Ana SayfaSağlık PersoneliKoronavirüs enfekte olan bir hekim daha hayatını kaybetti

Koronavirüs enfekte olan bir hekim daha hayatını kaybetti

İçerikleri

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada, Dicle Üniversitesi bünyesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmakta olan Dr. Abdülmenap Güzel‘in koronavirüs enfekte olduktan sonra durumunun ağırlaştığı ve doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı bilgisine yer verdi.

Yaşam Mücadelesi 25 Gün Sürdü

Öğretim Üyesi Dr. Abdülmenap Güzel’de koronavirüs belirtilerinin görülmesi üzerine 15 Eylül tarihinde Güzel’e yapılan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 25 gün tedavi gördükten sonra durumunun kötüye gitmesi üzerine 41 yaşındaki Abdülmenap Güzel, 6 Ekim tarihinde İstanbul’a sevk edilerek tedavisine burada devam edildi.

Yoğun Bakımda 3 Gün Tedavi Gördü

İstanbul’daki Kartal Koşuyolu Kalp Hastalıkları ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildikten sonra burada yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine devam edilen Güzel, 3 günden beri yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini bugün kaybetti. Öğretim görevlisi Güzel’in cenazesinin hayatını kaybettiği hastanenin morgunda bekletildiği, cenazenin ailesi tarafından alındıktan sonra Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine götürülerek burada bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

TTB Açıklama Yaptı

Öğretim görevlisi Dr. Abdülmenap Güzel’in koronavirüs enfekte olmasından dolayı hayatını kaybetmesinden sonra bir açıklama yapan TTB, “Dicle Üniversitesi bünyesindeki Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda görev yapmakta olan öğretim üyesi Dr. Abdülmenap Güzel, koronavirüs enfekte olmasından dolayı 25 gündür vermiş olduğu yaşam mücadelesini kaybederek yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden sağlık personelimizin ailesine, yakınlarına ve sağlık sektöründe görev yapmakta olan çalışanlara başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.