26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBitkisel ÇaylarKaranfil çayı zayıflatır mı?

Karanfil çayı zayıflatır mı?

İçerikleri

Zayıflamanın da kilo almanın da belirli başlı kuralları vardır. Kilo almak için bol kalorili gıdalar yemek, spor ve enerji yakan hareketler yapmaktan kaçınmak gerekirken kilo vermek için bunların tam tersini yapmak gerekmektedir. Yani düşük kalorili gıdalar yemek ve hareketli bir yaşam tarzı sürdürmek gerekmektedir.

Zayıflamak için mucizevi bir formül, gıda ya da içecek yoktur. Bu anlamda karanfil çayının zayıflamaya etkisi nedir? sorusunun cevabı çok nettir. Tek başına karanfilin çayını, suyunu ya da yağını tüketmek zayıflamak için yeterli değildir. Düzenli ve sağlıklı beslenerek, kalorisi düşük gıdalar tüketerek, bol bol su içerek, düzenli spor yaparak sağlıklı bir şekilde kilo verilir. Bunları yaparken ekstra karanfil çayı içmek ise metabolizmayı hızlandırır ve acıkma hissini geciktirir. Ayrıca karanfilin yağ yakıcı özelliği bulunması nedeniyle günde bir bardak karanfil çayı içilmesi zayıflamaya yardımcı olacaktır.

Gün içerisinde 1 litre suyun içerisine tarçın, zencefil ve zerdeçal eşit miktarlarda katıp Bir karışım hazırlayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu karışım sayesinde açlık hissetmezsiniz. Çünkü bu üçlünün tok tutucu özellikleri bulunmaktadır. Etkili ve kalıcı zayıflamanın formülü düzenli ve sağlıklı beslenmekten geçer. Akşam saat 8’den sonra yemek yeme alışkanlığı bırakıldığı takdirde kalıcı kilolar verilmektedir. Kilo verme döneminde karbonhidratlı gıdalar ve şekerli gıdaları tüketmemek çok önemlidir.

Karanfil çayı zayıflatır mı?
Karanfil çayı zayıflatır mı?

Karanfil Çayı Tarifi

3 Kilo Garantili Karanfil Çayı

Genellikle zencefil ve tarçın gibi bitkilerle bir arada tercih edilen karanfil çayı, sağlığa oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Kokusu ve tadıyla da dikkat çeken bu enfes tarif, metabolizmanızı hızlandırmaya da katkı sunacaktır. Doktorunuza danışarak oluşturacağınız zayıflama programlarınıza katkı sunabilecek karanfil çayı, lezzetiyle de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 dilim zencefil
  • 4 bardak sıcak su
Bir Haftada 3 Kilo Garantili Karanfil Çayı Tarifi Yapılışı
Bir Haftada 3 Kilo Garantili Karanfil Çayı Tarifi Yapılışı

Karanfil Çayı Tarifi Yapılışı

  • Ocağa suyumuzu koyup kaynatıyoruz.
  • Kaynayan suya bütün malzemeyi ekleyip 5 dk orta ateşte kaynatıyoruz ve uygun bir şişeye süzüyoruz.
  • Sabah aç karnına kahvaltıdan önce büyük bir bardak sıcak ılık soğuk nasıl içmek istersek içiyoruz. 30 dk sonra kahvaltı yapıyoruz.
  • Bir büyük bardaklık kalıyor zaten kalan suyumuzu akşam yemeğinden önce yine içiyoruz ve yarım saat sonra yemeğimizi yiyoruz.
  • Arkadaşlar bunu deneyen ve sonuç alanlar var eğer düzenli yapılırsa ve yediklerinize biraz dikkat ederseniz tabi ki tatlı ve hamur işini hayatınızdan çıkarırsanız kesinlikle kilo verirsiniz.

Unutmamak gerekir ki hiçbir gıda ya da içecek tek başına zayıflamak için etkili değildir. Uygulanan alternatif yöntemler sadece zayıflama sürecinde destekleyici olmaktadırlar. sırf zayıflamak uğruna içeriğinde ne olduğu belli olmayan ürünleri kullanmak da sağlık açısından oldukça zararlıdır. En doğru yöntem, düzenli, dengeli beslenmek ve spor yapmaktır.

Karanfil çayı zayıflatır mı?