta tedavi yılda 9 kere ile sınırlıdır.

Yatarak tedavi teminatı, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulur. Küçük müdahaleler, ameliyat, yoğun bakım, oda, yemek, refakatçi, kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz hizmetleri aldığınızda SGK ödemesinden sonra kalan ödemelerbu teminat sayesinde karşılanır.

Anadolu tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak ve ayakta tedavi teminatları dışında farklı sağlık hizmetleri de alabilirsiniz. Evde bakım, suni uzuv ve yardımcı tıbbi malzeme, ambulans ve tıbbi müdahale, canlı ve görüntülü sağlık danışmanlığı yararlanılabilecek hizmetler arasında yer alır. Ayrıca 14 yaş ve üzeri sigortalılar için check-up hizmeti de bulunur. Bu teminatlardan faydalanmanız için gerekenler ve sınırları poliçenizde belirtilir.

Anadolu Sigorta’da ek primler ödeyerek poliçeye dahil edebileceğiniz teminatlar da bulunur. Doğum teminatı bunlardan ilkidir. Bu teminattan faydalanabilmek için herhangi bir bekleme süresi gerekmez. Doğum teminatının yanı sıra poliçenize tüp bebek teminatı da ekletebilirsiniz. Bu teminat sayesinde tüp bebek ile ilgili tüm giderler ödenir. Bunların yanı sıra deprem teminatı ya da ferdi kaza teminatını da tamamlayıcı sağlık sigortanızla birlikte alabilirsiniz.

Siz de hem sağlığınızı hem de bütçenizi korumak adına Anadolu Sigorta’dan tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabilirsiniz. Ek teminatları inceleyerek ihtiyaçlarınıza göre poliçenize ekletebilir, böylece tam bir koruma sağlayabilirsiniz. Bütçenize uygun primler ödeyeceğiniz tamamlayıcı sağlık sigortası paketleri için Anadolu Sigorta’dan teklif alabilirsiniz.

Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?

SGK anlaşmalı özel sağlık kurumlarında herhangi bir ek ücret ödemeden hizmet almanıza olanak tanıyan tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırmak için bazı sınırlar bulunur. Bunlardan ilki SGK şartıdır. 65 yaşından küçük ve SGK’li olan herkes, Anadolu tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Bununla birlikte Anadolu Sigorta’dan 64 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yenileme garantisi kazanan kişiler daha sonra ek bir prim ödemeden poliçesini yenileyebilir. 17 dahil olmak üzere 0 ila 17 yaş arasındaki çocuklar, ebeveynleri olmaksızın ek primler ile tek başına sigortalanabilir.